Med enkel elegans skapar moderna soffor en design som sticker ut över tid. Det glädjer fortfarande ögat även efter år. Att välja rätt färg kan dock vara en utmaning. Hur hittar du rätt ton för en perfekt soffa? Vi visar hur val av färg blir barnspel.

Ljus eller mörk?

Den återhållsamma grå soffan eller den ljusblå versionen? Snarare ljus eller ganska mörkt? I allmänhet är mycket mörka färger och svart mer benägna att se fläckar än ljusare stoppade möbler. Svårt att tro, men på mörka soffor kan du se hår, ludd och fläckar på omslaget mycket snabbare. Men om favoritsoffan ska ha en mörk nyans rekommenderas ett fläckigt material. Tyget ändrar färg beroende på synvinkel, så att fläckar inte märks så snabbt.

designmöbler klädsel grädde färg vardagsrum idéer

Om du är osäker kan du komma ihåg följande tumregel: Mindre soffor som 2-sits eller 3-sits med lågt ryggstöd kan ha mer ovanliga färger eller ovanliga mönster. Fåtöljer kan också köpas i ljusa färger. Stora soffor med schäslonger eller hela sofflandskap ser däremot bättre ut i återhållsamma färger.

Eftersom: Stora, färgglada soffor täcker ofta alla andra möbler i rummet. På så sätt kan soffan snabbt se ut på sin plats. Om en grå modell helt enkelt är för tråkig för dig kan du lägga till färg accenter med färgglada kuddar eller en filt.

färgglada designer soffor i vardagsrummet

Plocka upp rumsfärger

En annan ledtråd för färgen på den nya mysön är andra färger i rummet. Vilken färg har matbordet eller soffbordet? Vilket finns på hyllorna? Vilka toner är bilderna på väggen i? Soffasökare bör vara uppmärksamma på färgerna i rummet och hämta dem i soffan. Detta skapar en återhållsam och trevlig färgsymbios och låter soffan se optimalt ut i rummet.

Kunderna kan hitta tidlösa designersoffor hos tillverkaren Renetti. Det traditionella hantverket och de mest moderna tillverkningsprocesserna skapar den högsta kvaliteten som kommer att stå tidstestet.

 grå designer soffa vardagsrum dekorera idéer kasta kuddar  designer soffa bruna kuddar vit cappuccino färg

 

grå designer soffor mörkblå ottoman