Tehnologia de recunoaștere a feței devine ferm stabilită în tot mai multe domenii ale vieții noastre de zi cu zi, adesea fără niciun acord. Prin urmare, este destul de înțeles să devină din ce în ce mai de dorit să se sustragă acestei monitorizări constante. Vă prezentăm soluția – îmbrăcămintea împotriva recunoașterii și supravegherii feței. Citiți mai departe pentru a afla ce înseamnă asta și cum să obțineți ceva.

Așa arată prin ochii unei camere de supraveghere

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul supravegherii modei care este în jurul nostru

Recunoașterea feței și camerele de supraveghere sunt în jurul nostru

Lumea știe mult mai multe despre chipul tău decât ai putea crede. Fotografia dvs. va apărea în camerele de supraveghere ale străzilor, benzinăriilor și chiar Supermarketuri. Dacă aveți un telefon cu recunoaștere facială, companiile de telefonie cunosc toate detaliile care vă fac fața unică.

Știi și rețelele sociale din fotografiile pe care tu și prietenii tăi le-ai încărcat. Unele programe pot examina acum fețele pentru a găsi emoții precum frica, furia și surpriza.

În unele cazuri, fața ta este chiar actul de identitate sau permisul de îmbarcare. Recent, aeroporturile au început să folosească recunoașterea facială în locul biletelor. Taberele de vară americane folosesc camere de recunoaștere facială pentru a trimite notificări și fotografii părinților copiilor. În China, puteți plăti o masă cu fața pe față sau puteți obține o reducere dacă sistemul vă consideră deosebit de „drăguț”.

Recunoașterea feței în locul ID-ului la aeroport și în curând și în altă parte

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii faciale ar putea fi viitorul recunoașterii aeroporturilor de modă în locul identificării

Machiaj și coafuri împotriva recunoașterii feței

Unele modele, precum aceste coafuri îndrăznețe și modele geometrice de machiaj, evită algoritmii de recunoaștere a feței. Cu toate acestea, dacă purtați acest aspect în public, este posibil să falsificați camere, dar va atrage și atenția trecătorilor. La urma urmei, modelele similare sunt mai susceptibile de a fi purtate de modelele de pistă. La fel cum arata fantezia la o prezentare de modă, astfel de modele nu sunt destinate unei persoane obișnuite, ci servesc mai degrabă ca un fel de operă de artă modernă. Scopul principal este de a face oamenii care în mod normal nu se gândesc la asta, să realizeze că aceste tehnologii sunt în jurul nostru și că suntem permanent urmăriți.

Eficace, dar foarte vizibilă

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul machiajului și al coafurilor de modă

Autocolante și îmbrăcăminte împotriva recunoașterii feței

Artiștii, designerii și experții în viziune pe computer dezvoltă principiile îmbrăcămintei împotriva recunoașterii feței. În prezent, există două strategii principale pentru confuzia algoritmilor de monitorizare. Primul este blocarea colectării datelor. Așa fac măștile și laserele demonstranților din Hong Kong. Acoperindu-și fețele sau interferând cu capacitatea camerelor de a înregistra, software-ul nu poate efectua analiza obișnuită. Cealaltă metodă este supraîncărcarea algoritmilor cu date nedorite.

De exemplu, tricourile, jachetele, hanoracele și bluzele sunt din Moda adversară împărțit în două amprente. Aceasta introduce date nedorite în bazele de date ale cititorului de înmatriculare. Ambele modele conțin o serie de înmatriculări aparent aleatorii. Cu toate acestea, un model este de fapt formularea celui de-al patrulea amendament, care interzice căutările și confiscările nerezonabile.

O motocicletă albastră înregistrată în California – camera o vede

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul rochiei de modă prin moda adversară

Un alt tipar, numit HyperFace, se bazează, de asemenea, pe supraîncărcarea camerelor de supraveghere cu date nedorite, dar de data aceasta cu fețe false în locul plăcuțelor de înmatriculare. De la distanță arată ca o colecție de pătrate mici, dar până la un algoritm de detectare a feței, pătratele abstracte arată ca zeci de fețe mici. Imaginea poate fi tipărită pe aproape orice, de la jambiere la autocolante.

Acest model confundă recunoașterea feței și te lasă singur

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul modei

Trei Cercetător la Universitatea KU Leuven a demonstrat recent că este posibil să se confunde un sistem prin simpla păstrare a unei anumite imagini pe corp. Imaginea abstractă reprezintă persoane neclare care dețin umbrele colorate.

O singură imagine mică poate încurca sistemul „inteligent”

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul experimentului de modă KU leuven forscher

Lipsa intimității este cea mai mare problemă cu care se confruntă societatea în prezent

A purta în public aceste îmbrăcăminte anti-recunoaștere facială nu ar părea deplasat, dar cel mai probabil va evita supravegherea constantă și va trimite mesajul că vă opuneți acestei lipse de confidențialitate.

Alte tendințe care ar putea prinde în curând sunt suprafețele strălucitoare care nu numai că arată pline de farmec, dar reflectă și lumina în așa fel încât să perturbe capacitatea camerei de a citi o față. Elementele de camuflaj pot fi folosite și pentru acoperirea contururilor. Ceea ce este garantat este că aceste principii și idei vor fi încorporate în multe stiluri de modă recent, deoarece supravegherea nu se va opri.

Îmbrăcămintea împotriva recunoașterii feței ar putea fi viitorul modei multor camere de securitate de pe semafoarele din China