Ibland är två stilar bättre än en. Japandi, en av de coolaste levande trenderna 2020, är ​​ett absolut bevis på det. Denna hybridestetik kombinerar den moderna, rustika atmosfären i skandinavisk eller nordisk design med den traditionella elegansen i samband med den japanska stilen. Tillsammans är båda inredningsstilarna den nya mixen som tycks ha erövrat designervärlden.

Japandi-stil- En blandning av japansk estetik och Scandi-look

Japandi levande trender 2020 Japansk design moderna inredningsidéer

Om du är lika fascinerad av Japandi som vi, läs vidare. Vi kommer att förklara mer detaljerat vad Japandi är, varför det fungerar så bra och hur man använder det hemma. Lita på oss när vi säger att den här trenden är allt du har väntat på.

Den nya levande trenden för 2020 heter Japandi

Japandi Japanska vardagsrums trender 2020 inredningsidéer

Ordet Japandi är en blandning mellan de två orden japanska och skandinaviska, det vill säga japansk och skandinavisk stil. Och det är namnet på en framväxande designtrend och filosofi som kombinerar båda stilarna. Experter säger att detta är året för Japandi -livstrenden, och det är inte svårt att se varför: Japandi -interiörer är rena och minimalistiska, men samtidigt varma och mysiga och absolut vackra.

Hur du möblerar din lägenhet i japansk-skandinavisk stil

Japandi levande trender 2020 inredning sovrumsidéer

Japandi är mer än bara en möbleringsstil, Japandi är en filosofi. Den nya trenden kombinerar faktiskt skandinavisk minimalism med Wabi Sabis japanska etos, som finner perfektion i ofullkomlighet.

Låt oss tillsammans se hur man skapar en perfekt Japandi -inredning.

Nyckelord: enkel och minimalistisk 

Japandi living trends 2020 möbler soffa inredning

Färgpalett

I likhet med den vita bakgrundsfärgen i skandinavisk stil är en varm och neutral färgpalett bakgrunden till alla interiörer i japansk stil. Så dämpade färger och naturliga toner som brun och beige är alla ilska. Grått och svart är också bra på att skapa en mer dramatisk stämning, men inte på ett överdrivet sätt.

Neutrala färger säkerställer harmoni och balans

Japandi levande trender 2020 trämöbler design inredning

Vit och ljus

Japandi levande trender 2020 neutrala färger inredningsidéer

Japandi är den perfekta blandningen av det ljusa och kalla färgschemat i den skandinaviska stilen och det varma och naturliga hos japanerna. Du kan också hitta svalare toner av dämpade rosa, blues och greener som värms av jordnära detaljer och träelement. Du kan naturligtvis använda färgaccenter, men du behöver inte överdriva det för att inte bryta designens minimalistiska harmoni.

Subtila färg accenter krydda stämningen

Japandi levande trender 2020 betongvägginredning

Minimalism och Japandi går hand i hand

Japandis interiörer är enkla, funktionella och effektiva. Japandi -husen är enkla och varje objekt har sitt eget syfte. Det finns ingen plats för krusiduller och värdelös dekoration.

Möblerna är noggrant utvalda och de är ett uttalande och ett djärvt tillbehör i sig. De har tydliga och minimalistiska linjer och är ofta låga och lite djupare. Detta passar perfekt med den japanska filosofin som främjar förbindelsen mellan människor och jorden.

Inredningen och tillbehören är också minimalistiska. Det handlar mest om växter, glas, böcker och handgjord keramik. Väggkonsten reduceras till några uttalande bitar. Ett stort abstrakt inramat konstverk räcker för att harmoniskt dekorera rummet.

Enkelhet och minimalism står i fokus

Japandi levande trender 2020 väggfärg vita inredningsidéer

material

Etiken hos japanska Wabi Sabi bygger på kärleken till naturliga och handgjorda material, vilket också kan vara något ofullkomligt.

Välj möbler av enkla och naturliga material, men av hög kvalitet, till exempel trä med exponerade granulat i mellantoner. Kombinera möbler med naturliga och texturerade tyger, som linne. Du kan också leka med det genom att lägga till några traditionella japanska möbler, till exempel handgjorda lackade “urushi” tapeter, Shibori -tyger, samt handgjord keramik och lampor av texturerat papper.

