elegant köksdesign bänkskiva i marmoroptik infällda lampor

Snygg köksdesign: bra idéer för att designa ditt handfat

Du har redan bestämt materialet i din diskbänk och hur du ska montera den, men har du tänkt på hur stor din diskbänk faktiskt ska vara?

Hur stort behöver du det? Det är delvis en estetisk fråga eftersom några av oss föredrar de enkla rena linjerna i det enkla bassängen. Men du måste också ta hänsyn till kökets funktionalitet. Dina matlagnings- och rengöringspreferenser bestämmer antalet bassänger.

Prismässigt är två eller flera pooler en dyrare lösning – för extra installationstillbehör och ansträngning. De tre skålens handfat kostar vanligtvis mer än de med en eller två skålar. Priset på handfat med ett eller två bassänger är dock jämförbart, eftersom det handlar mer om bassängmaterial, typ av installation, behärskning och storlek än antalet bassänger.

Handfat med ett handfat

Handfatet med en skål är min personliga favorit i köket. Jag lagar ofta mycket komplicerade rätter och jag gillar att arbeta med en stor och djup diskbänk.

Kopparhinken i marmor är särskilt elegant

elegant köksdesign kopparfat i marmor

Jag kan enkelt tvätta stora grytor, kokkärl och skärbrädor, och jag kan gömma smutsiga diskar där så att gästerna inte kan se dem.

Den uppenbara nackdelen med diskbänken med ett handfat är att den inte kan utföra många funktioner. Det är inte lätt att använda detta handfat om du tvättar disken för hand i diskmaskinen. Det är idealiskt om du främst använder diskmaskinen och måste tvätta större disk för hand.

Handfat med handfat och avloppsbricka

Vi har ett intressant exempel på ett handfat med ett handfat som gör det lättare att tvätta upp det för hand. Den inbyggda droppbrickan gör att du kan tvätta disken utan att tömma vatten, skölja och sedan lägga disken på sidan för att tömma.

Handfat med två handfat

Detta är en intelligent hybrid av ett handfat med ett och två handfat. Du har fördelen med ett enda handfat (stort och djupt), men har också ett extra handfat för att tvätta frukt, händer etc..

Två handfat betyder dubbla installationstillbehör och dyr installation som du också bör ta hänsyn till

elegant köksdesign oval diskbänkar vit blank yta

Två separata handfat och en tredje diskbänk för att förbereda produkterna. Om du har behov, utrymme och budget, är detta anläggningen för dig. En eller två kockar kan laga middag, och barnen eller gästerna kan tvätta händerna eller ta ett glas vatten utan att störa dem.

De fräscha blå nyanserna passar perfekt med den eleganta vintage designen

elegant köksdesign antika skåp i havsblå retro spis

Dubbel handfat

Den mest populära diskbänken, dubbla handfat, är en bra lösning för dem som tvättar hand eller för dem som gör mer än sitt jobb i handfatet. Till exempel tvättar en av dem rätterna och den andra häller ut pastan.

Den enda nackdelen med två skålsänkor är att ingen av skålarna är tillräckligt stora. En möjlig lösning är att beställa en tank större och den andra mindre.

Den strålande vita och den matta glansen ger köket ytterligare elegans

chic köksdesign överdimensionerad kran

Ofta är det mindre bassängen grundare och sophacken är inbyggd där. Detta ger dig mer plats under bassängen och sophacken är högre installerad. Men många ägare klagar över att den mindre skålen inte är tillräckligt effektiv och att de hellre vill ha en diskbänk med en stor skål än två separata.

Elegant med rena linjer från BOD Arkitektur & design

chic köksdesign rena linjer pulverblå skåp

Om du föredrar de multifunktionella funktionerna i handfatet med två skålar men behöver en större skål, se om du kan hitta ett handfat med extra stora skålar. De är cirka tre fot eller mer breda och ger mycket mer utrymme. Problemet är dock att större skåp än standard 62, 75 eller 92 centimeter behövs, så kontrollera om detta är möjligt i ditt kök.

Traditionellt och modernt på samma gång

chic kök design pastellfärger matt glans

Handfat med tre skålar

Det här är ett handfat! Du är fri att skölja och skölja och har ytterligare ett handfat för ytterligare aktiviteter. Tyvärr tar detta mycket av det uppskattade området eftersom du tappar utrymmet under diskbänken.

Denna lösning är lämplig för rymliga kök där mer än en kock är i tjänst

elegant köksdesign dubbel handfat i stål

När du bestämmer hur mycket handfat din diskbänk ska ha, överväg kriterier som antal kockar och hur du förbereder och rengör sedan maten. Om du är den enskilda kocken och även aktivt använder diskmaskinen kan diskhon med en skål vara bäst för dig. För fullt upptagna kök som behöver extra tvättställ för matlagning och tvätt skulle handfat med två eller tre bassänger vara den bättre lösningen.

Låt oss veta: Är du ett fan av handfat med en, två eller tre skålar? Lämna din åsikt som en kommentar nedan.

elegant köksdesign rymlig bänkskiva i valnötsträ