Köksmaterial och färger – dessa trendfärger kan perfekt kombineras

Nuvarande kökstrender kan ständigt förändras – när du väljer material och färger för ditt eget kök ska du dock inte glömma att köken har en genomsnittlig livslängd på 20 år. Alla som väljer den senaste trenden idag under dessa omständigheter kan möta ett verkligt designdilemma om några år. Om färger och material på ett smart sätt kombineras med varandra i kök, förblir köksmöbler tidlösa och mångsidiga samtidigt.

ställa upp kök köksskåp hantera golv trä look

Kök: skapa rätt grund

 Det finns tre viktiga materiella beslut som ska fattas för ett lämpligt, tidlöst kök. Å ena sidan finns det otaliga varianter för fronterna. Dessa kan beställas av trä, metall, plast och till och med kartong. Kartongfronterna är ett innovativt och modernt alternativ som är särskilt miljövänligt och hållbart.

Dessutom kan frontens yta, oavsett material på köksfronten, utformas annorlunda. Släta, blanka ytor har en modern och tydlig stil. Ytor med spannmål är däremot traditionella och tidlösa.

inredning köket schmidt kuechen lagringsutrymme stor arbetsyta

Välj bänkskivor

Nästa viktiga beslut gäller dem Bänkskiva. Det finns också ett enormt urval här. Det tydliga och robusta utseendet från industriell design är för närvarande mycket populärt. Massiva bänkskivor av betong, marmor eller granit sätter tonen i många kök. En dämpad färg kan kombineras med många mönster här. Om du letar efter lite variation, bör du välja en variant med en strukturell korn.

sätta upp kök köksfronter arbetsyta material färger

Bakgrund lämplig för köket

Sist men inte minst är det kökets bakvägg som kompletterar det övergripande utseendet på rummet. Om du har bestämt dig för en tidlös och mångsidig stil för fronterna och bänkskivan, finns det knappt några gränser för väggdesign. Kakel, tapeter eller metallplattor, utbudet är nästan oändligt.

köksinredning idéer material färger

Färg med stil

 I vårt sökande efter de aktuella kökstrenderna har vi Köksmaterial finns på schmidt-kuechen.de, som erbjuds där med ett brett utbud av färger. De kända och populära klassikerna inkluderar färgerna vitt, beige och brunt. Dessutom finns det moderna nyanser som framkallar ett hisnande utseende.

Inred köksvita köksskåp mörk bänkskiva i marmor

Starka färger som rött eller gult är det perfekta valet för ett statement -kök. I kombination med en enkel bänkskiva och en kökets bakvägg i en underdriftsdesign kommer fronterna till sin rätt. Om köket ska återspegla en modern stil under lång tid är mångsidiga färger idealiska. Det behöver inte alltid vara grått och vitt – varma pastellfärger, naturliga tränyanser och glänsande metalliska ytor erbjuder ett innovativt utseende som enkelt kan kombineras med många andra färger.

Ett perfekt exempel på detta är den ljusa nyansen av pastellblått. Det fungerar lika bra i kombination med metall, betong eller bokträ. Så du kan skapa tre helt olika köksdesigner med en enda grundfärg. Bensin är lite djärvare när det gäller val av färg, men lika mångsidigt – denna starka ton fungerar särskilt bra i stora, öppna kök.

Designa tidlösa kök

 Förutom köksmöblerna finns det många andra element som avgör kökets övergripande utseende. Med rätt komponenter kan stilen på ett kök enkelt justeras och ändras. För att göra detta bör du hålla ett öga på följande punkter i designprocessen:

  • Textilier för gardiner eller sittdynor
  • Golv
  • Lampor och lampor
  • Köksutrustning (kylskåp, ugn, mikrovågsugn)

Slutsats

Om du letar efter en trendig kökslösning som tål förändrade tider utan problem, hittar du ett underbart urval för varje smak bland de nuvarande trendfärgerna.