În curând, cursele de zbor cu mașini nu vor mai fi limitate la jocuri video și filme SF. Organizatorii primei serii de automobile din lume pentru mașini zburătoare spun că aceste curse vor avea loc încă de la sfârșitul anului 2020. În curând este planificat un sezon complet al campionatului Grand Prix. Iată tot ce știm despre noua Formula E până acum!
MK4 Speeder a fost prezentat pentru prima dată ca concept în vara anului 2019
Ne putem aștepta la prima cursă de mașini zburătoare din acest an
Mașinile electrice zburătoare, numite Airspeeder, trebuie testate în continuare. Aceste teste pot avea loc numai după ce unele dintre restricțiile coronavirusului au fost ridicate. În ciuda tuturor, echipa Airspeeder găsește câteva modalități sigure de a efectua teste în aceste momente dificile și de a se pregăti pentru prima cursă din lume cu mașini zburătoare..
Compania responsabilă de crearea de viteze, Alauda, Ar fi trebuit să efectueze teste cu echipaj în deșertul Mojave din California la începutul acestui an. Acestea au fost relocate acum lângă Adelaide, Australia de Sud. Deci, mai aproape de baza de origine a companiei. Până în prezent, echipa a efectuat doar teste fără pilot cu o singură telecomandă, iar acestea au fost un succes complet.
Cu toate acestea, există încă câteva obstacole pe care Alauda trebuie să le depășească înainte ca prima cursă de mașini zburătoare să poată avea loc. Aceasta include stabilirea regulilor pentru Vertiports, gestionarea spațiului aerian și dezvoltarea lanțurilor de aprovizionare fiabile.
Alauda este gata să efectueze teste inițiale cu piloți reali
Trebuie să știți asta în prealabil despre vitezometrele electrice
Vehiculul Airspeeder cântărește în jur de 249,5 kg și folosește o baterie care poate fi înlocuită în timpul cursei – similar cu o schimbare de anvelope Formula E. Fiecare încărcare este de așteptat să dureze 15 minute. Datorită celor patru motoare electrice de 32 CP, vitezometrul atinge viteze de până la 201 km / h. În funcție de cursă, poate fi necesar să căutați un drum destul de lung, deoarece aceste vehicule pot zbura oriunde de la cinci la 40 de metri înălțime.
Mașinile zburătoare pot transporta până la 100 kg
Speederele sunt inspirate de science-fiction, iar cockpits sunt echipate cu tehnologie AR pentru a facilita navigarea piloților
Este un moment interesant pentru viitorul motorsportului. “Fanii tradiționali ai sportului cu motor vor recunoaște cu siguranță multe elemente din seria noastră de curse”, a declarat Matt Pearson, fondatorul Alauda și al seriei Airspeeder, într-un comunicat. Pearson a explicat în continuare că planul este „să aibă echipe diferite, opriri în boxe și piloți. Accentul se pune pe punerea la dispoziția sportului a cât mai multor fani posibil prin intermediul fluxurilor live difuzate în întreaga lume. „În cele din urmă,„ acesta este sportul cu motor al secolului XXI ”.
Viteza aeriană este pilotată de piloți experimentați și utilizează, de asemenea, tehnologia lidar a vehiculelor autonome pentru a păstra o distanță sigură unul de celălalt