Australien har varit i fokus för allmänheten i veckor och har tagit rubriker i media. En gång på grund av de kraftiga skogsbränderna där, förstör flora och fauna i det fjärran tillståndet. Dessutom pågår för närvarande den stora ATP -tennisturneringen där – Australian Open 2020. Trots den enorma luftföroreningarna deltar de bästa tennisspelarna i världen. Du väntar otåligt på att se vem som blir den nya AO -mästaren. Det avlägsna landet har också många vackra och exotiska platser att erbjuda sina många gäster. Kanske är du en av de reseentusiaster som planerar en resa till Australien snart? Vi kan bara uppmuntra dig att flyga dit! På plats kommer du att upptäcka ett av de mest fascinerande länderna i världen. Australien har allt att erbjuda turister från fantastiska naturunderverk, perfekta stränder till kosmopolitiska städer och urbana djungler. Här är 7 av de bästa sevärdheterna i Australien att besöka.

Din nästa flygresa går till Sydney?

Australien 7 attraktioner Sydney den största staden i landet

  • Sydney – Australiens största stad

Sydney är den största metropolen i Australien och vi kan ärligt säga att det är den vackraste staden i detta vackra land. I Sydney måste du definitivt besöka den berömda stadshamnen. Om du är på en rundtur, se Sydney Operahus och Harbour Bridge på avstånd innan du kommer på nära håll.

Efter att ha utforskat detta område av staden rekommenderar vi att du tar en promenad genom gatorna i stadsdelen Rocks. Detta är den första bosättning som grundades av kapten Arthur Phillip 1788. Du kommer att se en mängd koloniala byggnader som skiljer sig mycket från de du redan har sett längs hamnen.

 Operahuset i Sydney är också symbolen för hela Australien.

Australien 7 markerar Sydney Operahusets symbol för landet

Du bör också veta att Sydney är den bästa strandstaden i Australien, men också en av de bästa i världen. Det finns över hundra fantastiska stränder där. Några av de vackraste stränderna är Bondi, Manly, Coogee och Queenscliff och de är kända över hela världen. Dessa är vackra breda sandstränder, perfekta för avkoppling, sol och bad. Men här kan du också kajak, surfa, dyka och snorkla över korallreven.

Denna gamla spårvagn tar dig till St. Kilda Beach, en av de vackraste stränderna i Melbourne, Australien.

Australien 7 sevärdheter St. Kilda Beach Melbourne gamla spårvagn

  • Melbourne är Australiens kulturella metropol

Melbourne är nästa underbara plats att besöka i Australien. Denna fantastiska metropol anses vara landets kulturella huvudstad. Staden har många museer, konstgallerier och teatrar. Musikfans kommer att hitta en spännande musikscen där. AO tennisturneringen kommer att äga rum just i Melbourne dessa dagar. Platsen är också känd för sina restauranger och kaféer. Turister kan också fråga om dess parker, trädgårdar och utomhuspooler, som tar upp nästan en tredjedel av stadens område. I vackra Melbourne kan du se Royal Botanic Gardens. National Gallery Victoria och Melbourne Cricket Ground är också väl värda ett besök. De som gillar att shoppa får inte missa i den här staden. Några av de största shoppinggatorna är Bourke Street, Chapel Street och Melbourne Central Shopping Center. Kolla också in Queen Victoria Merket, som har varit på samma plats i ett sekel.

Känner du redan den kulturella metropolen i Australien – Melbourne?

Australien 7 sevärdheter Melbourne kulturella metropolen i landet

 Eller föredrar du att ta reda på mer om landets naturfenomen?

Australien 7 röda klippor i Uluru-Kata Tjata National Park

  • Följande naturliga underverk och fenomen i Australien är värda ett besök

Om du vill hålla dig borta från de stora städernas liv och rörelse hittar du underbara naturfenomen i Australien. Dessa är hisnande platser och väntar bara på att upptäckas av turister. Ett av dessa naturliga underverk är definitivt den gigantiska röda klippan Uluru. Det ligger i Uluru-Kata Tjata nationalpark på 1326 kvadratkilometer. Parken finns med på Unescos lista som världens natur- och kulturarv. Uluru är fortfarande det mest fotograferade naturliga underverket i världen. Platsen är också av stor kulturell och andlig betydelse för de lokala Anangu Aborigines.

