Under Coronatider måste många anställda byta från att arbeta på kontoret till att arbeta hemifrån. För många är det dock inte så lätt eftersom de inte har rätt förutsättningar hemma för att arbeta. Kontoret, med alla rum och inredning, är utformat för att skapa ett utrymme som främjar koncentration. För många anställda återstår bara matbordet på hemmakontoret.

Inredning, möbler, interiörer: skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i en kontorsbyggnad

Skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i en kontorsbyggnad

Hur ska ett kontor inrättas?

För att skapa en bra arbetsmiljö på hemmakontoret bör inredningen på kontoret övervägas. Anställda kan dra ut många aspekter och implementera dem i sina egna fyra väggar. På så sätt skapar de det perfekta klimatet för att kunna utföra arbetsuppgifter framgångsrikt.

Naturligtvis är inte alla kontorsbyggnader perfekt inredda heller. Det finns några saker att tänka på när det gäller inredning och möbler för att göra medarbetare och kollegor mer effektiva. Detta inkluderar till exempel en ren miljö. Anställda kan göra detta på hemmakontoret utan problem. För att du ska få en bra start på dagen är det värt att städa upp din arbetsplats efter jobbet och städa den kort. Om detta görs varje kväll tar hela saneringen bara fem minuter och kan förändras mycket på morgonen. Du blir genast mer motiverad när ett anständigt jobb väntar på dig!

Skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i en kontorsbyggnad 3

En konsekvent stil är superviktig i en kontorsbyggnad. För när stilar, färger och mönster blandas, leder det till distraktion och stress. Naturligtvis kan detta inte ändras helt på hemmakontoret. Ändå har de flesta en stil i sin inredning. Ett bra tips är att det inte ska vara mycket distraktion runt arbetsplatsen hemma. En plats som inte avslöjar till exempel en TV, är en fördel. Inte heller så många ljusa eller ljusa färger borde kunna distrahera.

På kontoret är det särskilt viktigt att de anställda kan arbeta tillsammans och arbeta inom samma ämnesområden. Strukturerad fysisk planering är därför vettigt. På så sätt arbetar alla anställda på en avdelning på en nivå. De arbetar antingen på ett öppet kontor eller så att anställda som varje dag måste utbyta idéer sitter i ett kontorsrum. På hemmakontoret ser det väldigt annorlunda ut. Tack vare internet och telefon kan du snabbt utbyta idéer med de personer som är kontaktpersoner under arbetet. Men det här är helt enkelt annorlunda än att arbeta på ett kontor.

Skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i en kontorsbyggnad 2

Vad mer är viktigt på hemmakontoret?

För att kunna arbeta framgångsrikt på hemmakontoret bör de anställda ha ett tillräckligt stort bord. Ett skrivbord är bäst. Om du inte har ett skrivbord bör du definitivt sitta vid matbordet och inte i soffan vid ett lågt soffbord. Detta är inte bra för koncentrationen, men det är inte heller bra för din hälsa.

En annan punkt är teknik. Men anställda bör också tillhandahållas av företaget så att de kan fungera bra. Tillgång till snabb WiFi är särskilt viktigt för de flesta uppgifter. Om detta inte är tillgängligt bör arbetsgivaren kontaktas. Det är trots allt också i hans intresse att uppgifterna slutförs snabbt. På grund av det långsamma internet tar uppgifterna bara onödigt lång tid, även om de skulle slutföras mycket snabbare.

Skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i kontorsbyggnaden 1

En stor svårighet jämfört med att arbeta i en kontorsbyggnad är att andra människor också kan vara hemma när anställda faktiskt måste arbeta. Dessa människor kan också vara en distraktion. Så det vore praktiskt om den anställde åtminstone hade ett separat rum att arbeta på. Detta kan sedan undvikas av rumskamraterna under arbetstid.

Sammantaget verkar det vara mer effektivt när arbetare helt enkelt arbetar i ett väl möblerat kontorsarbete burk. Men hemmakontoret kan också inrättas snyggt och fritt från distraktioner. Var du kan arbeta mer framgångsrikt beror lite på människorna.

Skillnaderna mellan hemmakontor och arbete i en kontorsbyggnad 4