kök ö design idéer svart och vit utrustning metall hängande lampor

Kököns designidéer – typer och personligheter bakom funktionen

Designerna utvecklade och uppnådde idén om köksön av goda skäl. De ville etablera köket som en multifunktionell plats. Detta är inte längre bara ett område för matlagning och servering.

Det består traditionellt av ett hörn med smala arbetsytor längs väggarna i rummet.

Nu är det inte längre fallet. Idag sprids köksdesign i alla riktningar från en central punkt. Köksön är en arbetsyta i mitten och den förtjänar respekt och beundran. Eftersom deras designers är de bästa konstnärerna inom skulpturområdet. Matlagning är ett seriöst jobb och framför allt är det en konst.

Framförallt måste köksön vara funktionell och rymlig. Men som med alla typer av möbler måste du ta hänsyn till människors fantasi och personliga smak.

Det speglar ägarens individualitet och detta gör designen unik och individuell.

Vår snabbt moderna värld kräver kombinationen av att äta med andra aktiviteter. Sådana är konst, litteratur, mode och underhållning. Du kan laga mat med stolthet på köksön och föra ihop vänner. Det finns olika kököar och alla dessa förtjänar vår uppmärksamhet. Vi försöker representera de viktigaste typerna och tilldelar dem vissa köptyper.

Bokmaskens kök

Kolla in blandningen av eklekticism i dessa möbler. Fin marmoryta med tillbehör på klassiskt mörkt träbord. Detta fungerar som ett skrivbord och har också bokhyllor. Ett sådant kök är idealiskt för läsare och säkert även för författare! Bekväma barstolar med ryggstöd och lite tung industriell belysning ger optimalt ljus för läsupplevelse under en eklektisk frukost.

Modefan

Lyx med fantastisk glasbelysning och snygga former

kököns designidéer extremt extravaganta och lyxiga

Nedan finns en dekadent, extravagant köksvit från designstudion Brommel. Det innehåller en konturande köksvit. Den puristiska elegansen i moderna material kombinerades med flytande och feminina barocklinjer. Så här uppnår du en exklusiv, enkel modell. Även hjälpmedel för vardagen kan rymmas här. De kan stuvas under glidytan. Effekten av de vita och glänsande, blanka möblerna under kristallkronorna försämras inte av några överflödiga föremål. Raffinerad eller överdriven? Vad tycker du om det? (via TrendHunter)

Den listiga barbaren

Enkel elegans och rationalitet

kököns designidéer rationell och funktionellt enkel utrustning

Gillar du också de grova ytorna eller är jag den enda som är galen i dem? Men du måste säkert dela min åsikt om möbeln i nästa bild: Kombinationen av ursprungliga strukturer i nästa modernistiska kök skapar ett mästerverk! Vad tycker du om kombinationen – mörkt trä med de grova ytorna och lättskötta rustika material på bänkskivan?

Detta är helt enkelt en vinnande lösning för köket! Det blir en cool och manlig plats. Varje man kommer att känna sig bekväm i en sådan atmosfär. Han vill gärna laga mat och äta här också, förstås! Som ett komplement skulle jag rekommendera helpälsmönster. Det enda som saknas är mjöd och spel … Vad tycker du om en gourmetvariant av välbakat kött? Det här köket förtjänar helt enkelt det bästa! (via Friendskorner)

Den vackra drömmaren

Solid pelare och neongrön, blank yta

kök ö designidéer glänsande neongrön yta

Är du ett fan av former och färger och du vill uppleva dem oavsett funktionskrav? Skapa sedan något oväntat! Nedan finns en skräddarsydd köksö. Det är allt annat än rektangulärt. Hon verkar tolka sina egna former på olika sätt. Genom att göra det uppnår det harmoni genom färgkombinationen och de spänningsfria formerna.

