karneval kostymer karneval idéer papper peruk vit

 Karnevalskostymidéer gjorda av papper

Dagarna till den stora processionen på Rose Monday är räknade. Och man darrar av otålighet och spänning. Vilka nya karnevalskostymer kommer du att se i år? Vilka teman kommer att presenteras den här gången och hur kommer du klä ut dig själv? Tja, kanske är det lite för sent för den sista frågan.

Men om du fortfarande inte vet vilken karnevalskostym du kommer att bära kan du få en viss dos inspiration från den unga artisten Asya Kozina att hämta. Ukrainaren har en svaghet för papper. Och det är så unika skapelser framträder. Den senaste av dessa är de magnifika pappersperukarna i viktoriansk stil. “Jag har alltid fascinerats av historiska peruker, särskilt de från barocktiden”, säger Kozina. ”Det är bara ren konst och meningslös estetik. Dessa peruker har ingen praktisk tillämpning, men är fortfarande otroligt vackra. ”Konstnären gillar också papper som ett hantverksmaterial eftersom det betonar grundformen och sätter detaljerna i bakgrunden.

Mongoliskt bröllop – Foto: Anastasia Andreeva

karneval kostym vitt papper spets mongoliska bröllop kostym

Ett annat mycket produktivt ämne för Asya Kozina är det mongoliska bröllopet. Mongolerna firar sina traditionella bröllop med stolthet och magnifika bröllopsklänningar. Dessa ser nästan futuristiska ut. Med vackra huvudbonader och tunga tyger är de klädda i all ära. Särskilt imponerande är de geometriska, tydliga linjerna och formerna, som den unga ukrainern har visat genom sin konst.

Shamans mantel av papper – Foto: Yana Krutko

karneval kostym karneval kostym kvinnor kostym vit klänning papper spets shaman

Inte mindre fascinerande är den mystiska shamanklädseln som Kozina skapade tillsammans med Dmitriy Kozin. Den råa sibiriska taigaen och lokalbefolkningens folklore fungerade som inspirationskällor här. Antik mytologi och ohämmade naturkrafter har gett det sista lyftet här och med ett djupare utseende kan du känna dem nästan omedelbart.

Denna fascinerande papperskonst stannar inte där. Kozina har också genomfört många andra projekt och idéer. Omgiven av unga, professionella fotografer och assistenter fortsätter hon att utveckla fantasifulla konstverk och firar den oavbrutna fascinationen för historia, folklore och liv.

Du kan läsa mer på: Behance och upp Facebook.

Magnifik pappersperuk med filigranblommor

karnevalskostym vit perukpapper vit klänning i barockstil

karneval kostym vitbok peruk spets kvinnor kostym karneval

White paper peruk och skepp

Carnival kostym vit peruk papper barock blommönster schif

karneval kostym karneval kostym vitbok peruk kvinnor kostym fira karneval

Carnival kostym peruker papper barock män kvinnor kostymer

karneval kostym vitbok peruker familj kostymer karneval

Vårflicka peruk

karneval kostym vit peruk barock stil papper flicka

Fascinationen av det mongoliska bröllopet

Carnival kostym karneval kostymer kvinnor mongoliska bröllop kostymer papper vitt

karnevalskostym vitbok mongoliska bröllopsdräkter

Carnival kostym karneval kostym kvinnor kostym mongoliska bröllop papper vit

 Mystisk skönhet från Sibirien

Carnival kostym carnival kostym kvinnor kostym shaman vitbok klänning