Aceste mici stupine au provocat destul de agitație în ultima vreme. Pentru Ziua Mondială a Albinelor din 20 mai, designerii de la laboratorul de cercetare Ikea Space10 au dezvoltat case DIY personalizabile pentru albine. Așa-numita Bee Home ar putea ajuta la întărirea populației de albine aflate în dificultate din lume. Iată toate informațiile despre noul proiect Ikea.

Iată cum puteți ajuta aceste creaturi muncitoare, miere și importante

Bee Home Aceste case de tip DIY Ikea ar putea ajuta la salvarea albinelor case de albine solitare protecția mediului

O casă de albine pentru fiecare grădină

Designul pentru Bee Home este open source, personalizabil și disponibil online la https://www.beehome.design/. Pe acest site web vă puteți proiecta propria stupină. Apoi, va trebui să contactați un producător local pentru a-l produce efectiv. În cele din urmă, tot ce trebuie să faceți este să vă așezați stupina undeva lângă propria casă.

Ideal este direct în patul de flori.

„Vrem să le permitem oamenilor din întreaga lume să reechilibreze relația noastră cu planeta și să ne asigure case durabile pentru noi toți”, a declarat Kaave Pour, directorul Space10, într-o declarație.

Vă puteți proiecta Bee Home conform propriilor idei

Bee Home Aceste case de tip DIY Ikea ar putea ajuta la salvarea albinelor

Bee Home este conceput pentru albinele solitare, care sunt de obicei foarte prietenoase și de care depinde polenizarea a aproximativ 90% din plantele cu flori ale lumii. Aceste creaturi zburătoare trăiesc de obicei între patru și șase săptămâni. Dacă ești și regină (adică o femeie), poți naște încă 20-30 de descendenți în anul următor. Pentru a face acest lucru, însă, au nevoie de cazare.

“Acest proiect exemplifică într-adevăr modul în care designul poate fi bun atât pentru oameni, cât și pentru mediul lor”, a declarat Tanita Klein, proiectantul stupului, într-o declarație..

Deoarece albinele solitare nu au o cantitate de miere de protejat, nu sunt deloc agresive

Bee Home Aceste case de tip DIY Ikea ar putea ajuta la salvarea albinelor din diferite modele de stupi

De ce albinele solitare sunt atât de importante pentru mediu și umanitate

Populațiile mondiale de albine au scăzut la niveluri periculos de scăzute, potrivit Organizației Națiunilor Unite. Aproximativ 35% dintre polenizatorii de nevertebrate, adică albinele, fluturii, gândacii și alții, sunt amenințați cu dispariția. La rândul său, acest lucru înseamnă că multe tipuri de fructe și legume vor dispărea. Ziua mondială mondială a albinelor își propune să sensibilizeze aceste amenințări.

„Pentru a ne reconecta cu numeroasele albine din jurul nostru, trebuie să le dăm înapoi ceea ce le-am luat: casele lor”, a spus Myles Palmer, manager de proiect Bee Home la firma de design Bakken & Baeck, care a lucrat cu Space10. „Prin proiectarea de noi experiențe interactive, putem crea un proces de fabricație mai durabil pentru aceasta: unul care este într-adevăr open source, modelat de viața locală și adaptabil pentru multe contexte și utilizări.”

Oricine deține o grădină ar trebui să aibă și ea o albină acasă

Bee Home Aceste case de tip DIY Ikea ar putea ajuta la salvarea albinelor de stupi mici din grădină

Space10 a spus că acest design gratuit va „introduce o nouă eră a designului democratic pentru Ikea”. Compania a lucrat deja la proiecte precum Camera de creștere, un pavilion agricol urban și Blocuri de construcție, o inițiativă durabilă, cu costuri reduse, care experimentează proiectarea open source.

Deci, dacă aveți o grădină, vă încurajăm cu tărie să proiectați și să comandați propria dvs. Bee Home. Toată lumea poate ajuta la salvarea albinelor și, astfel, a lumii.

Cu cât mai multe albine din grădină, cu atât florile sunt mai splendide

Bee Home Aceste case DIY-asemănătoare Ikea ar putea ajuta la salvarea albinelor albinele pufoase drăguțe au nevoie de ajutorul tău