den perfekta stilen för din eklektiska blommiga interiör

Hitta den perfekta stilen för din inredning

Många letar flitigt efter sin egen stil för sitt eget hem och det är ganska svårt att uppnå det. Känner du likadant? Kanske har du nyligen flyttat till ditt nya hem, eller så vill du att det ska återspegla din egen personlighet bättre. Att bestämma din egen stil i dekorationen kan vara mycket enkelt genom att följa denna regel.

1. Gå runt i huset

När du går runt i ditt hus bör du noggrant titta på de saker du har där. Markera på ett papper vad du gillar, vad du skulle konvertera och vad du kan göra utan. Vad lockar din uppmärksamhet? Vad fångar dig och drar din uppmärksamhet? Titta noga på dina väggar. Vad säger de till dig? Är de för enkla och tomma? Är du målad i din favoritfärg? Kanske är det inte så och du vill ändra det?

Ta sedan en närmare titt på fotografierna och de andra konstverken. Återigen, ska du titta på det som är mest märkbart? Finns det verk som du hellre skulle klara dig utan? Representera vem och hur du är?

Är dessa saker du har samlat noggrant genom åren eller har du bara försökt fylla i det tomma utrymmet? Vilka bitar har en särskiljande betydelse? Är det inte bättre att ha en plats som ser lite tom ut men är helt möblerad efter din smak?

Eklektiskt och värdigt

den perfekta stilen för din inre zebrapälsmatta

2. Titta på alla dina saker

Kanske kan du på helgen eller någon annan ledig morgon titta på alla saker du har? Titta på alla bilder, memorabilia, tokens. Lägg bara undan de som har ett verkligt sentimentalt värde. Vissa kan du använda i din dekoration och andra kommer att inspirera din dekoration! Du kan åter skriva ner färgerna och tygerna på ett papper. Är dessa musslor du samlat? Kanske kan du samla dessa i en glasburk och visa dem på ett trevligt ställe för dekoration.

Du kan använda frimärken och vykort för att skapa ett glatt och vackert utseende på väggen. Är din mormors halsduk i garderoben någonstans? Skulle det inte vara en underbar idé att ta ut den och visa den i ramen på väggen. Vardagsrummet eller sovrummet skulle också vara lämpligt. Gamla bilder på familjen kan också samlas och hängas på väggen. Skulle du inte tycka om ett sådant galleri??

Antik stil i subtila toner

den perfekta stilen för inredning av din sovalkov och antika konstverk

3. Inkludera minnena från dina äventyr och åkattraktioner i inredning

Vilka platser var viktigast för dig i världen eller hemma? Vilken plats var den mest speciella för dig? Tillhör ditt hjärta en bergskedja eller en exotisk ö? Har du en passion för en av dessa platser? Eller kanske fascinerades du inte av en stad utan av ett arkitektoniskt eller konstverk?

Överför färger och tyger som kännetecknar dessa platser och du kommer snart att få denna vackra atmosfär hemma också

den perfekta stilen för din inre gosiga ottoman i pastell

4. Vilka är dina intressen och hobbyer?

Gillar du sport? Eller föredrar du att spendera din fritid med att måla och skapa? Kanske är du en passionerad ryttare? Du kan förvandla gamla verktyg till underbara designelement. Kanske det där med en tennisraket kan göra något liknande för dig.

Du kan också enkelt visa en tom vägg i ett galleri med souvenirbilder och hobbyartiklar

den perfekta stilen för din interiör turkosa väggrosa fåtöljer i barockstil

5. Tänk på drömlägenheten och allt som hör till den

Nu handlar det inte om kostnaden. Vi vill bara drömma. Vill du ha ett modernt, öppet kök? Eller kanske skulle ditt drömhem vara mer traditionellt. Tänk på alla detaljer – golven, taket, väggarna. Kanske skulle det vara mer lugnt och mystiskt än dagens.

Du kanske inte kan förverkliga alla dessa idéer nu, men många åtgärder kan vidtas i dessa riktningar. Du kan till exempel använda speglar och färger för att få rummet att se bredare ut.

Möbler kan också verka snyggare och lyxigare med nya klädsel, filtar och kuddar

den perfekta stilen för dina interiör ergonomiska stolar citrongula accenter

6. Läs igenom och riv sidorna i din favoritdesigntidning

Du bör sedan placera dessa sidor på en specifik plats eller i ett delat galleri. Med tiden kommer du sannolikt att märka mycket gemensamt bland dessa. Du kommer att märka liknande färger, stilar och andra saker. Vissa saker lockas till om och om igen på grund av sin egen karaktär.

Framgångsrik blandning av rustik och lyxig stil

den perfekta stilen för din inredning lyxigt soffbord lila sammetslen

7. Det är helt OK att inte ha en enda stil, utan att ha några.

Eftersom man kan ha många intressen kan man också lockas till olika intressen. Kanske saknar du något i de klassiska bitarna som du har förvärvat. Chansen är stor att du kommer att må bättre i en eklektisk miljö.

Ljusa toner och eleganta möbler

den perfekta stilen för ditt inre runda sidobord med en massiv glasyta

8. Vad är din passion?

Istället för att alltid göra en komplicerad sak att bestämma din egen smak, kan du bara fokusera på det uppenbara. Dra inspiration från dina passioner. Du kan också enkelt identifiera de föremål som verkligen lugnar ner dig och gör dig på mycket gott humör.

Gotisk stil möter minimalism

den perfekta stilen för din inre ljuskrona i barockstil svart

9. Titta runt dina vänners hem

Vad sägs om de vänner du gillar att ha. Det sägs att imitation är den finaste formen av smicker. Du behöver inte kopiera allt, du måste också hämta inspiration från det. Har du märkt de goda effekterna av det orangea köket på dina sinnen? Du behöver inte kopiera allt, du kan hitta andra, liknande idéer med samma effekt.

Socker sött och fräscht

den perfekta stilen för din inredning söta färger rosa lila och cappuccino

10. Kolla vad som finns i din garderob

Hur är din klädstil? Är du provocerande eller snarare konservativ? Älskar du de meningsfulla mönstren och färgerna, eller snarare de neutrala. En tumregel är att klä ditt hus på samma sätt som att klä dig själv.

Chansen är stor att du redan har hittat din stil. Så här kände jag när jag fick höra dessa tio tips för första gången. Du kan verkligen lägga till dina egna råd i detta avseende till listan.

Rå träbjälkar och fina mönster

den perfekta stilen för ditt inre DIY -sidobord gjord av gamla ölkasser