Drömmen om att äga ett hus är en av de mest populära bland tyskarna. Varför inte? För vad kan vara trevligare än att bygga eller låta bygga ett eget hus för dig och din familj som kund. Så att huset inte är vilket hus som helst, som byggare kan du trolla fram ett unikt smycke för hela familjen genom att använda små accenter och idéer från det enkla huset.

Vad sägs om en vinterträdgård?

När huset väl är igång bör du allvarligt överväga om en liten vinterträdgård visuellt kan förstora vardagsrummet. Särskilt om vardagsrummet inte är så stort, eller är avskuret mycket vrår eller ser lite mörkt ut, är en vinterträdgård, som kan ligga i direkt anslutning till trädgården, idealisk för att förstora utrymmet. Men den kan också odlas utan att vara i anslutning till trädgården. Till exempel på köksfönstret eller mot köket. Den goda möjligheten till ventilation av rummet sparar till och med en utsugskåpa eller liknande under vissa omständigheter.

bygg ditt eget hem

Vinterträdgården är också en underbar plats att koppla av. Utrustad med vackra växter som trivs särskilt bra i sådana vinterträdgårdar, eller en voljär med exotiska fåglar och en sittgrupp, kan en liten oas av avkoppling dyka upp från vinterträdgården och därmed möjliggöra en liten, daglig semester i ditt eget hem i det enklaste sätt. Därför är det inte fel att tänka efter i förväg vem som ska bygga ditt eget hem. A Få ett hus byggt av HELMA är en bra idé här och särskilt med speciella önskemål. Denna leverantör har bland annat specialiserat sig på ovanliga speciella önskemål och tillägg.

hemmakonservatorium krukväxter

En pool i källaren

Om du har alternativet bör du definitivt överväga det. Det är sant att utbyggnaden av en pool är mycket dyr, men å andra sidan anses hemmet vara för evigt och ofta också av barn och barnbarn utöver det. Om källaren är väl utvecklad, rymlig och har mycket utrymme kvar från flera tillhörande rum, är en pool i källaren inte bara cool, utan också en höjdpunkt i huset under varje säsong av året. Om huset har en källare ner över två nivåer, bör du tänka på utbyggnaden av en pool desto mer. De exakta takhöjderna, golvets djup, vattenanslutningarna och kraven för vattendränering och rengöring av respektive kommun är viktiga här.

hemmakällarpool

Bastun för vintern

Vad kan vara trevligare på vintern än att hoppa in i din egen bastu, frusen igenom? Att ha en liten bastu inbyggd i ett källarrum är inte längre en bedrift. Fler och fler tyska hushåll bestämmer sig för att skapa en egen liten bastu. När du bygger ut bastun bör du se till att ventilationen i bastun är absolut garanterad Brandskyddsföreskrifter följs och att man sysslar åtminstone lite med ämnet bastu. Bastuens storlek beror inte bara på volymen i själva rummet, utan också på hur många som skulle använda bastun regelbundet. Ju mindre desto snabbare kan bastun värmas upp. Du bör också överväga det, eftersom en bastu också har en märkbar inverkan på mängden följande på elräkningar.

hem-hem-bastu

Ett litet burspråk i sovrummet

Små burspråk är inte bara ett blickfång från utsidan, utan ger också mycket utrymme för fantasi och design av rummet inuti respektive rum. Om till exempel fönstret är i barn- eller flickrummet, kan karnappfönstret på fönsterfronten användas på ett sådant sätt att en liten sittgrupp bredvid fönstret med några kuddar inbjuder dig att dröja kvar. Ett burspråk tillåter i princip en liten optisk förstoring i varje rum och förbättrar utseendet på varje rum.

hem sovrum karmfönster