Un ceas inteligent este accesoriul suprem pentru telefonul mobil. Desigur, poate arăta ora, dar asta nu este tot! De asemenea, poate trimite notificări importante, urmări statistici de fitness, reda muzică și răspunde la comenzile vocale. Puteți chiar să îl utilizați pentru a plăti facturile fără contact. La fel ca smartphone-urile, majoritatea ceasurilor inteligente folosesc un ecran tactil, diverși senzori și o mulțime de aplicații specifice. Spre deosebire de un telefon mobil, acestea funcționează și ca accesorii elegante, sunt mult mai discrete, compacte și nu la fel de distractive. Vă prezentăm principalele noastre motive pentru care toată lumea are un Ceas inteligent ar trebui să dețină, fie ca un singur dispozitiv, fie ca accesoriu.

Discret și totuși atrăgător de ochi

Motive pentru care toată lumea ar trebui să aibă un cadran dreptunghiular cu ceas inteligent

Cele mai populare trei variante ale ceasului inteligent

Există o mare varietate de variante de ceasuri inteligente, iar scopul fiecărui model este legat de caracteristicile și funcțiile oferite de dispozitiv. Unii acționează ca simpli însoțitori ai telefonului dvs., trimitând notificări și avertismente atunci când Bluetooth este activat. Altele sunt independente și utilizează o cartelă SIM, astfel încât să puteți trimite și primi apeluri sau SMS-uri, să navigați pe Internet și multe altele, toate fără un telefon conectat. În cele din urmă, există ceasurile tradiționale, care încă mai au cadran analogic, dar sunt, de asemenea, echipate cu un afișaj mic pentru notificări scurte.

Există câțiva alți factori importanți de luat în considerare atunci când alegeți primul ceas inteligent. Trebuie să fiți clar cu privire la câte funcții ale telefonului dvs. poate îndeplini ceasul și cât de bine îndeplinește fiecare sarcină. De asemenea, trebuie să vă asigurați că este de fapt compatibil cu smartphone-ul dvs. Unele modele sunt destinate doar iPhone sau Android, în timp ce altele acceptă majoritatea sistemelor de operare. Sportivii ar trebui să caute un dispozitiv cu un monitor de ritm cardiac, contor B și GPS încorporat. Aceasta include, desigur, durata de viață a bateriei, rezistența la apă și compatibilitatea cu o serie de alte dispozitive (cum ar fi căștile fără fir). Luați în considerare, de asemenea, caracteristici suplimentare, cum ar fi Wi-Fi și, desigur, stilul (culoare, formă, brățară).

Multifuncțional și elegant

Motive pentru care toată lumea ar trebui să aibă un ceas inteligent galaxy active 2 modern actualizat

La ce poți folosi un ceas inteligent??

Majoritatea ceasurilor inteligente, indiferent dacă sunt destinate utilizării zilnice sau în scopuri specifice, oferă o serie de funcții standard.

  • Funcții legate de timp. Nu ar fi un ceas dacă nu ar putea spune ora. Comparativ cu un smartphone, este mult mai convenabil să verificați ora, data și ziua săptămânii pe un ceas inteligent sau chiar să setați o alarmă sau un cronometru. Verificați întotdeauna dacă ceasul inteligent are difuzoare încorporate sau este dependent doar de vibrații.
  • Notificări. Notificările sunt afișate pe smartphone-uri pentru a vă informa despre evenimente, activități sau mesaje importante. Acestea pot reflecta pur și simplu mesajele de pe telefonul mobil. Cu toate acestea, alte ceasuri inteligente prezintă notificări pe care doar un dispozitiv portabil le-ar putea furniza. De exemplu, cel mai recent Apple Watch 4 include ceva numit a Detectarea căderilor, care poate solicita automat ajutor pentru un utilizator potențial rănit sau distrus.
  • Aplicații. Funcții suplimentare până la jocuri, cititori și antivirus. Puteți adăuga toate aplicațiile posibile ale codului de zonă la ceasul inteligent prin intermediul magazinului de aplicații.
  • Managementul mass-media. Este adevărat, este greu să revizuiți fotografiile pe un mic ceas inteligent. Dar arată diferit cu documente și muzică. De exemplu, dacă vă conectați dispozitivul la căști fără fir, puteți schimba cu ușurință melodiile, puteți asculta radioul și puteți schimba volumul. Acest lucru este util mai ales dacă faci sport și nu vrei să iei cu tine un smartphone.

Ceasurile inteligente Apple acceptă numai iPhone-urile

Motive pentru care toată lumea ar trebui să aibă un ceas inteligent Apple 4 super ceas modern

Monitorizarea sănătății și divertismentul pe un dispozitiv mic

  • Apeluri și SMS-uri. Puteți utiliza ceasul inteligent pentru a răspunde sau a refuza un apel de pe telefonul smartphone. Cu un ceas inteligent autonom cu o cartelă SIM, puteți face acest lucru și fără un telefon mobil. Majoritatea ceasurilor inteligente moderne acceptă și funcții de dictare, astfel încât să puteți introduce SMS-uri și mesaje text fără a fi nevoie să tastați.
  • Urmărirea fitnessului. Multe ceasuri inteligente au un monitor al ritmului cardiac și al tensiunii arteriale, un pedometru și antrenori digitale pe care îi puteți folosi pentru a vă urmări antrenamentul. Unele aplicații pot, de asemenea, să vă documenteze rutina de somn și să numere caloriile.
  • GPS. Majoritatea ceasurilor inteligente au un GPS care vă permite să vă urmăriți propria locație, să primiți alerte specifice locației sau să vă găsiți telefonul pierdut.
  • Plata fără contact. Cu sistemele de plată mobile precum Apple Pay, Android Pay, Garmin Pay, Samsung Pay sau Fitbit Pay, puteți plăti toate cumpărăturile cu ceasul în loc de card sau telefon mobil.

Rămâi mereu informat și fii mai puțin distras

Motive pentru care toată lumea ar trebui să aibă un cadran rotund Huawei Smartwatch

În timp ce ceasul inteligent nu va înlocui niciodată complet telefonul mobil, acesta este un accesoriu excelent sau chiar un dispozitiv de sine stătător pe care ar trebui să-l aibă fiecare iubitor avid de înaltă tehnologie în arsenalul său.

Motive pentru care toată lumea ar trebui să aibă un ceas inteligent smartwatch modern pe patul de trandafiri