I vår mest avancerade digitala värld arbetar miljontals kvinnor och män hemifrån. Vare sig som frilansare eller som medlem i stora företag, men också som egenföretagare. Att arbeta hemma har många plus, varav ett är att det ger arbetaren mycket personlig frihet och samtidigt ökar hans ansvarskänsla. Alla behöver ett bekvämt hemmakontor för att kunna utföra sina arbetsuppgifter dagligen. Men vi har olika idéer om hur vår arbetsplats ska se ut hemma. Till exempel, till skillnad från ett hemmakontor med ett typiskt kvinnligt utseende, ska ett maskulint hemmakontor antas som ett modernt, mycket personligt uttryck för manlighet. Detta är förståeligt av endast en anledning, nämligen att en riktig man alltid vill visa sin stil och karaktär i alla situationer. Det är också så han utformar sitt hemmakontor, där även de minsta detaljerna talar för sig själva och har en maskulin stil. Helt enkelt enligt devisen: ju mer självförtroende, desto bättre!

Ett maskulint hemmakontor avslöjar ägarens personliga stil och karaktär.

Maskulin hemmakontor snygg inredning ljus matta skrivbord vit fåtölj pall

  • Vad utmärker ett maskulint hemmakontor??

Ämnet moderna hemmakontor i maskulin stil har nyligen blivit särskilt aktuellt. Det är därför vi har förberett mer än 25 förtrollande exempel på manlig stil och komfort på hemmakontoret och vill presentera dem för dig med en kort kommentar. Men vad exakt kännetecknar ett maskulint hemmakontor?

Du hittar svaret här. I det följande visar vi hur ett typiskt manligt hemmakontor ser ut, hur det är upplagt och inrett. Du kommer säkert att hitta bra idéer här om du precis ska designa ett hemmakontor i maskulin stil. Eller om du nu konfronteras med önskan att ha ett mycket privat rum i ditt hem, vars design bäst kan uttrycka karaktär och stil.

 Mörka färger, chokladbrunt trä, subtil belysning och guld accenter präglar detta hemmakontor.

Maskulin hemmakontor, mörka färger, chokladbrunt trä, subtil belysning, elegant lampa, guld accenter

Först måste du välja din stil och göra det till verklighet på ditt hemmakontor, för ett maskulint hemmakontor kan vara klassiskt, stramt, minimalistiskt eller avslappnat. Robusthet blandat med komfort är typiskt för inredningsstilar som industriell, rustik, minimalistisk, samtida, art deco och modern i mitten av århundradet. Vanliga manliga drag inkluderar mörka färger, fyrkantiga mönster, lädermöbler i olika färger och ett vilddjur som gömmer sig på golvet. Tveka inte att visa dina hobbyer och lägga till inslag av fotboll, sjöfart, fiskfigurer eller resesouvenirer i inredningen. Ditt eget hemmabibliotek har en speciell plats på det manliga hemmakontoret och gör det presentabelt. Om du har tillräckligt med utrymme, inkludera en öppen spis i rumsdesignen för att göra rummet mysigt. Tänk också på några originallampor för att förbättra atmosfären och betona dess maskulina karaktär.

 Många böcker, souvenirer och troféer talar för hemmakontorets intressen och hobbyer.

Maskulin hemmakontor, hemmabibliotek, många böcker, souvenirer, koppar, hobbyer

  • Färger och texturer som dominerar det manliga hemmakontoret

 Ett manligt hemmakontor kan göras i många färger: mörkt, ljust, jordigt, mättat och andra. I vårt bildgalleri ser du mest mörka och lite humöriga manliga kontor. Mörk chokladbrun, svart, grafitgrå, marinblå, mörkgrön och liknande uttrycksfulla, typiskt maskulina nyanser dominerar där. Om du gillar neutrala, gå efter dem, men förse hemmakontoret med mörka möbler för en lite maskulin känsla. Variera med texturerna, till exempel olika träslag (särskilt mörka), fuskpäls, läder, metall och till och med sten och betong passar in i en maskulin inredning.

Ett lyxigt hemmakontor i maskulin stil

Maskulin hemmakontor lyxigt stor päls på golvbordet i bakgrunden väldesignad belysningsfåtölj

 Variera när du sätter upp och designar ditt mycket privata område med färger och texturer.

