Nu uitați-mă de flori Flori Myosotis sylvatica

Uitați-mă-nu – aflați mai multe despre soiul Myosotis sylvatica

Numele latin al nu ma uita este miozita. Conține cele două cuvinte grecești antice myos și otis. Fiecare înseamnă șoricel și urechi. Aceste asociații au stârnit florile uita-mă-nu în antichitate.

Această plantă se găsește în sălbăticie pe trei continente: Europa, Australia, America.

Nu mă uitați ca plantă de grădină

Uitați-mă-nu-i Myosotis sylvatica idei de plante de grădină

Flori roz moi

plante de grădină Myosotis sylvatica idei de amenajare a grădinii

nu ma uita are multe subspecii. Printre acestea există soiuri anuale, bienale sau perene.

Myosotis sylvatica

Astăzi acordăm o atenție specială speciei Myosotis sylvatica. Este unul dintre soiurile bienale. Myosotis sylvatica crește scăzut, deci este compact și are o mulțime de flori. Barele prezintă multe ramuri. Frunzele de Myosotis sylvatica sunt în formă de stâlp. Sunt arcuite în vârf. Plantele Myosotis sylvatica ating o înălțime cuprinsă între 10 și 30 cm și prezintă o textură păroasă. Florile sale sunt mici și albastre. Ele cresc la vârfurile ramurilor.

Myosotis sylvatica crește și înflorește în aprilie și mai

plante de grădină Myosotis sylvatica frumoase flori albastre

Pentru umplerea zonelor libere

Datorită creșterii reduse, Myosotis sylvatica este adesea folosită pentru a umple zona dintre lalele și lacul auriu. Alte tipuri sunt mai potrivite pentru margini de gazon și accente.

O mare de flori

Nu uitați-mă-floare Myosotis sylvatica planta de grădină

Myosotis sylvatica – un soi care iubește soarele

La fel ca celelalte soiuri de nu ma uita Myosotis sylvatica se răspândește prin semințe. Acestea ar trebui să fie plantate în pământ între mai și august. Semințele care au până la 3, uneori până la 4 ani sunt perfect potrivite în acest scop.

Soiul Myosotis sylvatica

plante de grădină Myosotis sylvatica creează o grădină uită-mă

La început, semințele ar trebui să fie la umbră. Umiditatea trebuie măsurată. Plantele tinere trebuie așezate în paturi temporare la o distanță de 12-14 cm una de cealaltă.

flori albe

plante de grădină nu uitați-mă-nu Myosotis sylvatica cultivar de grădină

În octombrie, plantele uită-mă-nu din soiul Myosotis sylvatica ar trebui să intre în locul lor permanent. Distanța adecvată dintre ele trebuie să fie între 20-25 cm.

Forget-me-not conferă grădinii un farmec unic

Uitați-mă nu Myosotis sylvatica de flori mici

Plantele adulte se dezvoltă foarte bine la soare. Ei cresc bine în solul de grădină îngrijit cu grijă. Specia Myosotis sylvatica poate rezista și la umbra parțială. Cu toate acestea, în aceste condiții planta se va dezvolta destul de lent. Îngrășămintele organice sunt destul de inadecvate.

Florile florii sunt mici, dar deosebit de atractive

plante de grădină Myosotis sylvatica soi uitați-mă-nu

Timpul de înflorire este lung și foarte splendid. Din acest motiv și datorită celorlalte proprietăți bune ale sale, varietatea Myosotis sylvatica nu-mi uita este foarte populară.