Pe atunci, primele computere foloseau încăperi întregi și nu făceau decât calculatoare de buzunar. Dar acum un mic computer este complet eclipsat de un singur bob de orez. Cu o dimensiune de doar 0,04 mm, este aproximativ echivalent cu un singur bob de sare și este de zece ori mai mic decât anteriorul titular al înregistrării IBM. Cel mai mic computer din lume a fost realizat de Universitatea din Michigan și ar putea reprezenta viitorul supravegherii sănătății. Puteți obține raportul exact Aici privește în sus.

Un singur bob de orez arată uriaș lângă cel mai mic computer din lume

Cel mai mic computer din lume lângă un bob de orez

Fostul deținător de înregistrări IBM a fost semnificativ mai mare

Cel mai mic computer din lume, fostul deținător al recordului IBM

Chiar și acest mic computer este de aproximativ zece ori mai mare

Cel mai mic computer din lume mai mic de un cent

Care este cel mai mic computer din lume și care ar putea fi utilizările sale?

Micul dispozitiv a fost dezvoltat ca un senzor de temperatură precis care poate raporta temperaturi în grupuri de celule cu o diferență de 0,1 grade Celsius. Multe boli (de exemplu, cancerul) se caracterizează prin metabolism anormal și acest lucru poate fi detectat de micul computer. Această tehnologie permite oamenilor de știință să afle ce anume cauzează creșterea tumorii și, astfel, cum să prevină cancerul în viitor. De asemenea, poate ajuta la diagnosticarea glaucomului în interiorul ochiului. S-a propus, de asemenea, utilizarea computerului mic în afara medicinii și, astfel, monitorizarea proceselor biochimice, rezervoarelor de ulei sau sistemelor audio și video.

În curând nano-tehnologia va deveni rutină în medicină

Cel mai mic computer din lume nanotehnologie în medicină

Dar cel mai mic computer din lume este într-adevăr un computer?

Cel mai mic computer din lume pune numeroase întrebări pe masă. După această invenție inovatoare, ce contează ca un computer? Deci, ce dispozitive mici putem face în continuare? Unde este limita posibilităților noastre? Ei bine, cu siguranță nu vă puteți verifica Facebook-ul pe acest dispozitiv mic.

Deși acest mic computer are un procesor complet (bazat pe un design ARM Cortex-M0 +), își șterge toate datele atunci când pierde performanța. Din păcate, la fel ca dispozitivul IBM. Pe lângă procesor, stocarea datelor RAM și fotovoltaice, noul computer are și emițătoare și receptoare fără fir. Cu toate acestea, deoarece este prea mică pentru o antenă radio convențională, primește și trimite date folosind lumină vizibilă. O stație de bază furnizează lumină pentru electricitate și programare și primește datele.

Cam la fel de mică ca sarea

Cel mai mic computer din lume la fel de mic ca cristalele de sare

Ce vrei să spui? Cel mai mic computer din lume reprezintă într-adevăr viitorul monitorizării sănătății medicale sau este mai probabil să nu permiteți micul dispozitiv din capul vostru? Nu putem decât să așteptăm și să vedem ce ne poate oferi mai mult știința.

Sunt computerele și roboții minusculi cu adevărat viitorul medicinei??

Cel mai mic computer din lume de un cent

Cel mai mic computer din lume mai mic decât o monedă