Porsche, producător de mașini sport premium de înaltă performanță, deschide un nou drum. Brandul a dezvăluit recent o navă spațială care a fost dezvoltată în parteneriat cu Lucasfilm. Denumit Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, modelul lung de 1,5 metri va fi prezentat la premiera filmului Star Wars: The Rise of Skywalker la Los Angeles la sfârșitul acestei luni..

Pegasus: o nouă navă spațială iconică Star Wars?

Porsche și Lucasfilm proiectează o navă spațială Star Wars futuristă și o navă spațială sci-fi Pegasus

Mașină sport în spațiu

Proiectul a durat peste două luni pentru finalizare. În faza inițială, designerii de la Porsche AG și echipa de creație pentru filmele Star Wars de la Lucasfilm au lucrat la ideile și schițele inițiale în studiourile lor de design respective din Weissach, Germania și San Francisco. Apoi au elaborat în cele din urmă un concept de producție.

Spre deosebire de restricțiile la care sunt expuși în mod normal proiectanții de vehicule, această navă spațială a deschis toate posibilitățile pentru echipa Porsche. În același timp, s-au confruntat cu noi provocări. Și anume că crearea unui design pur virtual are propriile limitări. Nava spațială poate fi văzută pe ecran doar în două dimensiuni, în timp ce vehiculele sunt tridimensionale. Navele spațiale sunt viziuni dinamic inerente care apar doar pentru câteva secunde și în mișcare pe ecran. Prin urmare, designul trebuie să facă o primă impresie puternică și să poată fi recunoscut în câteva secunde.

Alianța designerilor

Porsche și Lucasfilm proiectează o vedere laterală a navei spațiale Star Wars Pegasus Starfighter

Designul combină estetica fanteziei Star Wars și design-urile Porsche

„Designul navei spațiale se potrivește armonios cu lumea filmului Star Wars și, în același timp, prezintă analogii clare cu designul și proporțiile caracteristice Porsche”, spune Michael Mauer, vicepreședinte Style Porsche la Porsche AG. El explică forma de bază a cabinei. „Se învârte spre spate și o topografie foarte distinctă de la linia de zbor a cabinei la turbine dezvăluie paralele vizuale cu designul iconic al modelului 911 și al modelului Taycan. Aspectul foarte compact transmite dinamism și agilitate și subliniază caracteristicile de design menționate mai sus ale Porsche. “

Producătorul de automobile speră să vă gândiți la mașinile sport atunci când vedeți Tri-Wing S91X Pegasus Starfighter

Porsche și Lucasfilm proiectează o navă spațială Star Wars cu vedere frontală inspirată de Pegasus

Taycanul – vezi asemănările?

Porsche și Lucasfilm proiectează o navă spațială Star Wars cu inspirație taycan

„Această colaborare este o mare oportunitate de a aduce împreună estetica de design a Porsche și a Star Wars”, a declarat Doug Chiang, vicepreședinte și director creativ executiv al Lucasfilm. „Mi s-a părut provocator din punct de vedere creativ și extrem de inspirat. Este interesant să îi oferim lui Star Wars un design Porsche pentru a crea o nouă navă spațială care ar putea exista atât pe Pământ, cât și în universul cinematografic. “

Este pentru prima dată când un producător de automobile este implicat în dezvoltarea unei nave spațiale Star Wars. Acest parteneriat ar putea declanșa foarte curând o tendință majoră de film.

Stopurile reflectă farurile Taycan

Porsche și Lucasfilm proiectează o navă spațială Star Wars Pegasus Starfighter Lights

Porsche și Lucasfilm proiectează un pilot de cabină al navei spațiale Star Wars Pegasus