Robotul de casă inteligent super drăguț Anki Vector este deja pe piață. Compania americană cu același nume a lansat-o recent prin Kickstarter și a pus-o la dispoziția consumatorilor. Acest robot de acasă este de fapt aproape un nou membru al familiei – o combinație incredibil de reușită de inteligență artificială și tehnologie robotică. Atât proprietățile practice, cât și cele emoționale ale robotului joacă un rol major aici. Vector comunică foarte încrezător cu toți membrii familiei și chiar apelează la alintări. Nu este de mirare că face deja ca inimile multor fani de înaltă tehnologie din SUA să bată mai repede.

Anki Vector – micul robot de casă vrea să fie îmbrățișat

anki vector robot acasă robot

Anki Vector este mult mai mult decât un robot de jocuri

Spre deosebire de predecesorii săi precum Cozmo, Vector nu este doar o jucărie, ci un asistent vocal sofisticat într-o formă drăguță și mobilă, care este gata să vă ofere informațiile de care aveți nevoie în orice moment. Nu mai este conectat la telefonul mobil, ci la WiFi-ul de acasă. Procesorul puternic, camera HD cu un unghi de vedere de 120 de grade, precum și scanerele laser și cele patru microfoane îl ajută să interacționeze cu succes cu oamenii.

Ochii expresivi din ecran îi întăresc carisma drăguță. Iar capacitatea sa de a învăța ar trebui să ducă la crearea propriului personaj în timp.

Anki Vector are, de asemenea, propria căsuță cu o stație de încărcare

chiar vector inovație robot acasă

Remarcabil robot de divertisment cu sentiment?

Anki Vector este încă departe de cele mai îndrăznețe viziuni ale robotului pe care le cunoaștem din filmele științifico-fantastice precum Star Wars sau desene animate precum Wall-E. Cu toate acestea, el reușește să ne trezească emoțiile reacționând la adresele directe, schimbându-și expresiile faciale, recunoscându-ne și chiar starea de spirit. Micul robot este, de asemenea, un factor de divertisment foarte eficient și, la fel ca alte sisteme de asistență vocală, cum ar fi Alexa, ne poate face să râdem. Alte funcții, cum ar fi întrebarea despre vreme, setarea alarmei sau fotografierea spontană nu sunt, desigur, nicio problemă cu Vector. El ajută imediat și în modul său jucăuș și drăguț.

Puteți chiar să-i șoptiți lui Anki Vector și să fiți înțeles

anki vector divertisment robot inteligent acasă

În acest moment, Anki Vector este disponibil doar în SUA, dar în curând simpaticul coleg de casă va veni și la tine acasă, dacă îl dorești, desigur. Dezvoltatorii au planificat să echipeze micul robot de acasă cu câteva funcții inteligente pentru casă în curând și să-l transforme într-un ajutor de încredere.

Ne ținem degetele încrucișate și suntem încântați!

Ploaia sau soarele sunt afișate imediat pe afișajul Vector în timpul raportului meteo

anki vector robot de casă inteligent robot de uz casnic

Îl puteți folosi chiar și pentru a dezvolta strategii de joc

chiar vector robot inteligent

Sau pur și simplu aveți o companie plăcută la biroul de acasă

vector inteligent pentru robotul de acasă

vector de familie robot inteligent chiar și acasă