Surferens hår faller inn i kategorien “frynsete frisyrer” – som er målrettet rotete, uryddig og uryddig, men fortsatt ser ut som en del. Spesielt dette hårklippet er langt (med hår som henger så lavt som nakken), er ustyrt og veldig ofte krøllete eller bølgete. Dette hårklippet tar navnet sitt fra stereotypen til en hardcore surfer hvis hår har blitt bleket av solen, gjennomvåt i salt sjøvann og mottatt minimal pleie.

Surfer rotete stilkilde

Selv om disse kanskje ikke høres ut som de sunneste tingene for håret ditt, kan du skape en lignende effekt hjemme uten å skade håret. Her er vår guide for hvordan du oppnår dette eventyrlige, kule utseendet.

Hvordan få surferhår

Dette sier seg selv, men hvis du ønsker å rocke en surferfrisyre, er det første trinnet å la håret vokse langt. Sørg for å motstå fristelsene til å bare “trimme litt av” når håret ditt blir upraktisk, da du ellers aldri klarer å vokse det lenge nok!

Surferhårkilde

La håret vokse ned til omtrent hakehøyde rundt sidene, og øyehøyde foran – eller enda lavere. Høyere varianter av dette snittet kan brukes, men vi vil fraråde det med mindre du har en klar plan for hvilket utseende du prøver å oppnå.

Ikke bekymre deg for å prøve å legge til krøller eller “flicks” i håret ditt ennå. Enhver tekstur kommer med tiden, og – når den kommer – la den være naturlig.

Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Hvordan style dette snittet

Til tross for at det er så langt, er dette kuttet ganske lite vedlikehold. Mesteparten av tiden kan du slippe unna med et ‘seng-hode’ hvis du bruker surferens hår.

Hvis du ønsker å legge til litt mer spenning, kan du gjerne bruke et hårprodukt. Faktisk er det til og med spesifikke produkter designet for denne kuttet, som prøver å etterligne det solblekte, saltvette utseendet som surferens hår stammer fra (uten å skade håret ditt!).

Surferhårkilde

Når du bruker hårprodukter, velg noe som vil skape en mer matt finish – i motsetning til en skinnende – for et mer autentisk utseende.

Av og til kan du komme i en situasjon der du må formalisere deg, men ikke vil barbere det etterlengtede håret ditt. Ikke bekymre deg, vi har dekket deg – i dette tilfellet, velg et produkt som vil skape en mer blank overflate, og pusse gjennom håret før du styler det hele tilbake, a la Brad Pitt.

Se galleriet nedenfor for flere inspirasjoner:

Delvis bølget tekstur med høyt volum@kevinluchmun

Bølget tekstur med høyt volum

Denne rotete moppen er en lett surferfrisyre som vil se flott ut ved vannet. Som alltid er solbriller valgfrie, men de fullfører virkelig utseendet!

Rotete bolle og høydepunkter@lasselom

Rotete bolle og høydepunkter

Mannboller er både det beste og verste som kan skje med hår for menn på 2000 -tallet, avhengig av hvem du spør. Uansett er denne rotete bollen absolutt en ren, moderne frisyre som passer for enhver surfelsker.

Rotete krøller som ligger rundt@kevinluchmun

Rotete krøller som ligger rundt

Middels lange, rotete krøller er nok et fantastisk surferlook. Denne stilen er superenkel å vedlikeholde og ser bra ut både vått og tørt.

Surfer rotete frisyreisharay / Shutterstock.com

Surfer rotete frisyre

Denne lange, skulderlange surferfrisyren er super praktisk-uten noen form for styling overhodet-og helt rocker de frisinnede vibber. Her tilfører ansiktshåret en god dose mannlighet.

Touseled frisyreTouseled frisyre, av @andrewdoeshair

Touseled frisyre

Så du vil ha en surferfrisyre, men også noe relativt håndterbart. Hvorfor ikke velge et kortere snitt som dette enkle, tøffe undersnittet?

Undercut Surfer frisyreDiana-Indiana/shutterstock.com

Undercut Surfer frisyre

Her er en annen surfer undergravd, men denne gangen med mange hipster -vibber. Du kommer til å bruke mye tid på å feie denne ultralange kvisten ut av ansiktet ditt hver gang du vasker deg.

Krøllete surfer Medium langt hårOlesya-Kuprina/shutterstock.com

Krøllete middels stil

Noen afroer faller definitivt under kategorien surferfrisyrer. Denne middels til lange, superkrøllete afroen passer for havet-du kan se det i refleksjonen av brillene.

Våt ikonisk surferfrisyresergey-causelove/shutterstock.com

Wet Iconic Surfer Style

Dette utseendet er en annen kort-surferende frisyre, perfekt for når du må være på kontoret om morgenen og bare kan slå stranden senere på dagen. Flerbruksmessig, kult og enkelt – hva mer kan du be om?

Medium rett surferhårAnchiy/shutterstock.com

Middels rett hår

Dette mellomlange hårklippet har noen kule vinkler og mye rot. Det er tusenvis av varianter for disse rotete, naturlig stilte kuttene.

Krøllete Bond kortere surfer frisyreDean-Drobot/shutterstock.com

Kortere krøllete stil

Denne krøllete stilen er ikke helt en afro, men kommer definitivt nærmere. Det utrolige volumet av dette utseendet føles super ungt og maskulin, så det vil fungere bra for mange nybegynnere.

Rotete surfer frisyreKjell+Leknes / Shutterstock.com

Rotete surfer frisyre

Her er en annen skulderlang mopp-denne gangen med noen krøller introdusert nederst. Dette kule utseendet er også ganske fleksibelt, siden det ikke er så vanskelig å forestille seg at noen bruker dette i en formell setting.

Hvor er bølgene?@nigel_vanderhorst

Hvor er bølgene?

Dette utseendet kunne ikke få mer Tarzan! Hvis du ønsker å gi vill stemning, er det den beste billetten å ta deg tid til å vokse håret ditt så lenge. Legg til et litt skittent skjegg i blandingen, så er du på vei til å bli kongen i jungelen.

Bare Outta Waves@tombaxter_hair

Bare Outta Waves

Lobben treffer igjen! Dette hårklippet er superflatterende for alle som har det. Påfør det “våte utseendet” litt gel etter at du har vasket håret (husk å bruke balsam), og etter at det tørker kan du skrubbe litt av stivheten.