Den flate hårklippet er en av få hårklipp som umiddelbart kan gjenkjennes. Det ble populært på femti- og sekstitallet, spesielt blant fotballspillere og den atletiske gutten.

@juliuscaesar / Instagram

I dag foretrekker den flate toppklippet ofte eldre menn, og formen utfyller et grått hår. Det er også et godt valg for yngre gutter som er aktive eller ønsker et mer militært snitt.

Det er en stift i mange frisørsalonger, spesielt i butikker der eldre frisører jobber, så ofte er det enkelt å gå ned til din lokale frisørsalong og be om en flat frisyre. (Vi gir deg alle detaljene for sikkerhets skyld.)

@jarredsbarbers / Instagram

Hårklippet med flat topp lever opp til navnet sitt, og gir brukeren et hårhår som er flatt over toppen. Som et resultat gir dette et firkantet utseende på hodet og ansiktet. Hvis du har en firkantet ansiktsform, vil en flat hårklipp forsterke ansiktets firkantede ramme. På grunn av dette fungerer den flate toppen best med en firkantet ansiktsform. Hvis du har en trekantet/diamant eller rund ansiktsform, kan du vurdere å kjøpe en annen, lignende stil.

Den flate hårklippet er også best for rett hår. Hvis håret ditt er naturlig bølget eller krøllete, kan du ha en vanskelig tid med denne stilen. Men med riktig klipp og bruk av produkter er det mulig å få en flat topp med bølget eller krøllet hår.

Flat toppav @dannyandcobarbers / Instagram

Hvordan få det flate topp -hårklippet

På grunn av flattoppens enorme popularitet, kjenner mange frisørsalonger (og til og med salonger) det. Din lokale frisørsalong kan til og med annonsere flate topper som en av standby -frisyrene deres. Imidlertid, hvis du støter på en frisør eller stylist som ikke aner hva en flat topp er, er det hva du skal fortelle dem.

Nøkkelen til dette hårklippet er (som du kanskje gjetter) flathet. Håret skal klippes på sidene og ryggen med en relativt kort vaktinnstilling (fra #2 til #4 eller så). Når du klipper håret, bør frisøren klippe i en rett linje helt opp i hodet for å skape flatheten som er nødvendig for dette kuttet.

High top afro med fade@z_ramsey / Instagram

Deretter bør stylisten din stå opp med alt håret ditt (ca. 1-3 tommer hår er bra for dette kuttet). De bør deretter bruke klipperen over kamteknikken for å lage et flatt hårhår som er jevnt over. Håret ditt skal bli kortere når det går bakover mot kronen.

Til slutt bør stylisten din berøre alle områder som trenger noen siste kutt. Og som alltid er det ekstremt nyttig å ta inn et bilde; det er virkelig verdt tusen ord, og for stylister er det verdt enda mer.

Fordi hårklippet med flat topp er så omhyggelig kuttet, vil du besøke din frisør eller stylist hver 2. til 4. uke for å berøre det, avhengig av hvor raskt håret ditt vokser.

Flat toppav @dannyandcobarbers / Instagram

Slik styler du det flate toppen hårklippet

For å opprettholde den flate toppens stil trenger du hårvoks eller gel av god kvalitet. Arbeid produktet inn i det fuktige håret ditt. Deretter kam eller børster du håret oppover og bakover. Hvis håret ditt er spesielt sta, kan du prøve å føntørke det med en voks eller gel med høyere hold, eller en kombinasjon av disse to teknikkene.

flat-top-anthonythebarber916@anthonythebarber916

Skinnende flat topp med edru fade

Klassisk, enkel, ikonisk. Hvis du vokste opp på begynnelsen av 90-tallet og så på Fresh Prince of Bel-Air og er fan av regissør Spike Lees tidlige arbeid, så vil du sikkert kjenne igjen denne frisyren for hva den virkelig er.

Et blikk som formet en epoke (og en av de største på det). Volumet her er moderat, ettersom mediumfade komplimenterer sportsligheten og allsidigheten til denne stilen pent.

Faded Sides Brushed Up Blonde@trumanbarberco

Faded Sides Brushed Up Blonde

Standardutgaven av det militære utseendet. Smart, ren, presis akkurat som rommelbrettet ditt eller MRE i sekken. Ved siden av et barbert hode er mannskapet som er kuttet med en flat topp den mest anerkjente (og hilste) militære frisyren rundt.

