lapptäcke kakel design soffa brun nyans klassiker

Dekorera ditt hem med lappplattor

Kalla dem inte galna – kakelmönster i quilt -stil lägger till energi och kul på väggar, bänkskivor och till och med golv

 Om du älskar lapptak, prova att blanda kakel med olika mönster och färger för en liknande effekt. Resultatet är en fascinerande design som påminner om marockanska och andra medelhavsstilar, och detta kan vara ett bra sätt att använda alla dina favoritfärger och mönster på ett ställe.

Använd metoden på din köksvägg, entrégolv eller slitna bordsskiva och lappmönstret kommer säkert att vända på huvudet.

Denna metod låter dig använda alla dina favoritfärger och mönster samtidigt – lapptavlor

lapptäcke kakel design väggdekoration matsal kudde träbord

Denver Kitchenette tar en dramatisk och lekfull bakgrund tack vare ett lysande collage av mönstrade kubanska kakel. Ett asymmetriskt arrangemang fungerar särskilt bra, i motsats till rummets snäva symmetri; och väggen som täcks av tegelstenarna räcker bara för att få ett fint collage. Det här är lapptäckets perfektion i min bok.

Dricks: Valet av kakel för ditt hem kan vara överväldigande på grund av det oändliga utbudet av alternativ. Att fokusera på en mönstrad kakel som du älskar (och kanske använder sparsamt) kan vara en bra utgångspunkt för att välja färgpalett och stil.

Ett underbart tillvägagångssätt skulle vara att välja fyrkantiga plattor av samma storlek

lapptavlor designar väggdesign inbyggda hyllor

Det enklaste sättet att arbeta med ett lappmönster är med fyrkantiga plattor, som alla har samma storlek och i färger som spelar med varandra. Utseendet här är ljust och glatt, fungerar särskilt bra med en vit eller ljus inredning, och kan spela ut som en oväntad och dramatisk twist mot moderna möbler eller reservdelar interiör

Dricks: Mönstrade plattor i traditionella och inte så traditionella mönster är nu vanligtvis tillgängliga i porslin, terrakotta och encaustiskt cement, och mönstren kan handmålas, handbyggas (som med fina keramiska plattor) eller maskintillverkade.

Porslin, terrakotta eller cement

lapptäcke kakel design vägg design blå färg

Här är lapptäckeutseendet traditionellt, som påminner om det franska landskapet med mönstrade och mindre porslinsplattor. Valet av kakel, begränsat till en enkel palett, blått och vitt i det här fallet, skapar ett hav av intressanta mönster utan någon extra färgdistraktion.

Dricks: Mönstrade plattor finns i olika djup så du måste välja plattor som passar dina behov. Om du byter ut brickorna kommer du med stor sannolikhet att vilja ha brickor med liknande djup. Om du är på väg att göra lapptäcke för nybyggnation, fråga om dina drömmars kakel är tjockare än standarden. Plattor som är mycket tjocka, till exempel keramiska plattor eller några terrakottakakel, kan påverka skåpplacering och andra strukturella detaljer som dörrpaneler.

Trappan är en perfekt plats att sätta terrakottakakel på

lapptäcke kakel design vägg design trappor steg

Trappsteg, som i detta hem i medelhavsstil i Dallas, är den perfekta platsen att arbeta med mönstrade kakel, särskilt när de är ute. Mönstrade inomhussteg gör ett elegant uttalande, men ta hänsyn till vad trappan kan ses från. Välj kakel som kompletterar den befintliga interiören.

  Patchworket skapar också en referens till interiören

lapptäcke kakel design väggdesign neutrala färger

Detta illustreras underbart av exemplet här. De mönstrade plattorna förmedlar ett starkt budskap. De har också olika inverkan beroende på perspektivet.

Dricks: Se till att du förstår villkoren för vilken given kakel är lämplig och bli inte kär i en kakel för ditt golv förrän du är säker på att det är riktigt för golvet. Med andra ord, håll dig borta från brickor som är avsedda för lätt trafik, för vem vet när du kanske vill flytta pianot? Du vill naturligtvis inte bryta dina golvplattor?

Detta är en godtycklig konst! Modernt och vackert, eller hur??

lapptäcke kakel design golv trä bord frukost

Detta kafé i Jerusalem har väggplattor i en intressant kombination av pastellfärger, storlekar och mönster; utseendet väcker ditt intresse men gör dig inte galen. Och nej, mönstret här följer inga regler, såvitt jag kunde ta reda på, det installerades som ett verk av sann slumpmässig konst.

Dricks: För att ta reda på hur många brickor i varje mönster som ska köpas, är det lämpligt att göra en layout för hand eller på datorn. Säljaren från kakelbutiken kan också hjälpa dig med det. Att beställa lika stora mängder av varje mönster är den enkla vägen ut eftersom det är det bästa sättet att planera placeringen av varje kakel och räkna ut diagrammet och ge det till kakelinstallatören. Beställ ytterligare kvantitet för att redovisa en eventuell  Att förutsäga brott är också förprogrammerat.

Den inbyggda köksön på denna brasilianska innergård är lätt att hålla ren

lapptäcke kakel design bänkskåp utomhus

Uteservering är perfekta platser för att experimentera med lekfulla blandningar av kakel. Det inbyggda bänkområdet på denna brasilianska innergård är lekfullt och lätt att hålla rent, en av de stora fördelarna med plattan.

En remsa av mönstrad kakel som en bred dekorativ kant är fantastisk och modern.

lapptäcke kakel design färgglada badrum vägg design

Badrummet är ett bra ställe att ta chansen. Den eklektiska blandningen av ljusa färger, texturer och material (samt vintage tegelstenar) i detta hus i Manhattans Greenwich Village -kvarter är unik.

Det är ett underbart konstverk i det vackra köket, eller?

lapptäcke kakel design bänkskiva köksbord trä

Gillar du tanken på lapptavlor men är du rädd för hur du täcker ett stort område? En del av lappplattan mitt i ett fält med omönstrad kakel är ett bra sätt att njuta av utseendet.

lapptäcke kakel design sovrum väggdekoration

Även en remsa av lappplattor som kant eller dekorativ ram skulle vara supermodern och elegant. Ta en titt på exemplet!

På den här bilden ser vi en fantastisk kombination av former och färger

lapptäcke design mönster-färgglada original

Jag älskar mönstret och färgkombinationen här. Men även om det ser bra ut i ett fyra-tre-format, skulle det förmodligen vara för överväldigande för mig på ett större område. Skalmönster är något som gäller tapeter, tyg eller kakel. Så även om det är fantastiskt att chansa med en unik design, är det bäst att ha en klar uppfattning om vad resultatet kommer att bli.

Dricks: Hur många olika mönster krävs för att skapa ett framgångsrikt lapptäckssystem? Det beror verkligen på utseendet du siktar på, men de resultat som är mest tilltalande för mitt öga är de som använder cirka 10 olika mönster. På så sätt finns det mycket mer utrymme för att skapa något riktigt slumpmässigt och för att skapa visuellt utrymme mellan olika mönster och färger.

Låt din fantasi springa iväg och designa ditt hus på ett unikt sätt! lapptäcke kakel design biljardrum idé golv