Har du strukturella element i köket som klädsel eller balkar? Lämna dem inte tomma och rent funktionella. Du kan integrera dessa i designen med bara lite fantasi och skapa något riktigt unikt av dem. Designar du en köksö? Bygg in några blomvaser och omge dem med frodig grönska för en bättre känsla!

Den eleganta minimalisten

Minimalistisk och vacker med massor av sittplatser

köksö designidéer minimalistiska med massor av barstolar

Öppna dekorationer med fokus på funktionalitet kan ibland vara den bästa lösningen. Kocken måste ha tillräckligt med utrymme i köket. Dessutom kan det vara en vansinnig ordning. Nu visar vi en minimalistisk köksvit för mycket snygga människor. De vill sätta tillbaka allt på sin plats så snart du inte längre behöver det. När du slutar använda det här köket kan det se ut som en studio. Ägarna är i eftertänksam förväntan. Ändå leder dessa eleganta och bekväma stolar till en dialog. Detta gäller även glaskronorna. Du är en enstaka köksfantasi. Detta ger en touch av glamour i atmosfären.

Den bekväma modernisten

Massor av ljus och solrosor skapar en romantisk medelhavsstämning

kök ö design idéer medelhavsstil med ljus och solrosor

De moderna möblerna har gjort oss vana vid en blandning av funktionalitet och stil. Det är vad köket handlar om! Det eleganta vita i kombination med det måttliga träet är förmodligen den mest moderna kombinationen för ytorna. Du kan se ett starkt inflytande från naturen och ett trick på funktionalitet. Det bästa av två världar uppnås i en bekväm köksplanlösning. Trådstolarna ger lite designkultur i spel. Märkte du den utbredda användningen av hängande belysning tillsammans med köksöarna? Deras exakta ytstruktur tillhandahålls av den så kallade köksön. I detta specifika fall fästes små och glänsande designerlampor i oregelbundna grupper med en mycket konstnärlig touch.

Underbar glansig mjukhet i snövit från Glenvale Kök

köksö designidéer ultramoderna glänsande vitt

Spelaren

Legoklossar gillar färgglad mosaik

köksö designidéer färgglad mozaik lego -stil

Nu kommer vi till ett bisarrt köksämne, nämligen “äta och klicka”. Information och appar har vunnit i våra liv i form av smartphones och flikar i stilar och rörelse. Vad talar emot dess användning i köksön?

Inte bara datornördarna konsumerar de senaste onlinemedierna eller får enkla och retro PC -spel. En plattskärm beskriver sig perfekt i varje rum.

Den visade köksön är glad, rolig och motsvarar exakt denna inställning. Det kan också underbart kombineras med ett klädhängare. Och om det finns något som en datorfreak -lampa, är det säkert Moooi’s cluster lampa.

Den kreativa traditionalisten

Vintage stil – lavendel och frukt

kök ö design idéer traditionella vintage möbler

Allt i det här rummet visar kärleken till historien. Det här är ljuskronorna med ljus, den upphängda ljusinstallationen från glödlampornas gamla goda dagar. Även de klassiska gasugnarna talar inte bara om funktionalitet, utan också om tradition.

Denna typ av design kännetecknas av en kärlek till detaljer och hantverk. Köksön i trä i vintagestil är verkligen ett ärftligt föremål eller ett fynd. Detta hålls som ett vittne till historien. Ett annat mysigt tillbehör skulle vara hyllan med kopparskålar och grönsaker hängda för att torka.

Har du ett öga för antiken och även en smak för excentriska element? Du kan skapa något lika bra!

Känner du igen din typ någonstans? Om så är fallet kan du nu orientera dig mycket bättre när du väljer köksdesign.

En härlig atmosfär i varma färger

kök ö design idéer antika barstolar filigran hängande lampor

Dämpade nyanser av blått – sexkantig design

köksö designidéer fyrkantig blå

Mycket klassiskt och rymligt i svart och vitt

kököns designidéer klassiska svartvita och runda barstolar i metall