Recent v-am arătat în detaliu cum puteți face marionete creative pentru degete pentru copii. Și îți amintești cât de fascinant ai găsit marionete de mână în copilărie? În majoritatea cazurilor, copiii de astăzi simt la fel. Le plac spectacolele de păpuși acasă și jocurile de rol cu ​​marionete de mână. Păpușile cu degetele sunt printre cele mai bune și mai distractive activități pentru copii. Acestea au, de asemenea, o valoare educațională ridicată și aduc multe avantaje pentru dezvoltarea copilului. În vremurile pandemiei de coroană, efectul bun al marionetelor de mână este și mai important. Ele servesc ca o companie jucăușă pentru copiii cărora le lipsesc cu adevărat prietenii în acest moment. Astăzi vă vom arăta cum puteți face singur marionete de mână într-un mod foarte ușor și ecologic. Materialele precum șosetele și mănușile vechi, precum și pâsla, hârtia și firele fac artizanatul și mai plăcut și sunt la fel de perfect pentru artizanatul cu copii.

Fă marionete amuzante de mână din pâslă

faceți singur marionete de mână simțite

De ce sunt atât de populare și utile marionetele de mână??

După cum sa menționat deja, astfel de păpuși sunt perfecte pentru un mic teatru de păpuși acasă, care este jucat fie de adulți, fie deseori de copiii înșiși. Pe lângă numeroasele jocuri de rol, aceasta promovează nu numai abilitățile sociale ale celor mici, ci și creativitatea și expresivitatea acestora..

În același timp, se practică maniere diferite și sentimentele sunt exprimate mai ușor. Nu este neobișnuit ca o marionetă de mână să îndepărteze unele dintre temerile copiilor în sine sau cel puțin să-i ajute să le depășească mai ușor. Copiii iau marionete de mână ca prieteni și comunică cu ei pe picior de egalitate. De exemplu, o vizită la coafor sau chiar la medic nu mai este atât de neplăcută, ci este adesea percepută ca jucăușă de către copil.

Copilul poate lua, de asemenea, un rol activ în crearea marionetei de mână

marionetele de mână fac singuri grimase

Păpușile de mână pot fi folosite chiar cu succes la copii. Pentru că acestea ajută la stimularea simțurilor și la promovarea motricității bebelușului. Păpușile de mână făcute simplu sunt potrivite chiar și pentru alintare și ca ajutor pentru somn. Este important doar ca marioneta de mână să nu aibă părți mici sau elemente de rupt care ar putea pune în pericol copilul. Materialele artificiale sau cele care ar putea avea poluanți dăunători sunt în general un tabu atât pentru bebeluși, cât și pentru copii.

Într-unul, marionetele de mână DIY sunt o activitate de joacă excelentă, care este, de asemenea, foarte practică pentru deplasare. Aruncați o privire mai jos pentru a vedea cât de ușor este să le faceți singuri.

Copiilor le place să facă teatru cu păpuși de mână

marionetele de mână în sine fac teatru pentru copii

Fă-ți singur marionete de mână din șosete

În funcție de propriile abilități și preferințe, puteți proceda în moduri diferite dacă doriți să faceți păpuși amuzante din șosete vechi. Șosetele moi din lână, în special, sunt foarte populare pentru marionetele de mână și sunt chiar potrivite ca jucării de peluză pentru copii mici. Dar, desigur, puteți folosi orice șosetă care și-a îndeplinit deja scopul sau care a rămas singură. Dacă te grăbești să faci obiecte de artizanat, tot ce trebuie să faci este să decorezi șoseta cu ochi googly, niște pâslă și un pompon și să începi să te joci.

Păpușă de ciorap fără cusut și fără pistol de lipit fierbinte

faceți-vă singur marionete de mână marionetă amuzantă din șosete albe

A doua variantă, a face o marionetă de mână, este puțin mai complicată, dar la fel de neproblematică și, de asemenea, foarte plăcută. Puteți face acest lucru atât prin lipire, cât și prin coasere. Preferăm prima și vă explicăm mai jos de ce aveți nevoie pentru aceasta și cum să o faceți.

