fotokonst röd ros martin klimas

Fotokonst av Martin Klimas

Idag presenterar vi dig en unik blandning av konst och vetenskap. Det handlar om den magiska fotokonsten av Martin Klimas. Den tyska fotografen har sin ateljé i Düsseldorf, men han har redan organiserat många utställningar i andra länder. Hans arbete är baserat på fysiska experiment.

Han startar alltid ett projekt när han bläddrar i gamla vetenskapliga tidskrifter eller böcker. Hans fotostudio är inte vanlig, det är mer som ett laboratorium. Vanligtvis letar fotografer efter ett föremål som fascinerar dem och skjuter sedan det. Allt fungerar annorlunda på Klimas. Hans bilder visar betraktaren något som ögat aldrig annars kan se. Han krossade dynamiken i en snabb process på några sekunder och lyckades på så sätt skapa en ny värld. Underbara, exploderande blommor, trasiga vaser, dansfärger och fin keramik som just tagits i bitar dyker upp.

Exploderande blomning

fotokonst blomma konst rosor

För sin fotoserie Exploding Flowers doppade han först rosor i flytande kväve och sköt dem sedan med ett flygvapen. Skytte är kärnan i Martin Klimas fotografiska konst. Han låter inte bara rosorna explodera, han skjuter också keramiska figurer på en betongskiva eller vaser och andra föremål som kål eller majskolv. Det tar bara en tiondel av en sekund att skapa de underbara skapelser som ingen kan se med blotta ögat. Med den perfekta tekniken och belysningen, det vetenskapliga kunnandet och sin obegränsade fantasi överraskar fotografen oss gång på gång. För sina dansfärger använder han naturligtvis igen en vetenskaplig metod med vibrationer i en låda av plexiglas. Allt är perfekt förberett, allt måste vara rätt. Han väljer sedan det bästa bland de många fotona och den nya utställningen är förberedd. Genom sin fotokonst försöker fotografen visa och förklara saker som annars inte kunde förstås på något sätt.

Denna unika konst av Martin Klimas har ett tydligt förhållande till andra konstnärers verk som den banbrytande Eadweard Muybridge eller den kan också räknas till andra ikoniska fotografer som dessa från Hipgnosis Studios. Ta en titt på dessa nyckfulla foton och känna själv den unika effekten de har på betraktaren.

Färgrik poesi

fotokonst färgglada blommor exploderar

Dansande färger

fotokonst färgglad blandning av färger martin klimas

Krossad ros

fotokonst färgglada rose martin klimas

En tiondel av en sekund

fotokonst som exploderar roskonst

Variation i lila

fotokonst färger explosion ros

Vibrationer i färger

fotokonst färgglada droppfärger

Gula rosor

fotokonst som exploderar gula rosor

Neonfärger i rörelse

fotokonst gul grön magi

Perfektion och skörhet

Fotokonst av porslinsfigur

Asiatisk kampsport

fotokonst martin klimas kamp

Lila orkidé och skottvas

fotokonst sköt vas av orkidé

Fragmenterade keramiska figurer

fotokonst sköt porslin

Sprängande kål

fotokonst kålskott

Flyktig skönhet

fotokonst lila ros exploderar

Sköt majs på kolven

fotokonst majskolvskott

På utställningen

fotokonst martin klimas fotoutställning

Preparatet i laboratoriet

fotokonstprocess martin klimas

Perfekt teknik och lämplig belysning

fotokonst tekniska enheter martin klimas