Fördelar med lärketrä jämfört med andra träslag

En absolut objektiv jämförelse mellan olika träslag är irrelevant, eftersom det skulle vara olika beroende på sammanhang och önskad design. Det är därför vi inte skulle förklara lärkträ bättre än tall, till exempel (eller vice versa) för din inredning.

I det följande kommer vi att behandla frågan om varför det första materialet väljs allt oftare av många designers.

Varför anses lärketrä vara ett modernt alternativ

lärkträ fördelar skogsmaterial

lärkträ fördelar trämaterialets råvaror

Enligt många experter är lärkträ ett mer modernt val jämfört med tall eller ek och andra mycket populära varianter. Lärka har de vanliga estetiska fördelarna, varför designers fortsätter att välja trä istället för konstgjorda material. Dessutom har den många praktiska fördelar som elasticitet, styrka och isolerande förmåga. Lärketrä är mycket motståndskraftigt mot frost och fukt. Det vinner många pluspoäng bland människor som letar efter hållbara lösningar för inredning, eftersom det är lätt att demontera och möblerna gjorda av det håller längre än genomsnittet.

Hållbarheten hos lärkträ är parad med en lätthet. Det är mycket hållbart, även om det inte visar en så hög densitet som ek till exempel.

Det finns en annan anledning till varför detta material är miljövänligt: ​​det kräver lite bearbetning för att användas vid möbelproduktion.

Du för in naturens helande kraft i ditt hem

lärkträ fördelar trä bordsskiva

lärkträ fördelar med att lägga trägolv

Lärketrä innehåller ett antal naturliga lim och hartser. De skyddar materialet från att ruttna och trämaskar. Samma ingredienser används fortfarande i medicin och används för att läka många sjukdomar. De har förmågan att rena luften och används till och med för detta ändamål i vissa områden som förgiftas av strålning.

Eld- och temperaturbeständigheten hos lärkträ är mycket hög. Återigen jämfört med tall är den 30% högre.

Nackdelar med lärketrä

lärkträ fördelar trappa trappsteg

Lärketrä kan deformeras mycket när det torkar och det är den största nackdelen med detta material. Möbler tillverkade av andra träslag är svåra att ändra utseende över tid.

Varje gång detta material bearbetas bör den här egenskapen beaktas mycket.

Lärketräets estetik – en smaksak

lärkträ fördelar hus trä fasad

lärkträ fördelar badrumsmöbler badkar trä

Lärketrä har ett distinkt yttre utseende och det är en smaksak om du gillar det eller inte. Träet visar en ovanlig grå nyans och årsringarna syns mycket tydligt.

Denna typ av estetik passar inte överallt och föredras i parker, trädgårdar och hus i lantlig stil.

Till nackdelarna kan vi också lägga till det ganska höga priset. Men skulle det inte löna sig på grund av de angivna fördelarna?

lärkträ fördelar trä byrå hylla trämöbler

fördelar med lärkträmöbler

lärketrä fördelar tårtmöbler kaka bänkskiva trä tak

lärkträ fördelar köksmöbler köksbänk

lärkträ fördelar med originalörhängen