heminredning pop art stil levande typ

Typer av boende – vilken heminredning du egentligen gillar?

 Utbudet av möbler, tillbehör och färgvariationer är nu stort. Detta har den stora fördelen att du kan skapa din egen livsstil enligt dina egna önskemål och idéer. Nackdelen är å andra sidan att många är överväldigade av det stora utbudet av alternativ och frågar sig själva: Hur hittar jag min livsstil och vilka typer av levande finns det alls?

Lantlig stil

lägenhetsinredning lantlig inredning vardagsrum

Denna livsstil är fortfarande mycket populär. Möblerna här hålls funktionella och enkla med den speciella funktionen att den visar små tecken på användning. Detta ger varje möbel sin egen charm. Inom tapet- och textilsektorn är blommönster eller rutor att föredra. Färgvalet sträcker sig från jordfärger som jordbrun, sand, beige till gröna toner i olika variationer och skiffer. Färgstänk i färska gröna, gula och röda toner samt tillbehör i form av kuddar och en behaglig belysningsdesign ger en lossning. Väggdesignen är också mångsidig i lantlig stil. Beroende på individuella preferenser används här klassisk träpanel, torkningsteknik eller till och med lergips. Naturliga stenplattor eller rustika plankor är att föredra för golv. Sammantaget är lantstilen en mycket tydlig men lekfull stil.

Den bohemiska stilen

heminredning i bohemisk stil

Denna stil är nu blir mer och mer vanligt, särskilt bland unga människor. Kombinationen av klassisk elegans med cool industriell stil och romantisk shabby chic charm är karakteristisk här. Fokus ligger här på rummets ofullkomlighet. Det finns inga gränser för dina egna färgpreferenser. Alla färgnyanser kan kombineras här till ditt hjärta. Vintagemöbler, fina tyger och designdelar skapar en stark kontrast. Färgglada tyger, stora fönster och ihopgjorda sittmöbler är också typiska för den bohemiska stilen.

Den moderna stilen

lägenhetsinredning modern interiör

Vår snabba vardag präglas av effektivitet och pragmatism och det är precis vad som återspeglas i denna livsstil. Funktionella element och tydliga linjer används här. Färgpaletten här innehåller jord- och gräddtoner samt vita, metalliska, svarta och olika gråtoner. Allt hålls väldigt puristiskt i form av raktskurna sofflandskap, förkromade element och högglansiga möbler. Lekfulla element undviks medvetet här. Detta resulterar i en funktionell, välvårdade och mycket konsekvent bild.

Hur hittar jag min stil?

Om du inte är säker på vilken stil som passar dig kan du också ta ett test. En av dessa erbjuds just nu Bostadstyptest av Immobilienscout24. Naturligtvis behöver du inte alltid hålla dig till en stil, det finns också många människor som ändrar sina preferenser och smak när det gäller heminredning över tid eller kombinerar flera stilar med varandra. I ung ålder, till exempel när du flyttar in i din första lägenhet, är lägenhetsstilen vanligtvis mycket mer lekfull än under åren runt 30, när människor alltmer oroar sig för högkvalitativa och klassiska material och inredning.