Enten du er en offiser som hilser en overordnet eller en ny GI som rydder ut latrinen, vil du ikke se malplassert ut med dette utseendet. Vi hilser deg for tjenesten og ofringen.

Høy volum flat topp@e_visionaire

Høy volum flat topp

Akkurat som med musikk, hvis du vil komme med en uttalelse og skille deg ut mer, er svaret enkelt; du må heve volumet. Tenk på skuespilleren Christopher Reid i serien House Party.

Den høye volumflaten er en 90 -talls godhet. Selv om det er notorisk vanskelig å vedlikeholde og dyrke, er utbetalingen en frisyre som få andre stiler (om noen) best kan gjøre når det gjelder å være mer iøynefallende eller karismatisk. Ingenting annet enn god stemning …

Designer Temple med Taper Fade@mattjbarbers

Designer Temple med Taper Fade

Ved å ta en side rett ut av boken til Wesley Snipes, ser vi her et eksempel på å bringe et klassisk utseende rett inn i vårt nåværende tiår, en flat topp med en designerfade.

Det er uten tvil noe av det kuleste med en moderne designers fade er dens iboende evne til sømløst å kombinere ansikts- og toppfrisyrer, slik at de føler seg større enn summen av delene. I dette eksemplet er overgangen så sømløs at det var som om den var skulpturert fra en blokk med italiensk marmor av Michelangelo selv.

Flat topp og høy fade@xbigwesx

Flat topp og høy fade

Den høye koniske fade gir dette utseendet større kontrast som i de fleste tilfeller resulterer i et renere om enn et mer krevende utseende når det gjelder vedlikehold.

Juicen er imidlertid vel verdt å presse, da vi kan se hvor mye mer sporty og skarpere dette utseendet blir dramatisk bare ved å finjustere gradienten mellom toppen og fade.

Klassisk konisk fade@evan_thebarber

Klassisk konisk fade

Tar den sportslige flate toppen enda lengre; her ser vi fade bli tatt til det laveste punktet; absolutt null.

Rene linjer og skarpe kanter rundt om ennå mer sivile og mindre militære enn mannskapet kuttet flat top, dette er den perfekte stilen hvis du spiller sport regelmessig eller hyppig treningsstudio mer enn et par ganger i uken.

Tall Afro Hair Blob med High Fade@ zana_thebarber

Tall Afro Hair Blob med High Fade

Vi har sett et par sportslige versjoner av den flate toppen, hver for seg gradvis mer sporty enn den siste. Det ser ut til å være en veldig åpenbar uskrevet sannhet om frisyrer, det vil si at i den ene enden av spekteret har vi rene/sporty, og på den andre siden har vi uklare/kunstneriske.

I den ene enden har vi ren virksomhet og i den andre ren nytelse. Begge diametralt motsatte av å tjene to forskjellige mestere, men aldri ofre godt utseende og stil. Denne høye Afro -blobben med høy fade er stilig mer mot den sportyere enden av spekteret.

Flat topp@russ_thebarber

Bølget topp med falmede sider

Hvis din kjærlighet til krøller og flate topper historisk sett har vært i opposisjon, så er det en måte du kan stille spørsmålet og gifte seg med de to en gang for alle, flattoppen med krøller (kødramatisk musikk).

Som navnet tilsier, er den flate toppen med krøller ganske enkelt det, en flat topp med krøller. På samme måte som mine kamper for å finne en mulighet for smart plasserte semikolon, er sjansene for å løpe inn i en av disse i naturen veldig få.

Middels flat topp med Temple Fade@nomadbarberbln

Middels flat topp med Temple Fade

Denne mellomlange flate toppen er døpt med mykere kanter. Fungerer som en fin kontrast når den er parret med de skarpe, hardere kantene på tinningen. I motsetning til noen av de mer frittalende, ekspresjonistiske flatene vi har sett før, angår denne stilen seg selv

Designer utringning med tett topp@shawn_barbz

Designer utringning med tett topp

Designer utringninger, barbering av forskjellige design til en fade og kunstnerisk plasserte harde kanter tjener til å tilføre utseendet ditt unike og unike.