 Uluru är det mest fotograferade naturliga underverket i världen.

Australien 7 Sevärdheter Uluru den röda klippan det mest fotograferade naturliga underverket i världen

Tasmanien, Australiens sydligaste delstat, är en underbar ö som också är hem för många naturliga underverk. Cirka 40 procent av öns yta är reserverat för de lokala nationalparkerna. Vilda buskar, bergsstigar eller perfekta stränder ligger bara cirka 20 minuters bilresa från statens största städer, Hobart och Launceston. Det finns också några naturreservat där du kan se de hotade tasmaniska djävlarna.

En skogsvandring kan göras i Tasmanien.

Australien 7 attraktioner bergsstig skogsvandring i Tasmanien

Bli kär i den vackra naturen och de vita stränderna i Byron Bay!

Australien 7 attraktioner vacker natur vida vita stränder Byron Bay

De som letar efter fantastiska stränder i Australien kan besöka Byron Bay. Kuststaden ligger i norra New South Wales och är ett drömresmål för passionerade surfare. Men också för spaälskare, yogier, ryggsäckare och alla som letar efter ett trevligt ställe att koppla av.

Det du kan se vid fyren i Byron Bay gränsar alltid till det otroliga!

Australien 7 attraktioner fyr i Byron Bay hisnande vyer

En av de mest kända landmärkena på denna plats är Byron Bay Lighthouse. Detta är faktiskt en av de mest kraftfulla fyrarna i Australien. Detta ligger på Cape Byron, vid den östligaste punkten i landet. Byron Bay är också känt för sina hisnande solnedgångar, varför det lockar många fotoentusiaster.

Great Ocean Road – Great Ocean Road är ett populärt resmål i Australien.

Australien 7 Sevärdheter Great Ocean Road Great Ocean Road populärt resmål

Om du tar en roadtrip genom Australien finns det ytterligare ett naturligt landmärke du måste se i delstaten Victoria, som kallas Great Ocean Road. The Great Ocean Road of the World är ett populärt resmål och det är verkligen något speciellt, som sträcker sig cirka 300 km längs statens sydvästra kust. Lita på oss, du måste göra många stopp här under din bilresa. Utsikten över Great Ocean Strait är helt enkelt hisnande, stränderna och surfplatserna är fantastiska. Dessutom hittar du definitivt några bra restauranger, äventyrsparker och imponerande vattenfall här. Det är en upplevelse en gång i livet! Så ta så mycket tid du kan och njut av det maximalt!

 Du kan göra en avstickare till Apollo Bay på Great Ocean Road.

Australien 7 Sevärdheter Big Ocean Road Omväg Apoll Bay

Vår nästa resmål är återigen något mycket speciellt. Great Barrier Reef i Queensland på Australiens östkust är utan tvekan det största korallrevet i världen. Det syns till och med från rymden! Om du gillar att dyka eller snorkla, kommer du att älska detta naturliga underverk och vill utforska dess undervattensvärld dagligen. Här kommer du att se vackra koraller, över 1600 arter av tropiska fiskar, hajar, delfiner, sköldpaddor, strålar och gigantiska musslor. Ett besök i Great Barrier Reef borde definitivt vara på din att-göra-lista om du vill lära känna Australien på nära håll.

 Undervattensvärlden i Great Berrier Reef är bara fantastisk!

Australien 7 attraktioner marint liv Great Barrier Reef sköldpaddor

Det finns så många naturliga underverk att se i Australien att det skulle ta dig en livstid att utforska detta avlägsna land. Så passa på att flyga dit och njut av alla fantastiska platser du besöker!

I Byron Bay kan du beundra varje morgonsoluppgång.

Australien 7 Sevärdheter Beundra Byron Bay varje morgon för att se solen gå upp