spaniens landmärken museo del prado madrid

Spaniens sevärdheter: känner till de viktigaste museerna i Spanien?

Älskar du konst och kultur? Vill du ta en rundtur i Spanien? Var noga med att läsa vår artikel. Här beskriver vi de stora och viktiga museerna i Spanien. De är verkligen en av de viktigaste sevärdheterna i Spanien.

Mest troligt är Prado den viktigaste av dem alla.

Där hittar du värdefulla bildsamlingar som spänner över perioderna mellan 1500- och 1800 -talen. Specifikt betyder det att verk av världsberömda målare som Velázquez, Goya, El Greco och Murillo kan beundras där. Men inte bara spanska mästare finns där. I Prado kan du också se verk av Rubens, Tintoretto eller Tiziano.

Så det är en av Spaniens sevärdheter som ingen konstälskare kan klara sig utan

spaniens landmärken museo del prado madrid målningar hall

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (MNCARS)

spaniens landmärken museo nacional centro de arte madrid

Ni som är särskilt förtjusta i de senaste århundradens konst är hemma här. Med det menar vi 1900- och 2100 -talen. Detta museum ligger i byggnaden av ett gammalt sjukhus. Det är också en av de viktigaste sevärdheterna i Spanien ur arkitektonisk synvinkel. Bland de populära författare som finns här finns Pablo Picasso, Joan Miró och Salvador Dalí. Museet har mycket stora samlingar med var och en av dessa stora mästares verk.

Ett av de viktigaste verken som finns här är Picassos Guernica

spanien spanien sevärdheter museo nacional centro de arte madrid picasso guernica

Guggenheim -museet i Bilbao

spanien sevärdheter museo guggenheim bilbao

Låt oss lämna huvudstaden och gå till en av de sevärdheter i Spanien som ligger i det inre av landet. Vi föreslår att om du är en konstälskare bör du definitivt besöka Guggenheim -museet i Bilbao. Även här är själva byggnaden värd att se. Det ritades av arkitekten Frank Gehry. Det är värt att hyra ljudguiden, som berättar allt om platsens historia. När det gäller museets utställningar ändras de ofta. Olika verkssamlingar från 1900- och 2000 -talen ställs ut. Men om du är en av de människor som blir sjuka bara av termen “konstutställning”, behöver du inte nödvändigtvis gå in på museet eller förvänta dig att du kommer att hitta arkitekturen framför allt spännande.

Avantgardistisk inredning

spanien spanien sevärdheter museo guggenheim bilbao avantgarde interiör

Thyssen-Bornemisza-museet i Madrid

spanien landmärken museo thyssen bornemisza byggnad

Låt oss nu återvända till sevärdheterna i Madrid! Detta kallas också “konstens triangel”. Det finns allt där! Det finns något för alla. Konstsamlingarna går tillbaka till renässansen i södra och centrala Europa.

Ruben, Manet och Monet är bland annat representerade här

spanien spanien landmärken museo thyssen bornemisza madrid utställningshall

Picasso -museet i Malaga

spaniens landmärken museo picasso malaga

Från museets sevärdheter i Madrid återvänder vi nu till den allmänna spanska museiöversikten. Vi fortsätter med Picassos museum i Malaga. Det finns mer än 285 verk av denna världsberömda konstnär. Det är ett av världens mest fascinerande exempel på hans verk.

Andra målare vars verk motsvarar Picassos verk har också visats här

spanien landmärken museo picasso malaga modern konst

Dalí teater-museum i Figueres

spaniens landmärken museo dali figueres

Om du är särskilt förtjust i Salvador Dalí, måste du definitivt besöka Figueres. Det finns ett museum som skapades av konstnären själv. Hans sista rum och grav finns också här. Som ni kan föreställa er, visas också en stor del av hans arbete här. Innan byggnaden blev ett museum fungerade den som en teater. Det är här namnet kommer ifrån.

Surrealism möter tradition

spaniens landmärken museo dali figueres surrealistisk konst

Nationalmuseet för romansk konst i Mérida

spaniens landmärken museo nacional de artes romano byggnad

Byggnaden av detta museum är också ett av de äldsta centren för studier av romansk konst som öppnades i Spanien. Det är också ett av de första stora verken av arkitekten Rafael Moneo.

Romansk konst representerades här av mer än 36 000 stycken. Det öppnades 1986

spaniens landmärken museo nacional de artes romano statyer

Joan Miró Foundation i Barcelona

spaniens landmärken museo Joan Miró Barcelona

Här är några av de mest emblematiska och berömda verken av Joan Miró. Det finns totalt cirka 10 000 verk här. Du är en guide för att förstå denna målares resumé och historia. Miró grundade museet.

Därmed ville han garantera att hans arbete skulle vara tillgängligt för allmänheten

spaniens landmärken museo Joan Miró barcelona konstverk

Museo de Arte Valencia

spaniens landmärken museode arte valencia

Nästa stora attraktion i Spanien är Museo de Arte Valencia. Museet är specialiserat på den spanska avantgarden från 1900-talet. Du kan se verk av europeisk informalism och popkonst i hans samling. Förutom den permanenta konstutställningen finns det också många andra utställningar som är tillfälliga.

Förutom de många andra har Paul Klee, Robert Delaunay och Frantisek Kupka ställts ut här

spaniens landmärken museo de art valencia modern konst

Museum of Fine Arts i Sevilla

spaniens landmärken museo de bellas artes sevilla gård

Det är ett fantastiskt museum där du kan lära dig om barockkonsten i Sevilla. Zurbarán, Murillo och Valdés Leal ingår i utställningen. Efter museet i Prado är detta det näst bästa konstgalleriet i Spanien. Många verk av Velasquez har ställts ut här. Det är också ett av de äldsta museerna.

Det byggdes 1841

spaniens landmärken museo de artes sevilla