Att hitta rätt matta verkar inte som en lätt uppgift. Förutom det gigantiska utbudet av mönster, material, storlekar och priser, finns det ett antal viktiga punkter att tänka på innan man bestämmer sig för “drömmattan”.

Idag skulle vi vilja ta itu med just detta ämne och ta reda på vilka Mattor I vilka vardagsrum kan man iscensätta, vad man bör vara uppmärksam på innan man köper och vad man ska lägga ut Mattor måste definitivt undvikas.

Mattor 6

Vad är viktigt när man väljer material? Notera syfte?

Innan du letar efter en matta eller till och med köper en, tänk noga efter för vilket syfte den är avsedd. Varje bostadsyta i ditt hus eller din lägenhet har en tydlig funktion, vilket kan göra ditt val av matta lite enklare. I hallen och i barnrummet, till exempel, kan du till och med förutsäga hur ofta den nya mattan kommer att gå på och hur ofta du kommer att behöva rengöra den.

Här skulle mattor eller löpare vara mer lämpliga, eftersom de kan dammsugas eller avlägsnas tillfälligt och rengöras så ofta som behövs.

Mattor2

Vissa människor är allergiska mot syntetiska tyger, så vi rekommenderar att du gör ett “mattprov” innan du köper, som nu erbjuds av fler och fler tillverkare.

Mattor7

Vilka mattor är lämpliga för små och vilka för stora rum?

Förutom att Mattor för att uppfylla en funktionell uppgift handlar dessa ofta fortfarande om estetik och dekoration. Vissa Mattor är verkliga konstverk och förtjänar en viktig plats där de kan utveckla sin fulla prakt. Men eftersom vi ofta väljer en matta för ett visst rum och inte tvärtom, låt oss titta närmare på hur man väljer en form och storlek som är lämplig och fördelaktig för rummet. Förresten, du hittar kompetent råd och en bra Det finns ett urval av mattor här.

Mattor 1

Ju mindre rummet, desto större är utmaningen att möblera det på ett fördelaktigt sätt. Det brukar sägas att ljusa nyanser får rummet att se större ut. Det är sant, men mattans struktur påverkar också atmosfären i rummet. Av denna anledning rekommenderar vi att du arbetar med kontraster och lägger terrakottakakel eller parkett i mörka men varma bruna toner under den ljusa mattan. På så sätt låter du mattan komma fram och ökar därmed mysigheten i rummet.

Mattor5

I stora rum finns det tillräckligt med utrymme, men misstag i rumsdesign kan också inträffa här. Orientera dig efter rummets form, uppfatta ljusinsläpp genom fönstren och planera utläggningen av mattan om möjligt innan du köper. Vid det här laget vill vi rekommendera teknisk rådgivning från Knutzen Wohnen, där du kommer att få kompetent rådgivning enligt dina individuella behov.

TÄPPAR 4

På vilka golv kan mattor komma till sin rätt??

Rent designmässigt bör du, som redan nämnts, sträva efter kontraster. Färgjämförelsen bör idealiskt komplettera mattans egenskaper harmoniskt.

Varför är ett besök på inredningsmarknaden viktigt och vad lovar professionella råd??

I många fall är det lämpligt att söka specialistråd. Online shopping är alltid bra, men på inredningsmarknaden får du också gott om svar på dina frågor, kreativa lösningar och till och med andra bra tips och förslag.

Mattor5

Speciella önskemål och specialtillverkade produkter

Det är verkligen inte relevant hur många produkter som erbjuds på marknaden, för det finns alltid människor som agerar efter deras personliga smak och behov och ofta har extra önskemål. Tack vare sådana kunder är det nu möjligt att individualisera den älskade mattan mot en extra kostnad.

Om alla är glada och nöjda i slutändan har vi gjort allt rätt och önskar dig ett lyckat matköp!

Mattor3