En märkbar känsla för hållbarhet

Japandi levande trender 2020 lampor hängande ljus inredningsidéer

Japandi levande trender 2020 matplats möbler inredning inredning

Krukväxter

Japandi dekoration är mestadels baserad på användning av inomhusväxter. Fusionen av inomhus och utomhus är en av grunden för denna stil. Att ta med växter in är det bästa sättet att uppnå detta.

Livliga accenter spelar en viktig roll i Japandi

Japandi levande trender 2020 deatils gröna växter inredning idéer Japandi levande trender 2020 dekorativa föremål och hemtillbehör inredningsidéer

På grund av de starka Zen -influenserna i denna trend är inomhusväxter av stor betydelse, men inte deras kvantitet, utan deras kvalitet. Det betyder att du inte behöver skapa en djungel under några omständigheter, men några växter (kanske bara en) räcker för att skapa en Zen -atmosfär. Välj långa växter med smala och eleganta löv och en enkel form. Du bör också välja rätt växtkruka.

Skapa en zen -atmosfär hemma!

Kit Haselden Photography - www.kithaselden.com

Japandi levande trender 2020 krukväxter inredning idéer

balans

Att hitta den perfekta balansen mellan ett snyggt, minimalistiskt och inbjudande utrymme är inte lätt. Men det är nyckeln till en perfekt japansk inredning.

Du kan blanda och matcha den skandinaviska och japanska inredningen på ett antal sätt. Du kan kombinera träbord med stolar och soffor och sedan lägga till element gjorda av naturmaterial som kork och trä. Håll möblerna låga. Men experimentera med en asymmetrisk höjd på möblerna för att bryta monotonin i planlösningen. Lägg ett trägolv och använd svalare pastellfärger för väggarna, som du också kan kombinera med neutrala färger.

Naturen är en gränslös inspirationskälla 

OLYMPUS DIGITALKAMERA

Varje harmonisk atmosfär är mycket inbjudande

Japandi levande trender 2020 pastellfärger accenterar inredningsidéer

Gör sedan rummet mysigare genom att lägga till några hemtillbehör som linnekuddar och fluffiga mattor i en svartvit finish. Välj uttalande väggkonst i neutrala toner och en fin växt för att sätta den i rampljuset. Så du kan skapa en trendig Japandi -interiör på nolltid!

Japandi är den välbalanserade blandningen av skandinavisk mysighet och japansk enkelhet 

Japandi trämöbler levande trender 2020 inredningsmöbler

Njut av följande exempel i japansk stil och bli inspirerad!

Japandi levande trender 2020 matbord vardagsrum inredning idéer Japandi levande trender 2020 ljus atmosfär inredningsidéerJapandi badrumsdesign levande trender 2020 inredningsidéer Japandi matplats levande trender 2020 inredning idéer Japandi neutrala färger levande trender 2020 inredningsidéer Japandi sovrumsmöbler levande trender 2020 inredningsidéer Inredningstrender i japansk stil 2020 möbler Inredningsidéer i japansk stil 2020 Japandi living trends 2020 golvsoffa inredningsidéerJapandi levande trender 2020 avslappning hörn inredning idéer Japandi levande trender 2020 matplats design inredning idéer Japandi Living Trends 2020 träbänkinredning Japandi levande trender 2020 trägolv inbjudande inredningsidéerJapandi levande trender 2020 trävägg trägolv inredningsidéer Japandi levande trender 2020 indirekta belysningsinredningsidéer Japandi levande trender 2020 inredningsidéer design matplats Japandi levande trender 2020 inredningsidéer Japandi levande trender 2020 inredning hållbara möbelidéer Japandi levande trender 2020 modernt bostadsutrymme inredning idéer Japandi levande trender 2020 hållbara möbler byrå interiör dekorera idéer Japandi levande trender 2020 hållbarhet inredning idéer Japandi levande trender 2020 naturliga accenter inredningsidéer Japandi levande trender 2020 lågsäng inredning idéer Japandi levande trender 2020 öppna vardagsrum inredning idéer Japandi levande trender 2020 sovrum säng interiör dekorera idéer Japandi levande trender 2020 Skandinaviska japanska inredningsidéer Japandi living trends 2020 vägghylla träinredning Japandi levande trender 2020 hemtillbehör inredning idéer Japandi levande trender 2020 vardagsrum inredning idéer Japandi levande trender 2020 vardagsrumsmöbler inredning idéer Japandi vardagsrumsdesign trender 2020 inredningsidéer Japandi Zen Atmosphere Living Trends 2020 Inredningsidéer