Mobilierul din lemn este un simbol al clasicului în designul interior și nu se va demoda mult timp. Dar nu sunt neapărat cele mai ușor de îngrijit. Pete diferite s-ar putea forma pe ea destul de repede. Trebuie să acționați foarte repede atunci când le eliminați, altfel pătrund în structură și acest lucru duce la rezultate negative de durată. Cu toate acestea, toate aceste mobilier ar putea fi destul de ușor de întreținut! În rândurile următoare vă vom învăța cum să curățați cu succes o masă din lemn.

Masa din lemn se poate murdări rapid în viața de zi cu zi

diferite idei alimentare - curățarea mesei din lemn

Evitați petele încăpățânate

Pentru a nu fi nevoie să curățați prea des masa de lemn, cel mai bine este să evitați petele. Cum ar putea funcționa? Trebuie doar să le ștergeți în mod regulat folosind mijloacele potrivite. În niciun caz nu trebuie să utilizați cârpe din microfibră. Sunt minunate pentru multe alte utilizări, dar nu și atunci când doriți să curățați masa din lemn.

În schimb, utilizați o cârpă cu o suprafață moale. Acest lucru ar trebui să fie foarte ușor umed. Aruncați o privire mai des la masă, mai ales după ce cineva a mâncat sau a luat o cafea sau ceva pe ea.

Diferitele pete necesită proceduri diferite de curățare 

masa din lemn curatand o pata pe masa

Aplicarea regulată a straturilor de protecție

Ați putea vopsi masa de lemn și astfel îi puteți reîmprospăta suprafața din nou și din nou. Există, de asemenea, câteva tratamente de suprafață special concepute pentru a preveni pătrunderea murdăriei în structura internă a mobilierului din lemn. Vă rugăm să întrebați despre astfel de produse într-un magazin de hardware sau într-un magazin care vinde mobilier din lemn.

În zona în aer liber, masa are nevoie în mod natural de mai multă îngrijire 

Curățarea mesei din lemn - un set de grădină minunat

Curățați petele proaspete de pe masa de lemn

Există o serie de sfaturi de uz casnic de succes pentru curățarea petelor proaspete de pe mobilierul din lemn. Diferitele pete pot fi îndepărtate în moduri diferite. Face o mare diferență în modul în care sunt create. Iată sfaturile foarte specifice.

Notați cel mai bun mod de a îndepărta o pată de apă 

Curățarea mesei din lemn - idei exterioare

Petele de apă

Petele de apă dulce

Dacă petele de apă sunt proaspete, pur și simplu folosirea unui uscător poate ajuta la eliminarea problemei. Pur și simplu uscați-l cu el. Dacă pata a stat mai mult timp, adică câteva ore, atunci există o altă strategie foarte eficientă. Puteți obține un SL de sare cu aceeași cantitate de sare Bicarbonat de sodiu Se dizolvă în apă, se aplică la suprafață și se șterge. La sfârșit, ar trebui să îl uscați din nou cu un uscător. Apropo, cu această strategie îți vei dezinfecta și masa foarte bine.

Cu sfaturile potrivite, puteți păstra calitatea lemnului mai mult timp

Curățarea mesei de lemn - fotoliu în grădină

Îndepărtați petele de apă încăpățânate

Dar cum putem elimina petele de apă încăpățânate de pe masa de lemn? Se amestecă puțină sare într-un vas plin cu ulei. Folosiți-l pentru a lustrui masa cu ajutorul unei cârpe moi, a unei perii sau a părții moi a buretelui. Vă rugăm să vă asigurați că faceți acest lucru cu o suprafață moale.

De asemenea, ar trebui să încercați să evitați petele de pe masa de lemn 

minunata sufragerie curatand masa din lemn

gras

Este foarte enervant atunci când trebuie să îndepărtați petele de grăsime de pe masa de lemn! Dar nu trebuie să disperați de ea! Acest lucru se poate face și destul de eficient cu strategiile care vor fi discutate mai jos. Pentru acest lucru, vă recomandăm detergentul pentru vase. Se dizolvă puțin din ea în apă și se amestecă foarte bine. Utilizați o tijă electrică de amestecare sau un aparat de uz casnic similar.

În special cu mesele de proiectare, este enervant când rămân pete

curatarea mesei din lemn idee de masa de designer

Este foarte important ca ambele remedii să fie bine amestecate! În acest caz, nu trebuie să lustruiți, ci să aplicați acest amestec pe pată cu o cârpă moale sau un burete. Tamponează-l și lasă-l câteva minute. Uscați-vă cu uscătorul de păr!

Deci nu este atât de dificil să curățați o masă de lemn. Dar ar trebui să vă asigurați că nu există pete încăpățânate și daune. Atunci efortul de care aveți nevoie pentru curățare nu va fi prea mare!

Mobilierul mai vechi din lemn își poate păstra calitatea mult timp!

o mare masă din lemn care curăță masa din lemn

O masă din lemn are absolut nevoie de o îngrijire bună 

curatarea mesei din lemn - o masa neagra

Mobilierul din lemn este adesea ideal pentru stilul modern

Curățarea mesei din lemn - idei grozave pentru mobilier

Uneori puteți veni și cu o soluție creativă la pete

masă de curățat din lemn (8)

Există multe remedii eficiente la domiciliu pentru petele de pe mesele din lemn 

curatarea mesei din lemn design elegant