Varje år den 21 april firar Storbritannien National Tea Day, då te -tiden verkligen används. Det är välkänt att britterna har njutit av lugnt te i århundraden. Drycken som är ikonisk där har en rikare historia än vin och öl. För öborna är afternoon tea -tid en del av det engelska sättet att leva. Av denna anledning talar vi om engelsk te -kultur idag. Utanför Storbritannien bibehålls traditionen med att dricka te i många andra länder runt om i världen med fantastiskt organiserade ceremonier. Tidigare fanns det tillfällen då enskilda teer var mer värdefulla än guld. Deras hälsosamma effekt på människokroppen har värderats länge. Tyvärr har te -tidstraditionen i vår moderna värld förlorat sin betydelse. Men teakonsumtionen ökar. Idag dricker den genomsnittlige briten cirka 900 koppar te om året, vilket faktiskt kan beundras.

 Te -tid på engelska sättet: det finaste av det finaste!

Engelsk stil te tid fin te service vacker blommönster

I denna artikel täcker vi lite mer om den engelska te -timmen. Vi håller reda på historisk information om teindustrins utveckling och tillverkning av fina tesatser. Vi visar dig också förtjusande fotoexempel på de finaste teserviserna, som naturligtvis tillhör den engelska te -kulturen.

Håll utkik efter något nytt och inspirerat om att dricka te på engelska sätt också.

Enkel design, porslin av hög kvalitet!

Teservering i engelsk stil i blått

Sedan när har tetid varit så populärt i Storbritannien??

Låt oss ta en djupare titt på historien om den populära brittiska drinken och utforska ursprunget till te som dricker på engelska sätt. Te är inte bara en populär drink i Storbritannien, det spelade också en stor roll i landets utveckling. Det finns historiska bevis på att England började importera te från Kina i mitten av 1600-talet. Te -tid, det vill säga att dricka te, var en symbol för hög social status vid den tiden.

Sublim design i vitt.

Tekanna i fint porslinsvit design

Sedan byggde kungariket sin egen teindustri i Indien, vilket hjälpte till att expandera brittiskt styre i den delen av världen. Samtidigt har nya industrigrenar utvecklats här i Europa. Den brittiska keramikindustrin blomstrade och te stod i centrum för denna utveckling. Storbritannien krediteras också med att producera några av världens mest populära teservicer, även om den brittiska kärleksaffären med fina tesatser tillverkade med tesatser importerade från Kina började.

 Det skinntunna porslinet pryds av ett fint blommönster.

Tekopp fint blommönster skinntunt porslin

Engelsk produktion av tesatser

En form av imiterat porslin som kallades grädde (en krämfärgad lergods) uppstod i mitten av 1700-talet. Det förfinades först av Josiah Wedgwood (1730-1795), som tillsatte kaolinit (en typ av porslin) till glasyren. Än idag är Wedgwood -tesatser ett favoritmärke och på grund av sin enkelhet väcker stor fascination jämfört med de färgade glasyrerna som användes vid den tiden.

 Josiah Wedgwoods tekannor är verkligen unika.

Josiah Wedgwood tekanna

Enkelheten i designen är fascinerande.

Typ av teservis

År 1784 började fabriker i hela Storbritannien fokusera på att göra te. Vid den tiden var den industriella revolutionen i full gång, statliga skatter på te sänktes och som ett resultat ökade konsumtionen. Slutligen 1791 slutade East India Company (Storbritanniens främsta handelsföretag) att importera kinesiskt porslin. Detta gav brittiska tillverkare möjlighet att förbättra den engelska tekannan. De engelska porslinsprodukterna för Tea time erövrade den ledande världsmarknadspositionen inom teservis.

 Engelska porslin är nu den otvistade världsmarknadsledaren inom teservis.

Te tid engelskt porslin

Britterna har experimenterat med innovativ te -design sedan 1800 -talet. Speciellt tekannor används ofta för att visa envishet och kreativitet. Dessa är dekorerade med figurer och blommönster och visar till och med hela scener. Unika skulpturala former trollades fram och sanna konstverk skapades. De fina mönstren gör det unika i det engelska teserviset. Det är därför brittiska tesatser, gamla eller nya, fortfarande är eftertraktade av finsmakare och värderas som samlarobjekt.

 Denna tesats framkallar fascination.

Te-service i engelsk stil

– Praktiska tips för att köpa vintage tesatser

Så att du verkligen kan organisera din te-tid på engelska sättet och njuta av den varma drycken, behöver du högkvalitativa teuppsättningar. Därför vill vi äntligen ge dig några praktiska tips för att köpa vintage teservisar så att du kan fatta det bästa beslutet när du köper en teservis.

Tips 1: Köp bara det du gillar och det som är viktigt för dig. Oavsett vad du samlar in är expertrådgivningen alltid densamma: att köpa för investerings skull är alltid en risk. Så köp bara bitar som du vill njuta av i många år framöver.

Tips 2: Nu är en bra tid att köpa. Vintage te -uppsättningar finns det gott om på marknaden. Med de flesta brittiska produktioner nu upphört och keramiska varor går lätt sönder, kommer efterfrågan på vackra klassiska tesatser sannolikt att öka. Tetjänster av hög kvalitet kommer att bli en sällsynthet på marknaden under de kommande åren.

 Trevlig engelsk teservice för finsmakare och samlare.

Trevlig engelsk teservice

Tips 3: Detta påverkar köpeskillingen. Om du gillar en teservis och vill äga den, kan den här produkten fortfarande vara värd att investera i. Du måste dock komma ihåg att alla sprickor kommer att sänka andrahandsvärdet.

Tips 4: Köp inte det du gillar vid första ögonkastet. Några av de vackraste och mest värdefulla tekannor och tesatser värderas för sin form, inte bara för deras dekoration.

Nu kan du beundra klassiska engelska tekoppar, kannor och hela te -tjänster i vårt bildgalleri. Redaktionen önskar dig mycket nöje!

Ta en kopp te?

Engångsartiklar i te-stil med ett subtilt mönster

 Engelskt te serveras med tebröd eller tårta.

Engelsk te-tid

När det gäller mönstren på teserviserna vet kreativiteten inga gränser.

Tekanna fina mönster mycket kreativt skildrade hästar

 Tekanna fina mönster mycket kreativt skildrade hästar

Tekanna

Njut också av att dricka te?

En slags tekopp

 Tekakor och kex ingår i varje te-timme i engelsk stil

Art tea cake kex

Ren perfektion!

Tea party dekoration