centrum lägenhet yo hem rymdbesparande kök vardagsrum

Lägenhet i centrum – nytt koncept för flexibelt boende

Befolkningstillväxten fortsätter att stiga i oroväckande takt. Det befaras att tillräckliga bostäder kommer att bli ett ständigt diskussionsämne. Urbaniseringen av människor är ett faktum, allt fler människor från landsbygden kommer till de större städerna på jakt efter bättre jobb och bättre livskvalitet.

Eftersom dessa stadsområden kämpar för att ta emot ett stort antal människor, har nya hem dykt upp snabbare än någonsin. För att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet i stadskärnorna är stadsplanerare, utvecklare och arkitekter angelägna om att bygga massor av nya lägenheter på små tomter, vilket innebär att våra lägenheter blir mindre och mindre för varje år som går. För att ta itu med denna platsbrist i stadslägenheter, verklig entreprenör och miljonär, Simon Woodroffe, grundare av Sushi och Yotel, utvecklat ett nytt koncept för flexibelt boende.

Lägenhet i centrum av Yo! Home – en intelligent utformad och genomtänkt bostadsyta

lägenhet i centrala yo hem vardagsrum sovrum

Yo! Home är ett revolutionerande och banbrytande bostadsutrymme som lanserades på 100% Design London i september 2012. Med 300 000 pund av sina egna pengar skapade Woodroffe prototypen – ett smart utformat och genomtänkt bostadsutrymme som införlivade mycket av modern teknik som yachter och bildesign och teaterscenens mekanik. På en yta på 80 kvadratmeter – en standardlägenhet med ett sovrum, är det mycket lyx i det rymliga vardagsrummet.

På ett drag i väggen och med en knapptryckning öppnas golvet och utrymmet ändras: ett sovrum med badkar, ett sovrum, ett nedsänkt vardagsrum, en biograf, en matsal, ett kontor i full storlek, ett kök , ett frukostrum, ett bad och spa, festlokal, vinkällare och andra dolda förråd kommer nu fram.

På natten – stilfullt utformat sovrum

lägenhet i centrum yo hem sovrum rymdbesparande

Vad säger Simon Woodroffe om sitt nya projekt: ”Det är inget fel på hur vi lever och många kommer att fortsätta leva så i många år framöver. Men för några som vill det bästa i livet – de låter bostadsutrymmet fungera för oss. De får små och medelstora rum att se ut som stora och mycket stora. Först och främst för ren logik, för det andra för att det är roligt att ha mycket utrymme att leva ”:

Under dagen – lyxigt vardagsrum

lägenhet i centrum yo hem vardagsrum

Vad inspirerade dig att göra detta projekt?

Japan har naturligtvis ett stort inflytande på mig. Jag älskar det här landet och kallar det Östens sista oupptäckta hemlighet. Inte så många människor som har varit där, eller inte utanför Tokyo och storstäderna. Jag inspirerades av de japanska Shoji -väggarna, den lätthet som japanerna använder utrymme och hur de ordnar saker. Jag tycker det är jättebra och accepterar det också som vanligt.

För vilken målgrupp är projektet avsett??

Jag kommer att säga det kort: för alla som är unga i sinnet. Men för att vara mer specifik, singlar eller män som arbetar i stan under veckan och även för familjen ibland, för fashionabla arbetande par, unga proffs med samma koncept och för chefer och köpare.

Inbyggda skåp och hyllor som matchar både sovrum och vardagsrum

stadslägenhet yo hem rymdbesparande inbyggda skåp

Med så mycket mekanik inbyggt i ett Yo! Home, hur säkert är det för familjer med små barn?

När elektricitet uppfanns ställdes samma fråga. Lösningarna finns alltid i detaljerna och vi har turen att leva i en tid av teknik där fler och mer pålitliga lösningar finns för barns säkerhet.

Lyxigt rum i två våningar

lägenhet i centrum yo hem vardagsrum

Vad händer om mekaniken misslyckas??

Motvikter är utmärkta, de tar hand om allt. Jag kan höja sängmekanismen till taket för hand och när strömmen går av är det bara att gå och lägga mig.

När och var blir ett Yo! Home verklighet?

Jag förväntar mig att de första Yo! -Hemmen ska byggas under de närmaste åren. Vi har inte meddelat den första webbplatsen än, vi gör det när de första lägenheterna är klara.

Skulle du bo i ett Yo! House i framtiden?

Jag kommer säkert att bo i ett Yo! Home, men förhoppningsvis mer än ett, oavsett om det kommer att vara i New York, Sao Paolo, Tokyo eller Manila, jag är inte säker än, men Yo! Home är perfekt för min livsstil eftersom jag reser mycket.

När sovrummet kommer ner är vardagsrummet stängt

lägenhet i centrum yo hem vardagsrum sovrum rymdbesparande

Arbetsplats och säng i ett

stadslägenhet yo hem rymdbesparande arbetsyta skrivbord

Innovativ, snygg hopfällbar säng

centrum lägenhet yo hem rymdbesparande säng barnrum

Praktiska designmöbler

stadslägenhet yo hem rymdbesparande förvaring

Doldt, elegant kök i rött

centrum lägenhet yo hem rymdbesparande kök rött doltMinibar gömd i golvet 

stadslägenhet yo hem rymdbesparande vinkällare

Matplats inbyggd i golvet

lägenhet i stadens centrum yo hem matplats sparar utrymme

När matplatsen är stängd

lägenhet i stadens centrum yo hem kök platsbesparandeSå vardagsrummet ser helt tomt ut

lägenhet i stadens centrum yo hem rymdbesparande bostadsyta

Fantastiskt, kompakt badrum

stadens centrum lägenhet yo hem rymdbesparande badrum toalett