Konstverk gjorda av sopor och sopor, det verkar vara ansiktet på en kvinna

Påverkan av Vik Muniz verk på designen

Den brasilianska kulturen och konsten spelar en allt viktigare roll i kulturvärlden världen över. Detta återspeglas naturligtvis inom området arkitektur, inredning, dekoration och konst.

Idag vill vi presentera en konstnär från detta land som har blivit mycket känd under de senaste åren.

Det är en fråga om Vik Muniz. Bland annat blev han känd för att använda mindre kända material. Han använder jord, socker, choklad, små leksaker.

Innan man tittar på hans konstverk tänker man oundvikligen på att skapa illusioner.

Brasilianaren föddes i Sao Paolo 1961

Konstverk gjorda av skräp och skräp

Konstverk gjorda av sop- och sopdesigner Brasilien

 2008 skapade han ett stort skräp i Rio de Janeiro. Detta orsakades av att han träffade en grupp människor som försörjde sig på att samla skräp. Genom sitt arbete har han lyckats förändra deras liv.

Han tog bilder på dessa människor mitt i soporna

Älskar konstverk av skräp och skräp

Sedan representerade han dem igen genom materialet de arbetar med. Sedan lägger de ut dem till salu. En tavla såldes för 50 000 dollar. Hans verk har blivit en del av stora och viktiga konstsamlingar i New York, Tokyo, Madrid och Paris.

Konstnären är en volontär från FN

Konstverk gjorda av sopor och skräp mann vik muniz

Han tror att allt material kan förvandlas till konst. Det gäller både dekorationsidéer och de mycket större projekt som han genomför. Visst, det är lättare med vissa än med andra.

Muniz konst har ett mycket starkt socialt och stilistiskt budskap. Det visar att du kan göra design och konst av vad som helst. Det betyder att vackert levande och konstnärlig design inte längre är så beroende av pengar som av kreativitet.

Konstnärer som Muniz förstärker denna tendens ännu mer

Originalkonstverk gjorda av skräp och skräp

Det har i alla fall varit en trend de senaste åren att göra varje objekt till en del av dekorationen och inredningen hemma.

Estetiskt genomtänkt

Konstverk gjorda av välgörenhet för sopor och sopor

  Leende kvinna Konstverk gjorda av skräp och skratt skrattande kvinna