Solglasögon är en konstant följeslagare för många människor på sommaren och skyddar ögonen från solens bländande ljus och UV -strålar. Solglasögon är ett oumbärligt tillbehör på midsommar, men mörka glasögon skär ofta en bra figur även på hösten. Och till mångas förvåning är variationen av glasögonmodeller för hösten 2016 extremt hög. Vi presenterar några av de nuvarande trenderna.

Solglasögon på hösten? Ja, med rätt trender för 2016

Bra solglasögon skyddar inte bara mot solens bländande strålar, som du instinktivt når för tonade linser. De har också ett UV -filter som skyddar ögonen från ultraviolett strålning. Denna strålning är osynlig och bländar inte. Det gör inte heller ont direkt när det träffar ögat. Av denna anledning verkar solglasögon för många vara värdelösa på hösten, men de skyddar också mot de långsiktiga konsekvenserna av intensiv UV-strålning under årets tredje säsong. Ögonhornen kan skadas vid hög UV -strålning – i värsta fall kan en art förekomma Solbränna i ögonen. Detta kan till och med leda till grumling av hornhinnan, vilket permanent begränsar synen.

Det är dock viktigt att se till att solglasögonen faktiskt har ett UV -filter. Många billiga glasögon i lågprisbutiker har en mörk nyans, vilket gör att ljuset är mindre bländande, men de erbjuder ofta inte UV -skydd, vilket är lika viktigt. Om du vill vara på den säkra sidan kan du köpa glasögon råd från kända leverantörer som Fielmann. Den första indikationen på att solglasögon också har UV -skydd är CE -märket. Denna tätning garanterar att glasögonen uppfyller de lägsta europeiska kraven.

Förutom de medicinska finns det andra skäl för att bära solglasögon på hösten: Till exempel kan den nedre solen lätt blinda dig när du är ute och går, vilket ökar risken för olyckor på vägen. Du bör alltid ha solglasögon i bilens handskfack. Och sist men inte minst är solglasögon naturligtvis också lämpliga för att täcka rynkor och mörka skuggor under ögonen efter en lång natt.

Solglasögontrenderna hösten 2016

  • Överdimensionerade solglasögon: Stora och breda ansikten är utformade av överdimensionerade, kantiga glasögon, medan motsvarande modeller ger personer med smala ansikten en extravagant touch.
  • Freaky aviatorglasögon: Aviatorglasögon är en klassiker som inte verkar gå ur modet. Höstversionerna 2016 lyser med freaky ramar, bruna linser eller dubbla kanter av guld.
  • Runda glasögon & Kattögonram: Runda hippieglasögon har varit populära de senaste åren, särskilt under sommar- och festivalsäsongen. Nu kombineras de runda glasögonen med kattögonramarna, som också har varit mycket populära de senaste åren. Blandningen framhäver särskilt den kvinnliga sidan av kvinnor och de flesta modellerna är mycket färgglada.
  • Svarta glasögon: På våren ansågs de extremt mörka linserna vara “blickfång” av goda skäl. Även om solen skiner mindre starkt på hösten, ser glasögon med sådana linser fortfarande bra ut. Speciellt när skrymmande tillbehör som halsband kombineras med det. Storlek och form spelar ingen roll. Huvudsaken är mörk.
  • Solglasögon som matchar kläderna: Rött till rött, svart till svart, blått till blått – rätt glasögon för kläder eller vice versa är glasögontrenden 2016. Och den är kompatibel med andra trender: glasögon med mörka, runda hippieglasögon och rosa kattögonramar är rätt val till exempel underbart med en rosa kavaj.

Bildrättigheter: Flickr Söt kvinna med solglasögon Dave Shaver CC BY 2.0 Vissa rättigheter förbehållna