Odată cu începerea noului sezon de grădinărit, nu este necesar doar să pregătiți peluze și paturi, să plantați flori și să curățați iazul, ci și să faceți mobilierul de grădină potrivit pentru vară. Și, deși mobilierul modern de exterior este destul de durabil și rezistent la vânt și intemperii, îngrijirea potrivită merită întotdeauna. În funcție de textură și suprafață, mobilierul de grădină necesită diferite măsuri de curățare și alte măsuri de întreținere. În următoarele câteva rânduri vă vom spune ce este important și la ce ar trebui să acordați atenție când vine vorba de lemn, metal și plastic.

Păstrați corect mobilierul de grădină și pregătiți-l pentru vară

Pregătește mobilier de grădină pentru vară

Mobilier de grădină din lemn

Indiferent dacă este vorba de o bancă, masă, scaune sau un set întreg de scaune pentru grădină, mobilierul exterior din lemn ar trebui să fie bine pregătit pentru sezonul care vine în fiecare an și să fie uns cu ulei în mod regulat. În principiu, mobilierul de grădină este întotdeauna realizat din tipuri de lemn care sunt destul de rezistente la intemperii și sfidează umezeala, căldura și radiațiile UV directe.

Cele mai frecvente dintre acestea sunt tec, eucalipt, cedru și lăcustă neagră. Este recomandabil să curățați mobilierul de grădină cu o leșie din săpun natural încă din primăvară, după scoaterea mobilierului de grădină. Folosiți o cârpă de bumbac, o perie moale sau un burete. Cârpele din microfibră, pe de altă parte, nu sunt potrivite.

Nu exagerați cu spălarea mobilierului dvs. de patio din lemn!

Curățarea mobilierului de grădină pregătirea mobilierului din lemn pentru vară

În cazul în care mobilierul din lemn este prea murdar, este posibil să puteți folosi furtunul de grădină sau un produs de curățare de înaltă presiune. Cu toate acestea, aplicați a doua de la o distanță de cel puțin 50 cm. După clătire și curățare completă, ar trebui să uscați frumos suprafața lemnului cu o cârpă moale. De-a lungul timpului, mobilierul de grădină din lemn dezvoltă, de asemenea, o patină gri-argintie, care în majoritatea cazurilor pare destul de neatractivă. Pentru a scăpa de acest lucru, puteți șlefui suprafața cu șmirghel fin (de la 100 la 120 granulatie). Praful de lemn poate fi îndepărtat optim cu ajutorul unui aspirator și a unei cârpe umede.

Apoi mobilierul din lemn este uns cu ulei. Uleiurile de îngrijire sunt în principiu fie incolore, fie pigmentate (colorate). Cu toate acestea, uleiurile transparente nu oferă protecție împotriva razelor UV în comparație cu cele colorate. După ce ați decis uleiul potrivit, aplicați-l pe suprafața curată și uscată din lemn cu o cârpă moale din bumbac sau o perie. Cel mai bine este să lăsați mobilierul să se usuce într-un loc umbros câteva ore și apoi să lustruiți lemnul, astfel încât protecția să fie și mai bună.

Totul depinde de îngrijirea potrivită!

Ungerea și întreținerea mobilierului de grădină se pregătesc pentru vară

Mobilier de grădină din metal

Curățarea și îngrijirea mobilierului metalic exterior este mult mai ușoară, deoarece este, de asemenea, mult mai robustă și are adesea un strat destul de durabil. Mobilierul de grădină din metal este fabricat din aluminiu, oțel, precum și fontă și fontă. De regulă, majoritatea au o așa-numită acoperire cu pulbere și acest lucru este foarte ușor de curățat. Este greu pentru murdărie să le adere. Înainte de noul sezon în aer liber, verificați dacă stratul de pe mobilierul dvs. de grădină din metal este intact. În orice caz, ar trebui să atingeți fisurile și deteriorările cu o vopsea reparatoare, astfel încât piesele frumoase să nu ruginească. Pe de altă parte, zonele ruginite ar trebui să fie șlefuite și amorsate.