Maskulin hemmakontor mycket elegant inredning i olika färger och texturer

  • Möbler och dekoration på hemmakontoret i maskulin stil

Ett skrivbord är den viktigaste möbeln på varje hemmakontor, varför det också har en central roll i hemmakontoret i maskulin stil. I slutändan kan du inte arbeta utan ett skrivbord. Välj därför en lämplig modell som ger dig högsta arbetskomfort. Det finns också en bekväm stol. Öppna eller inbyggda hyllor på väggarna är nödvändiga för att förvara allt du behöver. Där kan du också visa dina favoritobjekt eller souvenirer och ge hela interiören en personlig touch. Slående bilder pryder väggarna, små statyetter av trä eller brons kan dekorera skrivbordet eller stå på en öppen hylla. Det här är små detaljer som uttrycker den manliga karaktären och är särskilt viktiga för varje mans självförtroende. Allt på det manliga hemmakontoret måste tala för komfort och stil, men har sin egen karaktär.

Hemmakontoret i manlig stil kan vara klassiskt och mycket elegant inrett.

Maskulin hemmakontor klassiskt elegant möblerat vitt skrivbord statyett stol trä skåp

En väggmålning eller affisch kan visa din favoritsport.

Maskulin hemmakontor mörka färger mönstrade matta väggmålning baseball favoritsport

Om du har tillräckligt med utrymme kan du ta dig friheten att placera en skinnsoffa och ett par fåtöljer där. Dessa rundar av inredningen på hemmakontoret i maskulin stil. Glöm inte den smarta rumsbelysningen – inget starkt ljus, föredra en subtil. Endast skrivbordet behöver vara ordentligt upplyst om du går tillbaka till jobbet på kvällen. Du kommer säkert att hitta iögonfallande hängande lampor, golvlampor eller ljuskronor som passar bra till din inredningsstil.

Sist men inte minst kan du designa något speciellt på ditt hemmakontor i en maskulin stil som avslöjar din karaktär. Det här är personliga detaljer som helt enkelt inte kan saknas på det manliga hemmakontoret. Till exempel en fotovägg med personliga bilder eller ett värdefullt konstverk, ett fint soffbord med dekorativa föremål på. Och voila, ditt perfekta maskulina hemmakontor är klart! Nu rulla ner och få ytterligare inspiration för inredningen och designen av detta mycket speciella rum!

Inredningen i maskulin stil som inspirerar till kreativt arbete.

Maskulin hemmakontor, mycket elegant, genomtänkt inredning inspirerar till kreativt arbete

Maskulin hemmakontor mycket elegant inredda allt du behöver på grund av färgkontraster

Maskulin hemmakontor, elegant möblerat, mörkblått och ljust trä i kontrast

 Stil och elegans i ett!

Maskulin hemmakontorsstil visar elegant inredning

Maskulint hemmakontor stort bord svarta fåtöljslampor mörk väggmålning

Maskulin hemmakontors elegant golvlampa i förgrundshyllorna i bakgrundsstatyetterna

Maskulin hemmakontors ljusa och mörka färger i kontrast till stil och karaktär

 Ren minimalism i maskulin stil!

Maskulin hemmakontor med minimalistisk inredning, mycket tilltalande och inbjudande

Maskulin hemmakontor med minimalistisk inredning, färgkontraster, ljus och mörk

Klassisk elegans i det manliga hemmakontoret!

Maskulin hemmakontor klassisk elegans skrivbord av mörkt trä två läderfåtöljer guld accenter

Maskulin hemmakontor enkelt möblerat men med stil

Maskulin hemmakontor vita väggar ljus vilda djur päls på golvet retro skrivbord två svarta fåtöljer

Maskulin hemmakontor mörk bakgrund hyllor ljus marmor bord framför

Maskulin hemmakontor, öppet utrymme, små möbler, mycket ljus, utsikt över bakgården, grönska, mycket tilltalande

Maskulin hemmakontor i retrostil framför fönstret, litet

Maskulin hemmakontor väggdekoration läderfåtölj svart skrivbord svart skrivbordslampa stor spegel på väggen

Mänskliga hemmakontor klassiska möbleringslampor på väggen

Maskulin hemmakontor mörkgrönt läderbordsstol bilder vägghylla

Maskulin hemmakontor, ljust trä, pastellgrönt, elegant utseende. Vilddjurspäls på golvet