De får deg til å se mer selvsikker og tilgjengelig ut. Hvis det gjøres riktig, kan disse også forbedre frisyren din sterkt og legge til kunstnerisk teft.

Myke kanter på en flat topp@dylanportner

Myke kanter på en flat topp

Mykere kanter gir ubevisst mer en følelse av varme og sikkerhet. Mens harde kanter instinktivt gir oss en mer forhøyet følelse av årvåkenhet; de gir oss en større følelse av fare. Du kan bruke disse to egenskapene til å skreddersy stilen din til typen melding du vil skildre.

Vil du se mer tilgjengelig ut? Prøv å innlemme mykere linjer i frisyren din. Eller foretrekker du det strengere, no-nonsense utseendet til en drill-sersjant? Prøv å bruke mer harde, skarpe linjer i utseendet ditt.

Flat Top Temple Fade@raelbronx

Flat Top Temple Fade

Det antas av historikere at kong Tutankhamen styrte det gamle Egypt fra 1334 – 1325 f.Kr. Hvis du er fan av Pharos i Egypt, så bør denne neste flat-top tempelfade-stilen være rett opp i smuget ditt.

Basen blir gradvis bredere når den krøller opp på toppen, noe som gir den et slags omvendt pyramideutseende. Dette hyller faraoene fra før og er en fin måte å gå som en egypter.

Høy volum flat topp med line -up@aaron_kiely_hair

Høy volum flat topp med line -up

I likhet med stilen vi så før, inneholder denne variasjonen imidlertid en lineup. For de som ikke vet, er en line up når frisøren din lager en kunstig hårfeste med klippere i stedet for bare å beholde hårets naturlige hårfest.

Resultatene er et renere, kantigere utseende som er flott for kontrast mot de andre mykere kantene på frisyren din, og skaper et interessant utseende man bare kan få fra denne typen sidestilling.

Lav nøkkel pigget flat topp@javi_thebarber_

Lav nøkkel pigget flat topp

Å inkorporere pigger i en flat toppdesign er ikke noe nytt. Selv om det er litt høyt utseende, er det vel verdt innsatsen når det gjøres riktig. Når den er sammenkoblet med en tinningfade, skaper den et utseende av forskjellige kontrasterende ekstremer: Kort til lang, pigget til surret, mørkt til solbleket.

Flat topp og høy fade@nunez.the.barber

Flat topp og høy fade

En utmerket måte å komplimentere enhver frisyre og gi den et ekstra snev av “sommeren er her” -følelse er ved å legge til en høy fade.

Tar det som en gang var uformelt, sofistikert og gjorde det mer sporty. Den flate toppen er ikke en frisyre kjent for sin pusteevne; den høye fade -variasjonen av denne stilen vil hjelpe deg med å kjøle deg ned under de mer utilgivelige sommerdagene.

flat topp@xbigwesx

Tapered Sides med Afro Line Up

Afro flat topper ser bare ren klasse ut, jeg mener bare se på dette med upåklagelig panache. Alt det pluss at sidene er så rene, undersnittet er subtilt som forsterkes ytterligere av konen. Fade er ganske lav, sannsynligvis lavere enn drop fade, noe som gjør den ganske unik.

Høy volum flat topp og fade@aaron_kiely_hair

Low Key Line Up med Mid Fade

Flat topper trenger ikke å være død flat, som denne, er toppen svakt buet for ekstra moro. Alt dette med en rask midfade som ikke er helt ren, så det krever et mer robust utseende. Oppstillingen er imidlertid opprettholdt, men bleknet til slutt. Og på toppen av det bleknet et tempel for det beste.

Spiky Brush Up med koniske sider@we_married_hair

Spiky brush Up med koniske sider

Videre fortsetter der flate topper ikke trenger å være veldig flate, er denne en flat børste. Dessuten er det klemete utklippet utseendet bare feilfritt. Ikke bare det, men den underskårne børsten opp med en midfade gjør dagen lysere. I tillegg hjelper tinningsfade skjegget å balansere ansiktet generelt.

Den tynne, hårete, flate toppen@m15barbershop

Den tynne, hårete, flate toppen

Hvem liker ikke å være stilig med oppmerksomhet på detaljer? Toppen er tynt hår med sider som er avskåret. Tempelet og høy fade gjør denne popen ganske fin.