silhuett av trädstubbe igelkott

Vet du något om pappersskärning??

Idag har vi en framgångsrik 3 i 1 -kombination för dig. Forntida kinesisk konst, den senaste digitala tekniken och naturen samlas i ett projekt som ständigt utvecklas. Konstnären Nikolai Tolstyh fotograferar papper som skär djurmallar på en underbar bakgrund. I det här fallet fungerar den naturliga bakgrunden inte bara som inspiration, utan också som det visuella innehållet i hans bilder.

Grön mossa, nyfallna höstlöv, färgglada blommor, vittrade stubbar eller ömt gräs – allt passar. Du måste bara ha rätt öga för det.

En söt räv i gammalt guld

Pappersklippta höstlövräv

Men hur kom pappersskärningen till oss? Denna forntida konst kommer från norra Kina och anses vara en av de äldsta folkkonsterna i denna region. Papperskärning nämndes först på 600 -talet och har utvecklats under Song- och Tang -dynastierna. På 900 -talet var pappersklippningen redan känd och mycket populär i Västasien och på 1500 -talet i det ottomanska riket. Det var inte förrän på 1600 -talet som denna konst fördes till Europa. I Tyskland blev silhuetten dock populär mycket senare, särskilt på 1800 -talet i kulturen under Goethe -eran.

Den stolta hjortan är redo för spåren

silhuett natur rådjur mossa

Det finns två alternativ för pappersskärning. Antingen skär du upp ett utfälld pappersark (klassisk siluett) eller ett vikt pappersark. Det andra fallet innefattar den så kallade fold cut-tekniken, med vilken man får en eller flera axiellt symmetriska bilder.

Nikolai Tolstyh använde den första tekniken för att klippa ut här. Men tack vare sin fantasi och fascination för naturen har han framgångsrikt byggt upp och uppnått ett anmärkningsvärt djup med sina pappersdjur. Han leker inte bara med färgerna, utan också med lättnaden och känslorna som väcks hos betraktaren. På så sätt ger konstnären sina pappersdjur mer liv och unikhet. Prydnadskålen ger fjärilen fantastiska lila och gröna ränder, den lilla ödlan pryder sig med ringblommans glada nyanser och den graciösa flamingo lyser med vackra lila blommor.

Magnifikt höstintryck med fjäril

Papper klippa höstblommor prydnadskål fjäril

 Nog sagt. Ta bara en titt på dessa underbara bilder och låt dig övertyga. Ha kul att bli förvånad!

Vem skulle ha trott det? 

Papper skuren gulorange studentblommor ödla

Liten och elegant i lila

Pappersklippsmall flamingo lila blommor

Jordnära och ödmjuka gjorda av gräs och löv

Pappersklippt gräsblad råttmall

Det finns styrka i tystnad

silhuett gräs fält natur björn

Lite exotiskt föds

Pappersklippta lila blommor fågel kolibri

Vad har en trädstubbe att göra med en ankung??

siluett volage stubbe anka

En söt ekorre på hösten

Pappersklippsmall ekorre röda höstlöv

Gör giraffer som ringblommor?

Pappersklippsmall giraff studentblommor

Delikat och skivstunt som vingarna på en trollslända

Papper skuren mall trollslända fält blommor vita blommor

Snabb och bestämd som puma

Pappersklippsmall puma ormbunke