Păpușă de mână vorbitoare făcută din șosetă – instrucțiunile

marionetele de mână faceți-o singură spectacol de muppet

Ai nevoie:

 • o ciorap la alegere
 • Pâslă (pentru gură și limbă)
 • Cutie de carton (pentru șablon)
 • foarfece
 • Pix
 • Pistol de lipit fierbinte
 • doi pomponi (pentru ochi)
 • doi ochi googly

Ești complet liber să alegi culori și modele

faceți-vă singur marionete de mână șarpe șosete

Și așa se face:

 • Mai întâi, desenați un șablon pe carton. Se poate face folosind mâna și încercuind partea degetului. Rezultatul trebuie să fie o formă ovală. Apoi transferați-le pe pâslă și tăiați-le cu foarfeca. Șablonul de carton servește apoi ca bază a gurii păpușii, iar partea din pâslă este lipită deasupra.
 • Apoi, luați șoseta în mână și tăiați partea din față de ambele părți, unde altfel ar fi degetul. Gura merge acolo după aceea.
 • Scoateți cele două bucăți de țesătură de șoseta tăiată și așezați șablonul de carton deasupra. Ar trebui să fie puțin mai îngust decât șoseta în sine. Acum lipiți marginile exterioare ale șosetei pe șablon folosind lipiciul fierbinte și apăsați ferm.
 • Apoi lipiți pâsla pe ea. Gura este de fapt gata. Tăiați o limbă din cealaltă culoare de fetru, așa cum doriți să fie, și lipiți-o și în gură.
 • Acum nu mai rămâne decât să lipiți pomponele pe capul păpușii, inclusiv ochii googly și marioneta dvs. mare de șosete este gata!

Dacă doriți, puteți adăuga și buze sau păr blond din fire

confecționează-ți marionete de mână amuzante din șosete

Și aici veți găsi și mai multe idei de inspirație:

Fă-ți singur marionete de mână din mănuși

Funcționează la fel de original și simplu, cu mănuși uzate de toate tipurile. Mănușile tricotate și colorate sunt potrivite în special pentru marionetele de mână, dar mănușile monocrome sau chiar din cauciuc sunt, de asemenea, foarte bune. Folosești degetele mănușilor ca picioare sau mâini pentru personajele tale de păpușă. În plus, există doar câteva elemente din pâslă, ochi googly sau pompe pufoase, care pot fi adăugate foarte repede cu pistolul de lipici fierbinte. complet!

Ce zici de o broască țestoasă creativă, de exemplu?

Fă-ți singur marionete de mână de broască țestoasă din mănuși

marionetele de mână fac țestoase din mănuși

Sau mai bine zis cu o marionetă de mână tarantulă?

faceți tu marionete de mână tarantulă din mănuși

Fă-ți singur marionete de mână din hârtie

Hârtia sau cartonul sunt, de asemenea, perfecte atunci când vine vorba de marionete de mână durabile. Pungile de hârtie, de exemplu, sunt făcute pentru aceasta. Trebuie doar să le priviți dintr-o perspectivă diferită, și anume invers. Așadar, întoarceți o astfel de geantă și folosiți fundul acesteia ca față de animal sau ca față de păpușă. Apoi îl puteți vopsi cu un marker sau îl puteți decora cu orice material. Este necesară doar creativitatea ta.

Este atât de ușor să evoci o marionetă de mână de leu dintr-o pungă de carton

Fă-ți singur marionete de mână dintr-un sac de hârtie leu

Lipiți ochi, aripi și pene de hârtie și bufnița dvs. de hârtie este gata să se joace

fă-ți singur marionete de mână

Păpușile amuzante pentru câini pot fi făcute din benzi de carton simple în cel mai scurt timp

fă marionete de mână din hârtie

Faceți-vă personal marionete de mână de la Tetrapack

O mare idee de ambarcațiuni de reciclare, care nu este doar distractivă, ci și valoroasă din punct de vedere educațional din punct de vedere al durabilității și ecologic. O mulțime de ambalaje alimentare se transformă creativ în marionete de mână aici. Cu aceasta, în teatrul de păpuși pot fi puse în aplicare jocuri de rol amuzante și amuzante. Copiii nu numai că se distrează mult la teatru. De asemenea, petrec lecții amuzante de artizanat cu aceste păpuși și își lasă imaginația să se elibereze.

