Marea prezență magică a momentelor de neuitat în aer liber nu provine din muzică sau conversația plăcută. Provine din lumină. Sentimentul unei atmosfere incredibile, de care ne vom aminti încă peste zece ani, provine din iluminatul magic exterior. Și cu cât aveți mai mult, cu atât mai bine. La urma urmei, grădina dvs. nu este acolo doar ziua, ci și noaptea. În timpul zilei vine Magie din flori, noaptea de la lumină. Imaginați-vă momentul în care petrecerea în grădină este în toi și ieșiți pe balcon pentru un pahar de vin în aer liber. Sau dacă te uiți doar pe fereastră. Atunci o iluminare bună este ceea ce face din spațiul tău exterior un paradis fabulos. Totul fără să aștepte răsăritul soarelui. Dar ce face o lumină bună? Vă vom oferi câteva idei eficiente de iluminare cu LED-uri și sfaturi utile pentru a face realitatea zona în aer liber a viselor voastre.

Idei de iluminat cu LED – visul unei nopți de vară

Proiectați terase și balcoane. Idei de iluminat cu LED pentru zona exterioară. Verandele decorează multă lumină

Cele trei straturi de iluminare pe care le puteți folosi în spațiul dvs. exterior

 • Iluminarea ambientală: Aceasta este o formă de iluminat care nu are un scop specific, ci pur și simplu creează o anumită dispoziție. Exemple ar fi lumini drăguțe de zână pe un gard, parapet sau un copac din apropiere.
 • Iluminarea aplicației: Iluminare care îndeplinește o sarcină specifică.

  De exemplu, pentru a ilumina scările, grătarul, zona de relaxare sau un anumit ornament de pe pereții exteriori ai casei.

 • Iluminarea cu accent: Acesta este folosit pentru a ilumina o zonă foarte specifică a grădinii care ar trebui să ofere interes vizual. De exemplu, ar putea fi un pat de flori spectaculos. În unele cazuri, corpul luminos în sine servește drept decor și este evidențiat de lumină.

Când planificați, amintiți-vă întotdeauna că nu încercați să recreați frumusețea și culorile grădinii la lumina zilei prin adăugarea de iluminat exterior în grădina dvs. pe timp de noapte. Seara există mai multe contraste unice, siluete și caracteristici evidențiate. Profitați de acest lucru și transformați-vă grădina într-un loc misterios al viselor.

Spațiul dvs. exterior ar putea arăta foarte diferit noaptea

Proiectați terase și balcoane Idei de iluminat cu LED pentru zona exterioară a plafonului verandă și terasă

Luminile LED pentru exterior și modul în care le puteți pune în scenă eficient

Luminile exterioare cu LED funcționează diferit față de corpurile de lumină convenționale. Sunt becuri mici, solide, cu o durată de viață extrem de lungă (60.000 de ore și mai mult), un consum semnificativ mai mic de energie (cu până la 90% mai eficient) decât soluțiile convenționale de iluminat, costuri mai mici de întreținere și o siguranță mai mare.

De cele mai multe ori, când oamenii se gândesc la LED-uri, se gândesc la lumina albă strălucitoare care imită lumina zilei. Luminile LED pentru exterior pot avea de fapt mai multe culori diferite. Temperatura de culoare a unui bec, exprimată în Kelvin (K), indică dacă becul emite lumină albă caldă sau rece. În general, orice sub 4.000K are o culoare caldă, în timp ce orice peste 4.000K este un alb rece sau albăstrui. Lemnul, plantele și solul arată de obicei cel mai bine în lumina caldă, în timp ce suprafețele de ciment, stuc sau apă arată mai bine în condiții de iluminare alb rece. În cele ce urmează vă vom arăta câteva idei excelente de iluminat cu LED-uri și sfaturi pentru implementarea perfectă a luminilor dvs..

Facilitățile moderne cu elemente din stilul industrial și minimalismul beneficiază mai mult de LED-urile albe

Reproiectați terasa și balconul. Idei de iluminare cu LED pentru zona exterioară. Aplice de perete, lumină albă, moderne

Idei de iluminat cu LED-uri și sfaturi pentru terasa sau balconul dvs.

 • Traseele către casă, verandă, garaj sau magazie de grădină ar trebui să fie întotdeauna bine iluminate pentru a evita orice pericol de împiedicare. În același timp, însă, este important să nu exagerați. Este suficientă o distanță de aproximativ 3-5 metri. În caz contrar, riscați să vă faceți căile să pară o mini-pistă.
 • Lumina caldă adaugă o notă romantică, dar poate face ca niște copaci și tufișuri să pară uscate. Lumina albă cu filtru albastru, pe de altă parte, face frunzele verzi ale plantelor mai intense în culoare.
 • Nu puteți folosi doar lumina pentru a atrage o atenție specială asupra zonelor preferate. De asemenea, puteți folosi întunericul pentru a camufla zone care nu vă plac, de exemplu.
 • Asigurați-vă că lumina nu intră direct în fereastra dvs. sau în fereastra unui vecin.
 • Evitați luminile din fier, deoarece acest metal poate rugini rapid la umiditate ridicată. Oțelul inoxidabil, alama și cuprul sunt alegeri mai bune. În timp, o patină s-ar putea dezvolta și aici, dar va dura mult mai mult.

Iluminați căile și cărările, dar acordați întotdeauna atenție distanței dintre lumini

Proiectați terase și balcoane

Tehnici și idei de iluminare cu LED-uri pentru a vă accentua cele mai bune elemente exterioare

 • Dacă doriți să luminați un pat mare de flori sau altă zonă de plantare în grădina sau pridvorul dvs., este mai bine să folosiți mai multe lumini mai mici decât o singură unitate mare. Acest lucru creează o serie de surse de lumină care se suprapun ușor, care sunt lipsite de orbire. Același lucru este valabil și pentru zonele de relaxare și decor.
 • Utilizați benzi sau bare LED pentru a contura marginile unui pat de flori.
 • Folosiți pe deplin suprafețele reflectorizante din exterior. Ele pot fi folosite în avantajul dvs. prin răspândirea razelor de lumină pe o zonă largă.
 • Lumina colorată poate provoca emoții diferite în anumite cazuri și, prin urmare, trebuie aleasă cu atenție. Puteți afla mai multe despre acest lucru Aici citit.

Lanternele oferă un fler romantic și o lumină moale

Proiectați terasa și balconul. Idei de iluminat cu LED-uri pentru zona exterioară felinare lumini calde lumina cale

Indiferent dacă doriți să vă luminați calea în serile întunecate sau să creați o zonă în aer liber atrăgătoare și primitoare. Luminile de exterior au multe de oferit. Lasă aceste idei și sfaturi de iluminare cu LED-uri să lucreze asupra ta, stai pe spate și bucură-te de grădina ta de vis noaptea. Ești garantat că vrei să devii o bufniță de noapte!

Proiectați terasa și balconul. Ideile de iluminat cu LED pentru zona exterioară iluminează bine scările kolonne