Feng Shui -boende: inredningstips för lägenheten och huset

Förr eller senare ställs de flesta inför frågan om vilken som är mer korrekt: ska vi köpa en perfekt utrustad lägenhet eller låta bygga en ny? Eller skulle vi hellre behöva köpa en gammal byggnad och sedan konvertera den enligt våra egna preferenser och behov?

Feng Shui boende och inredning

inredning idéer sovrum design feng shui

Feng Shui -boende – inredningsidéer baserade på Feng Shui -möbleridéer

inredning idéer feng shui tips kök öppen planlösning

Detta ämne omfattar väldigt många olika aspekter och det kan naturligtvis inte uttömmas i en artikel. Vi kan berätta vilka allmänna indikationer den gamla kinesiska läran Feng Shui ger i detta sammanhang.

Hur man ställer in enligt Feng Shui?

feng shui tips för vardagsinredning

Husets läge

Oavsett om det är en familj eller ett bostadshus är dess läge av grundläggande betydelse. Dessutom är utsikten från varje rum och lägenhet också mycket viktig. Det är bäst om byggnaden har en harmonisk form, dvs stiger på en kvadratisk eller rektangulär planlösning.

Det spelar också roll var huset ligger

feng shui levande hus fasad grannar

Feng Shui varnar för att flytta in i bostadshus med flera ingångar eller i avskilda områden. Energin i sådana byggnader är mycket kaotisk och ser till att deras invånares liv inte heller är särskilt balanserat.

Undvik byggnader utan en stabil bas

Den stabila basen är också en källa till dålig energi. Byggnader byggda på lekplatser eller idrottsarenor är inte en säker och trevlig plats enligt Feng Shui.

Välj en lämplig plats för ditt hem

feng shui levande ingångar trädgårdsväg växter

Grannbyggnaderna

Grannbyggnaderna är också mycket viktiga. Observera följande: Hur långa är de? Finns det grönområden, parkeringsplatser eller inga i området? Är deras struktur och utsikten öppen eller sammanflätad? Alla dessa spelar en stor roll för om du mår bra eller dåligt av huset.

Byggnaderna i närheten påverkar också vårt välbefinnande

feng shui levande byggnad nära levande idéer

De himmelska djurs roll

De himmelska djuren är också viktiga för rätt val av hem. Dessa är nämligen sköldpaddan, fenixen, tigern och draken. I Feng Shui -boende hänvisar de till områdena som omger bostadshuset. Om du står inför ingången är sköldpaddan precis bakom din rygg och fenixen är det mer avlägsna området bakom den. Draken är till höger och tigern till vänster.

Principerna för Feng Shui -undervisning

inredning idéer vardagsrum inredning feng shui principer

Tigern och draken har skyddande funktioner och är kopplade till manliga och kvinnliga början. Den gröna draken representerar maskulinitet och goda positioner i samhället. Den vita tigern symboliserar kvinnlighet och ekonomi i familjen.

Vet du vad de himmelska djuren symboliserar?

inredning idéer sovrum levande idéer feng shui

Fenixen symboliserar det fria utrymmet framför lägenheten, där energin samlas, som sedan rinner in i ditt hus. Phoenixen associeras med perspektiven, med den positiva kosmiska energin och med de nya möjligheterna.

Feng Shui inredning idéer

inredning idéer vardagsrum feng shui levande idéer

Det rekommenderas i allmänhet inte att en byggnad med dålig energi som ett fängelse och en polisstation ligger nära dig. Köket och toaletten får inte placeras i husets nordvästra del. Detta stör den manliga energin och kan hindra en kvinna från att hitta och behålla sin partner i livet. De gröna planteringsområdena bör också vara långt från denna nordvästra sida.

Innan du köper ett nytt hem, gör en undersökning om vilken typ av byggnader som finns i närheten

feng shui vardagshus modern arkitektur

I Feng Shui uppmärksammar man rätt energifördelning 

feng shui vardagsrum inredning spegel deco

Var ska köket ligga enligt Feng Shui -undervisning??

inredning idéer köksdesign feng shui tips

Förnuftiga idéer eller vidskepelse

Varje modern person kan redan se bortom materialet. Feng Shui är verkligen ingen vidskepelse, utan ett vettigt sätt att hantera energierna runt omkring oss. Naturligtvis måste du titta på allt individuellt. Feng Shui kommer från en långvarig kinesisk tradition. Det som där förstås som dåligt eller bra, eller som manlig och kvinnlig energi, har också något att göra med den lokala kulturen.

Skulle du möblera ditt sovrum enligt Feng Shui??

tips om feng shui -möbler för sovrum

Om en byggnad i närheten avger god eller dålig energi är inte nödvändigtvis relaterad till dess funktion. I ett modernt samhälle är det inte heller nödvändigt att köket och växterna nödvändigtvis är förknippade med feminina energier … Principerna för Feng Shui -levande är en bra utgångspunkt om du vill lära dig att observera miljöpåverkan på din personliga liv. Men alla borde utarbeta sina egna kriterier och utveckla en känsla för vad som påverkar dem positivt eller negativt och inte ta allt 1 till 1 vidskepligt.

Köksutrustning enligt Feng Shui

inredning idéer köksinredning feng shui