Blodtryck är ett av de vanligaste hälsoproblemen i det moderna samhället. Orsakerna är komplexa och likaså lösningarna. Att ta piller regelbundet är en vanlig och mycket vanlig lösning. Men om du vill sänka ditt blodtryck naturligt måste din livsstil ändras. För vissa människor innebär det att man förändrar sin syn på livet ur en rent psykologisk synvinkel. Detta gäller även andra och dessutom måste den dagliga kosten bli hälsosammare. När du väl har insett detta steg följer ytterligare ett steg, och det är att främja återhämtningsprocessen med naturliga medel. Det andra är dock meningslöst utan det första. Därför börjar vi denna artikel med allmän pedagogisk information om högt blodtryck. Detta följs av recept och idéer om hur man sänker blodtrycket naturligt.

Stress är en viktig orsak till högt blodtryck

Lägre blodtryck - stresskontroll

Högt blodtryck är ett resultat av långvarig försummelse av hälsan

Det är faktiskt obligatoriskt att vi alla gör regelbundna blodtrycksmätningar. Men de flesta människor gör det inte, och någon gång runt 40 eller 50 upptäcker de att deras blodtryck är alldeles för högt. Processen började dock troligen år före det ögonblicket och profylax borde ha börjat mycket tidigare.

  Så vårt första tips riktar sig till yngre människor. Köp en bra maskin och ta några sekunder varje vecka för att ta dina blodtrycksmätningar. Blodtryck är faktiskt ett symptom på andra problem, både känslomässiga och fysiska. Så det här är en bra signal för att ta reda på att kroppen behöver mer uppmärksamhet.

Avslappnande kan naturligt sänka blodtrycket

Sänka blodtrycket - Yoga är bra

Att kontrollera blodtrycket kan vara livräddande

Om du kan sänka ditt blodtryck naturligt kan du  Skydda dig mot andra sjukdomar.  På så sätt minskar du till exempel risken för hjärt- och njurproblem. De åtgärder du vidtar mot högt blodtryck är vanligtvis desamma som de som hjälper mot högt blodsocker eller höga halter av fett i kroppen.

Se en läkare regelbundet

Sänk blodtrycket - kontrollera det hos läkaren

Riskfaktorer för blodtryck

Det höga blodtrycket kan också ha psykologiska skäl, bland annat. Om du vill sänka ditt blodtryck naturligt kommer du sannolikt att behöva ändra din syn på livet. Du bör försöka acceptera problem i livet lugnare, uttrycka din åsikt öppet och därmed släppa spänningen ur dig. Dessutom kan alkohol och cigaretter förvärra symtomen på högt blodtryck. För mycket socker och fett är andra typiska orsaker till högt blodtryck. Det gäller den ohälsosamma kosten och bristen på motion i allmänhet. Den måttliga konsumtionen av salt och kolhydrater är också viktigt.

Mät ditt blodtryck regelbundet själv hemma

Gör mätningar hemma Sänk blodtrycket

Rätt tid för recepten mot högt blodtryck

Så först och främst måste du söka råd från en dietist, allmänläkare och eventuellt en psykolog. Sedan bör du arbeta med dem för att ta fram en plan för hur du kan förbättra din allmänna hälsa genom att göra förändringar i ditt vardagsliv. Du kommer sannolikt att kunna sänka ditt blodtryck naturligt. Dessutom kan du uppmuntra denna process med några naturliga recept. Här är några av dem!

Du kan också naturligt sänka ditt blodtryck genom en hälsosam kost

hälsosamma produkter - sänka blodtrycket

Recept som hjälper dig att naturligt sänka ditt blodtryck

Nypon, hagtorn, vintersalt

Du behöver två matskedar var och 350 ml vatten måste hällas över dem. Du måste sedan låta det hela koka i ungefär en minut. Du kan låta vätskan från den passera genom en sil och dricka den i lika stora mängder tre gånger om dagen.

Rönnbär är ett naturligt botemedel mot högt blodtryck

Rönnbär sänker blodtrycket - bra

Rönnbär

Du bör dricka cirka 50 ml rönnbärsjuice tre gånger om dagen. Det tar minst en månad eller två innan de får en definitiv effekt.

Mjölk med citronsaft styr blodtrycksnivåerna

Naturprodukter sänker blodtrycket

Blandning av mjölk och citronsaft

I en halv liter mjölk måste du pressa två citroner. Du delar denna blandning i tre delar och dricker den på morgonen, vid middagstid och på kvällen.

Mullbär sänker också blodtrycket

mullbär sänker blodtrycket

Mullbär

5-6 löv av mullbär hälls med en tekopp varmt vatten. Det hela kokar i två minuter och siktas sedan igen. Denna lösning berusas tre gånger om dagen.

Pesto med vitlök och valnötter skulle också sänka blodtrycket naturligt

läckra ingredienser - sänka blodtrycket

Vitlök och valnötter

För detta behöver du tre vitlöksklyftor och två valnötter. Allt detta bör ätas tidigt på morgonen före frukost. Detta recept ger ett mycket snabbt resultat och du kan till och med kunna sänka ditt blodtryck naturligt efter 3 dagar. Kontrollera värdena igen efter några dagar och fortsätt vid behov.