Când curățați mobilierul de grădină din metal, mai ales dacă este din aluminiu, nu utilizați perii și abrazive care sunt prea grosiere. În caz contrar, riscați să zgâriați acoperirea și să provocați rugină și contaminare suplimentară.

Sfat suplimentar: Ceara auto face destul de bine mobilierul din metal. Aplicați acest lucru pe suprafața metalică cu o cârpă moale după curățare. De asemenea, puteți trata balamalele cu un spray de silicon pentru a le face și mai durabile.

Mobilierul de exterior din aluminiu turnat a fost foarte la modă în ultima vreme

Îngrijirea corectă a mobilierului de grădină din aluminiu turnat

Mobilier de grădină din plastic

Acest material este unul dintre cele mai ieftine și mai ușor de întreținut. De aceea este adesea preferat atunci când cumpărați mobilier de terasă. Rattanul robust din poliță este inclus. Plasticul tolerează în general destul de bine ploaia și umezeala, dar lumina directă a soarelui și înghețul au un efect negativ asupra materialului. Dacă mobilierul este lăsat la soare prea mult timp, acesta se va estompa sau se va îngălbeni în timp. Pe de altă parte, temperaturile prea scăzute pot cauza fisuri în material, ceea ce duce la o contaminare și fragilitate mai mari.

Curățarea regulată este în general foarte recomandată pentru mobilierul din plastic. Acestea pot fi cel mai bine curățate cu apă călduță și lichid moale de spălat. Cu mobilier puternic murdar, un furtun de grădină și un curățător de înaltă presiune vin în ajutor. În plus față de produsele de curățat speciale din plastic de la comercianții cu amănuntul specializați, vă puteți ajuta și cu câteva remedii casnice bine dovedite. Pasta de dinți, oțetul și lămâia, precum și praful de spălat, sunt cele mai populare dintre acestea. Puteți adăuga oțet sau lămâie direct în apa de curățare. Pasta de dinți și pulberea de spălat sunt aplicate pe suprafața murdară cu o cârpă din microfibră și clătite după un timp scurt de expunere. De asemenea, puteți folosi bicarbonat de sodiu în același mod cu mobilierul de patio din plastic alb.

Sfat suplimentar: În cele din urmă, ar fi optim să impregnați mobilierul cu un spray de lustruire auto pentru interior. Acest lucru face ca apa să se rostogolească mai ușor și particulele de murdărie să nu adere ușor la ea.

Polyrattan este unul dintre materialele plastice populare pentru mobilierul de grădină

Pregătește mobilier de grădină din ratan pentru vară

Indiferent de materialele din care este confecționat mobilierul dvs. de grădină, toate merită o îngrijire adecvată. După sezonul de grădină din toamnă, este mai bine să depozitați mobilierul în subsol, în magazia de grădină sau în pod. Tratați-i cu drag și bucurați-vă de vară în grădină, pe terasă sau pe balcon.

Asigurați-vă că mobilierul dvs. de grădină este impregnat corespunzător!

Impregnarea mobilierului de grădină Îngrijirea corectă a mobilierului din lemn

Îți vor mulțumi pentru asta

Pregătește mobilier de grădină pentru ideile de proiectare a grădinii de vară

Pregătiți mobilier de grădină pentru leagănul de grădină din lemn de vară

Pregătește mobilier de grădină din lemn pentru vară

Pregătiți mobilier de grădină pentru mobilier de vară din poliester din vară

Uleiurile pigmentate de îngrijire protejează lemnul de radiațiile UV

Pregătiți mobilier de grădină pentru vară mobilier din lemn de ulei

Îngrijirea corectă a mobilierului de grădină din lemn de tec

Aveți grijă și vopsiți corect mobilierul de grădină din lemn

Ulei de mobilier de grădină pentru pregătire pentru vară

   Pentru un tratament și mai profesionist al lemnului, puteți utiliza dispozitive speciale de gri

pregătirea mobilierului de grădină din lemn pentru sfaturile de vară

mobilier din lemn care pregătește mobilier de grădină pentru vară

Îngrijirea corectă a mobilierului de grădină din ratan din lemn masiv

Iar vara poate veni!

Îngrijirea corectă a mobilierului de grădină din tec