Multe pot merge prost când conduci o mașină. Anvelopele plate, de exemplu, sunt o problemă reală. Datorită unei colaborări între Michelin și General Motors, experiența deflației ar putea fi în curând un lucru din trecut.

După ani de cercetare, Michelin a anunțat în cele din urmă că apare UPTIS, „sistemul său unic de anvelope rezistent la perforare” este gata de mers. Producătorul francez de anvelope cooperează cu General Motors în testele sale practice cu vehiculele electrice Chevrolet Bolt. Testele vor începe anul acesta și dacă totul merge bine, anvelopele fără aer ar putea ajunge pe piață încă din 2024.

Directorul de cercetare și dezvoltare Michelin, Eric Vinesse, și Steve Kiefer, șeful achizițiilor globale GM, demonstrează prototipul UPTIS

Michelin și General Motors dezvoltă anvelopele fără aer până la acordul dintre doi mari producători de automobile

Michelin și General Motors dezvoltă anvelope airless pentru noile tweels de la Michelin

Designul unic al anvelopelor fără aer

Designul unic al nervurilor este situat între roata din aluminiu și profilul exterior. Este fabricat dintr-un cauciuc compozit și material din fibră de sticlă de înaltă rezistență încorporat în rășină, care oferă durabilitate și întindere în același timp.

Anvelopa este în esență o versiune evoluată a tweelului airless pe care Michelin l-a introdus pentru prima dată acum aproape 15 ani. Cu toate acestea, problemele timpurii ale proiectului au fost zgomotul și vibrațiile în comparație cu modelele convenționale. Din fericire, Michelin a înlăturat aceste obstacole.

UPTIS ar putea reprezenta viitorul anvelopelor auto

Michelin și General Motors dezvoltă anvelope fără aer care constituie componentele noilor anvelope

Michelin speră în cele din urmă să facă anvelope cu o imprimantă 3D

Michelin și General Motors dezvoltă până acum anvelope fără aer, analizând mai atent o anvelopă fără aer

Avantajele noilor anvelope Michelin și General Motors

Anvelopele fără aer oferă o serie de avantaje față de modelele tradiționale. De exemplu, eliminarea defecțiunilor enervante și potențial periculoase duce la o reducere a deșeurilor. Michelin pune economiile la 2 milioane de tone pe an. Mai puține anvelope ajung în gunoi înainte de sfârșitul ciclului lor de viață.

UPTIS este, de asemenea, conceput pentru a reduce consumul de materii prime, energia pentru producție și emisiile asociate fabricării anvelopelor de schimb. Și întrucât mașinile nu mai au nevoie de anvelope de rezervă, ele sunt și mai ușoare și, prin urmare, mai eficiente. Pentru companiile care gestionează flotele de vehicule, această eficiență va fi deosebit de importantă, deoarece nu se pierde timp pentru avarii și întreținerea generală a anvelopelor, inclusiv inspecții pentru avarii și teste de presiune.

Testele vor începe anul acesta

Michelin și General Motors dezvoltă anvelopele fără aer, începând testele din acest an

Prin numeroase teste cu Chevrolet Bolt, Michelin ar trebui să-și examineze acum designul pe o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru permite inginerilor să vadă exact cât de bine pot suporta anvelopele fără aer o gamă de suprafețe și condiții meteorologice dificile.

Michelin și General Motors dezvoltă anvelope airless montate pe o mașină