Google a dezvăluit recent un site web conceput pentru a ajuta utilizatorii de internet să învețe cum să identifice și să evite frauda online. Falsurile digitale sunt în creștere în mijlocul pandemiei coronavirusului. Site-ul a sunat Scamspotter încearcă să le arate oamenilor cum să identifice controale de stimul fals, oferte de vaccinuri false sau alte informații medicale false. Scamspotter subliniază, de asemenea, anumite tipare care sunt tipice înșelăciunilor. Un exemplu în acest sens este un escroc de dragoste care cere unui utilizator ignorant să transfere bani sau să-i cumpere un card cadou.

Google a dezvoltat instrumentul în colaborare cu rețeaua de asistență pentru criminalitatea informatică. Aceasta este o organizație non-profit care se concentrează pe ajutorul victimelor fraudelor online. Noul site web include un test care trece prin scenarii comune de fraudă, cum ar fi: De exemplu, un mesaj despre câștigarea unei călătorii în Hawaii, chiar dacă destinatarul nu a participat la o competiție.

Scamspotter își propune să pună capăt definitiv fraudei online

Google lansează un nou site web Scamspotter pentru a evita escrocheriile online Google împotriva escrocilor și păcălelilor

Cum să evitați frauda legată de COVID-19

Google lansează un nou site web Scamspotter pentru a evita escrocheriile online, covid 19 farse de coronavirus

Scamspotter speră să reducă la minimum escrocheriile online în viitor

Importanța site-ului Scamspotter este evidentă. Fraudalii folosesc pandemia într-un „ritm alarmant”, potrivit Google. Doar americanii au pierdut peste 40 de milioane de dolari din cauza fraudelor legate de COVID-19, potrivit Comisiei comerciale federale. Agenția anticipează că în acest an se vor pierde peste 2 miliarde de dolari.

La începutul acestei luni, FTC a avertizat publicul despre înșelăciunile SMS legate de urmărirea contactelor, o metodă de sănătate publică utilizată pentru a urmări răspândirea unui virus. În caz de fraudă, sunt solicitate informații personale, cum ar fi numărul de securitate socială, contul bancar sau numărul cardului de credit. Este posibil ca Google și Apple să fi lansat propriile instrumente de urmărire a contactelor. Cu toate acestea, acestea sunt acceptate de aplicații create de autoritățile de sănătate publică.

Ați văzut sau ați fost vreodată victima unor escrocherii online? Asta s-a terminat acum!

Google lansează un nou Scamspotter pentru site-ul web pentru a evita frauda online SMS-uri la îndemână smochine pe internet covid 19

Scamspotter se adresează în special persoanelor în vârstă

Google lansează un nou site Scamspotter pentru a evita testul de fraudă online despre Covas 19 Hoams Scammer

Site-ul web Scamspotter vizează în special educarea persoanelor în vârstă care pierd o sumă disproporționat de mare ca urmare a fraudei decât alte grupuri de populație. Google îi încurajează pe tineri să împărtășească informații de pe site-ul Scamspotter cu persoanele în vârstă din viața lor.

„Va fi nevoie de un efort intergenerațional”, a spus Vint Cerf, pionier în dezvoltarea internetului și vicepreședinte Google, într-o postare pe blog. „Când învățăm să îi identificăm pe băieții răi, ne putem concentra asupra momentelor importante.” Cerf, în vârstă de 76 de ani, a spus că persoanele în vârstă ar trebui să se simtă confortabil folosind internetul pentru că „l-am inventat”.

Vinton “Vint” Grey Cerf este cunoscut sub numele de “Tatăl internetului”

Google lansează un nou site Scamspotter pentru a evita frauda online vint cerf google vice president internet

Google lansează un nou site web Scamspotter pentru a evita frauda online a aplicației Google Chrome Chrome