Un întreg teatru de păpuși de la Tetrapack poate fi creat rapid

confecționează-ți singur marionete de mână din tetrapack

De asemenea, puteți utiliza ambalaje pentru a face marionete de mână vorbitoare

faceți-vă iepurașul de Paște din marionete de mână tetrapack

Cu ochii googly și produsele de curățat pentru țevi, pot fi adăugate detalii importante

faceți-vă porci din marionete de mână tetrapack

Realizați singur marionete de mână din resturi de țesătură

Nu aruncați imediat haine vechi sau alte resturi de țesătură. În special hainele vechi din lână polară sunt ideale pentru marionetele de mână DIY. În cele ce urmează vă vom arăta cum puteți evoca marionete de mână drăguțe din două resturi mici de țesătură fără a coase sau a lipi (cu excepția ochilor, a gurii și a umezelii). Tot ce aveți nevoie este o pereche de foarfece și un pix. Și așa începe!

Ideea de bricolaj inteligent pentru marionete de mână din lână

marionetele de mână înșiși fac instrucțiuni simple

Primul pas

faceți păpuși de mână din fetru

Al 2-lea pas

Fă marionete de mână din fetru foarte repede

Pasul 3

fă tu însuți marionete de mână

Al 4-lea pas

fă tu însuți marionete de mână

Al 5-lea pas

fă-ți singur marionete de mână

Și aici, pe lângă resturile de țesătură, aveți nevoie doar de bile de spumă artificială ca cap și un băț lung pentru ghidarea păpușii

Realizați singur marionete de mână din resturi de țesătură

Asigurați-vă că verificați restul ideilor originale de ambarcațiuni de mai jos. Lasă-te inspirat din punct de vedere artistic și realizează singur marionete creative de mână. Ca întotdeauna, vă dorim multă distracție și mult noroc!

Faceți acasă marionete șosete pentru teatrul de păpuși

face din șosete marionete de mână fabuloase

Butoanele sunt perfecte ca ochii păpușilor

realizează-ți tu singur marionete colorate de mână din șosete

Bilele de tenis de masă se transformă în ochi

faceți-vă singuri șosete colorate marionete de mână

Cauciucul spumant este un material de artizanat excelent pentru marionetele tale de mână

marionetele de mână îți fac singur jucării de peluză

Păpușile de animale sunt printre cele mai populare personaje

Fă-ți singur marionete de mână de papagal  faceți tu însuți marionete de mână de broască

face din șosete marionete de mână girafă  faceți-vă chiar marionete de mână din vulpe de haine vechi

fă marionete de mână din șosete vechi

faceți-vă singuri șosete marionete de mână cu un curățător de țevi

faceți păpuși de mână din fetru și șosete

confecționează-ți singur marionete de mână neobișnuite din șosete

faceți păpuși de mână din fetru

faceți marionete de mână din șosete uzate

faceți-vă singuri marionete de mână

fă marionete de mână din mănuși   faceți păpuși de mână din șosete și haine

faceți păpuși de mână din șosete

șosete animale materiale păpuși de mână te faci singur

piese din fetru păpuși de mână te fac din șosete

Șosete cu animale marionete de mână fac idei de artizanat pentru ciclism   marionetele de mână îi fac pe elefanți simțiți

marionetele de mână faceți-o singură iepurașul de Paște

marionetele de mână îți fac un pulover vechi de iepuraș de Paște  faceți-vă singur marionete de mână șosete alb monstru  marionetele de mână fac iepurași de Paște din fetru

marionetele de mână fac pisici negre din șosetefaceți marionete de mână din șosete colorate

faceți-vă chiar marionete de mână, jucând animale

marionetele de mână în sine fac șosete roz fire de păr

marionetele de mână îți fac singuri câini șosete faceți tu însuși marionete de mână din microfibră

marionetele de mână monstru fac singuri animale șosete

marionetele de mână fac ca șoseta să șarpe singură

spectacolul muppet face marionete de mână din șosete

faceți marionete drăguțe din șosete colorate

faceți marionete originale din mână

pinguinii fac singuri marionete de mână din șosete negre

Plüssocken upcycling ideas face marionete de mână singur

păpușile de mână te fac elefanți

marionetele de mână fac monștri din șosete

faceți-vă singuri animalele șosete reciclând marionete de mână

marionetele de mână o faci singur caracatiță

faceți tu marionete de mână leu

faceți marionete de mână din șosete cu dungi

fă marionete de mână din șosete

faceți-vă singuri marionete de mână de șosete dragon