Miljövänliga trender inom inredning

Miljöskydd berör oss alla. Vi vet det teoretiskt. Men under de senaste åren och månaderna har det blivit mer och mer uppenbart. Tekniska framsteg innebär nya och nya material. Tyvärr har deras långsiktiga effekter på vår hälsa och miljön inte undersökts tillräckligt bra.

Ingen vill att deras hem ska vara en plats full av toxiner, eller hur? Vi märker redan för många negativa influenser. Vi skulle vilja skydda oss från det hemma. Detta gäller vår familjs och särskilt barnens hälsa. De är mycket känsliga för skadliga effekter.

Personligt ansvar

Att etablera en miljövänlig anläggning är framför allt ett personligt val och ansvar. Oavsett om vi har en liten eller stor budget kan vi inreda vårt hus på ett vackert och naturmedvetet sätt. Investeringen vi måste göra är vår tid. Vi behöver också ny kunskap om aktuella miljötrender inom inredning.

Låt oss börja nu?

Vi har 10 hållbara produktrekommendationer för dig från Avokadobutik Välj. Stanna hos oss och ta reda på mer om vad du ska leta efter i en miljövänlig inredning.

Produktrekommendation nr 1: Longboard Chris & Rubin

inredningsidéer vägghylla longboard chris ruby ​​avocadostore.de

Materialen

Den första punkten i vår checklista över miljövänliga modetrender är valet av lämpligt material, utvärderingen baseras på några huvudkriterier. Den avgörande faktorn är i vilken utsträckning följande processer var hållbara eller miljövänliga:

  • Extraktion;
  • Bearbetning;
  • Transport;

Det är också viktigt:

  • Vilken typ av ämnen och gaser skiljer sig från detta material?

  • Hur länge kan den användas eller när blir det till skräp?
  • Kan den återanvändas eller inte?

Produktrekommendation nr 2: Bokhyllor bokmärken

inredningsidéer bokhylla bokmärken avocadostore.de

Tänk på alla dessa kriterier. Så du kommer inte att bli offer för någon av de välplanerade reklamstrategierna. De försöker övertyga konsumenterna om att de gör ett miljövänligt val när de köper ett material eller en produkt genom att dölja en eller flera av punkterna i den här checklistan.

Låt oss till exempel säga att du köper en möbel av trä. Tillverkaren vill betona att det är ett miljövänligt, hållbart material. Det kan dock döljas att virket inte erhållits på ett hållbart sätt, att det har transporterats under lång tid eller att det har bearbetats med färger och lacker som innehåller skadliga ämnen.

Med andra ord bygger de gröna tendenser på kritiskt val och på rätt information.

Produktrekommendation nr 3: Hyllstruktur 4 × 4 Expedition

inredning idéer vardagsrum vägg hylla struktur avocadostore.de

Köksutrustning och vitvaror

Det miljövänliga beteendet är på något sätt lättare när det gäller att välja stora möbler. Dessa har också ett längre liv och du investerar mycket pengar i dem på grund av komforten.

Den verkliga utmaningen för miljöskyddet är de “små sakerna”. Det här är de saker som vi behöver för vår köksinredning. Sådana är t.ex. köksapparaterna. Tumregeln här är att välja keramik och glas oftare än plast och teflon.

Skogen

Trä är utan tvekan mycket populärt inom modern inredning. Det bör bäst erhållas på ett hållbart sätt. Det betyder att virket kommer från skogar som växer tillbaka snabbt. Vidare får utvinningen inte äventyra existensen av faunan där. Transporten måste producera så få utsläpp som möjligt.

Bearbetning är en viktig faktor. Organiska oljor som linfrö eller olivolja är hållbara.

Produktrekommendation nr 4: Alvari matbord

inredning idéer matbord alvari lärk massivt trä glasskiva modern design avocadostore.de

Kroppsmöbler

Kroppsmöblerna är hållbara om de är gjorda av glas eller trä.

Metall, vaddering och kartong till soffan

Ur hälsosynpunkt är sofforna och stolarna av metall, bomull och kartong absolut miljövänliga. Vi vill än en gång påpeka att du bör ta reda på mer om tillverkningsprocessen och hur dina möbler bearbetas.

Produktrekommendation nr 5: Kartong säng Rum i en låda

inredningsidéer kartong säng rum i en låda avocadostore.de

Återanvändning

Vår jord är full av skräp. Så mycket har redan producerats. Och låt oss vara ärliga: Tillverkare är intresserade av att berätta att vi behöver mer och mer. Sanningen är att genom att återanvända möbler och material kan vi inreda nästan vad som helst hemma.

Det finns hela företag och designers som arbetar med gamla material. Marknadsför dessa och representera designers som arbetar med dem. Sätt prioriteringar och köp bara saker som du verkligen älskar och behöver. Det är utan tvekan det säkraste sättet att agera på ett miljövänligt sätt.

Designers som arbetar med miljövänliga material är vanligtvis begåvade, superkreativa och lägger hela sitt hjärta i sitt arbete. Genom att välja att tillverka det kan du få ännu bättre möbler än att köpa nya.

Produktrekommendation nr 6: Etnosamling “Bara” filt

inredning idé hem textilier etno samling tak bara modern atmosfär avocadostore.de

Produktrekommendation nr 7: Vas i regndroppe i bambu

inredningsidéer inredning inredning hemtillbehör bambu vas regndroppe avokadostore

Produktrekommendation nr 8: Armaturmutter- LZF-lampor

inredningsidéer belysning armatur mutter lzf lampor avocadostore.de

Produktrekommendation nr 9: Biljettkontor Chris & Rubin

inredningsidéer box office hemkontor chris ruby ​​avocadostore.de

Produktrekommendation nr 10: Sidobord av Volker Frings

inredningsidéer soffbord sidobord snickare snickare volker fringar avocadostore.de

Andra webbplatser och onlinebutiker för din hållbara konsumtion:

www.utopia.de

www.naturmoebel-manufaktur.de

www.naturehome.com

www.loewenatur.de

www.bio-moebel.eu

www.annex.de

www.trend.de

www.team7.at

www.gea.at