Kan du ens tänka dig sovrummet utan de vackra nattljusen? Detta är ett traditionellt element med en funktionell och estetisk betydelse, med vilken du kan ge rumsdesignen en fristående karaktär. Användningen av efterglöd går senast tillbaka till 1500 -talet.  Redan då gjorde dämpad belysning atmosfären varmare och trevligare i nattliga miljöer. Vackra nattljus fortsätter omedelbart att väcka föreningen med avkoppling och säkerhet. Tack vare detta kan du njuta av att läsa i lugn i natten, titta på en spännande film eller helt enkelt ha ett trevligt samtal med vänner eller partners. Allt detta är ganska trevligt med bra nattbelysning. Du kan också garantera oförglömliga stunder på kvällen tack vare ett matchande och vackert nattljus. Vi hjälper dig gärna med ditt val.

Nattlampor måste ses som en del av dekorationen

allt ljust i sovrummet - nattlampa

Det finns ett lämpligt nattljus för varje situation

Innan du börjar söka efter det perfekta nattljuset bör du själv klargöra i förväg vad du behöver det till. Här är några möjliga svar och förklaringar.

Oavsett formen ser en metalllampa alltid modern ut

Grå design för en nattlampa

Nattlampa för bokmaskar

Om du gillar att läsa i sängen på kvällarna och på natten bör sänglampan ge mindre diffust ljus och mer koncentrerad belysning på vissa föremål. Å ena sidan kommer detta att skydda dina egna ögon och å andra sidan kommer det att förhindra att personen bredvid dig känner sig störd av detta ljus.

En sådan nattlampa ser extremt feminin ut

DIY -konst - bra nattlampa

Nattlampa för rekreation

Diffus ljus är också populärt om du gillar att titta på tv eller filmer mot den här bakgrunden. Det skapar också en underbar atmosfär för samtal med vänner och familj.

Glöm inte att nattlamporna också kan avge olika färgade ljus tack vare lamporna eller lampskärmen! Om du vill använda dem för dekorativa ändamål har du också ett stort urval i denna aspekt.

Organiska former fungerar ofta som modeller för designerlampor

en enorm svamp - nattlampa

Hjälp mot olyckor på natten

Av en eller annan anledning kan du eller någon annan i lägenheten behöva gå upp oftare på natten. Kanske finns det en liten bebis eller ett barn i huset, eller kanske betyder ditt jobb att du måste vakna mycket tidigare än alla andra. En nattlampa med subtil belysning kan göra det möjligt för dig att se tydligt när du går upp så att du inte snubblar eller skadar dig själv. Det ger dig trygghet och stör inte de andra medan de sover. I barnrummet kan till exempel en subtil ljuskälla skingra de smås rädsla.

När du utformar en nattlampa kan du kombinera många material

en stor och rund nattlampa

Stilen på din nattlampa

Du måste naturligtvis välja nattljus i enlighet med din inredningsstil. De mest populära varianterna är de minimalistiska moderna lamporna, som dessa i lantliga och vintagestilar. Dessa varianter passar de flesta moderna dekorativa koncept. Om du väljer en nattlampa i den här stilen kommer du troligen att ha lätt att använda den på ett antal olika platser.

Nattlampan är en kontaktpunkt i detta sovrumNattlampa - något för stor

Materialet

Mångfalden av material är stor och det ökar också friheten för ditt designkoncept. Nattlampor kan vara av trä, metall, glas, keramik eller PVC. Naturligtvis finns det också kombinerade varianter, som du kan använda för att skapa en referens till olika dekorativa aspekter av din inredning samtidigt. Detsamma gäller valet av färger och former som används för nattljus.

Du kan också sätta nattlampan på golvet

Liten och charmig nattlampa

Andra tips och idéer

Nattljusets dekorativa potential utökas också med modern teknik. Ljusintensiteten och färgen kan ställas in annorlunda. Med de olika modellerna kan du växla mellan dem genom att trycka på en knapp eller med andra metoder. En lampa kan därför ha en mängd olika dekorativa effekter. I vissa modeller kan lampbenet till och med böjas, vilket har funktionella och rent dekorativa fördelar.

Armaturer med metallisk finish är fantastiska accenter inom inredning

Nattlampa - gyllene lampa - bra idé

Rätt ställe för en nattlampa

När du väljer plats bör du vara mycket praktisk. Fundera noga över de situationer där du kommer att använda nattljuset. Var exakt behöver du ljuset, kommer du att använda lampan ensam eller tillsammans med någon annan? Om du läser med din partner samtidigt kan en nattlampa placeras på väggen mellan de två. I barnrummet kan den placeras på ett nattduksbord mellan de två sängarna.

Om du behöver mer självständighet behöver du naturligtvis flera nattlampor på lämpliga strategiska platser i lägenheten. Det finns inga sängbord i flera moderna och små sovrum. Nattlampan kan fästas på väggen för att spara plats. Du kan också välja en större golvlampa, som sedan också fungerar som stödpunkten i rummet.

Nattlamporna har därför en allt större potential inom inredningen. Använd detta för att berika ditt liv och göra det mer bekvämt.

 Låt dig inspireras av våra idéer!

Det är trevligt när en nattlampa i sin färg och form överensstämmer med resten av dekorelementen

Nattlampa - landsbygdsidé

Golvlampor är ofta en särskilt praktisk lösning

Nattlampa - bra belysning i sovrummet

Nattlampa - vit och blå

Nattlampa - två konstverk

Nattlampa på ett nattduksbord i trä

Lampan är en perfekt prydnad för detta monokroma designkoncept

Nattlampa - brett vitt ljus

Nattlampa av stor metall

Nattlampa - hög svart lampa

Nattlampa - intressant modell

Nattlampa med en gyllene design

Det finns underbara dekorationskoncept med flera nattlampor

Nattlampa - bra par över sängen

Nattlampa - mycket textil inuti

Nattlampa - vitt sovrum

Nattlampa - underbar belysning

Nattlampa - underbara idéer med den

Nattlampan är en av de mest utmärkande delarna i inredningen här

Nattlampa på en fantastisk ram

Nattlampa på ett fantastiskt sängbord

Nattlampa i ett fantastiskt sovrum

Nattlampa i en vacker grön färg

Nattlampa mellan två sängar

Den ovala lampskärmen är en motsats till de rektangulära dekorativa formerna i detta rum

Svart vacker oval nattlampa

Vintage stil - nattlampa

underbar idé för en nattlampa

underbar rund nattlampa i vit färg

vacker konsuliknande lampa nattlampa