Trăind, desigur, te rog! Pentru că nu este numai bun pentru noi, oamenii, ci și pentru mediul nostru. În același timp, „a trăi natural” este, de asemenea, una dintre cele mai tari tendințe de viață din această vară. Rattan, lemn și nuanțe de alb sunt în creștere! De asemenea, nu este de mirare, având în vedere efectele negative ale electrosmogului și ale poluanților din multe piese de mobilier și textile pentru casă. Cu o viață sănătoasă, ar trebui bineînțeles să începeți cu construcția clădirii rezidențiale. De aceea, clădirea ecologică a fost mult timp un subiect fierbinte. Stilul natural de viață are, de asemenea, o importanță fundamentală. Cum vă configurați? Ce materiale și țesături sunt de preferat pentru mobilier și textile pentru casă? Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați? Dar culorile și texturile?

A trăi în mod natural este sănătos și durabil

mobilier din lemn masiv sifonier masă masă amenajat sufragerie

Cu toate aceste întrebări, stilurile de amenajare precum stilul de viață scandinav sau teoria amenajării Feng Shui din Orientul Îndepărtat sunt de mare folos. Aceste concepte de amenajare naturală impresionează prin sofisticarea simplă și simplitatea lor casnică și devin din ce în ce mai populare.

Materiale, culori și texturi

Când vine vorba de „trăirea naturală”, materialele naturale sunt pur și simplu recomandate.

Piatra naturala, lemn, pluta si marmura pentru pardoseala sau suprafata de lucru din bucatarie, bumbac si piele nevopsita pentru mobilier tapitat, sticla, rattan, lana si canepa pentru o serie de accesorii pentru casa si elemente decorative.

Culori mutate și texturi elegante

Mobilați-vă camera de zi în mod natural, mobilier de pluș, măsuță de cafea albă, podele

Alegeți nu numai culori dezactivate și neutre, cum ar fi crem, alb, maro sau bej, ci și culori mai proaspete, cum ar fi coral, verde celadon, albastru azur, nud sau tonuri pastelate fine, în funcție de gustul dvs. personal. În acest fel, nu numai că îți vei spori mediul de viață, dar vei introduce și mai mult dinamism și o atmosferă veselă în propriii tăi pereți.

Nici simțul și contrastele suprafețelor nu trebuie subestimate. De exemplu, puteți combina pereți de beton deschiși cu parchet sau plăci de podea din lemn adevărat. O astfel de instalație arată foarte familiară și armonioasă și, în același timp, conferă camerei o notă rafinată.

Bacsis: Nu vopsiți suprafețele din lemn, ci glazurați-le sau ungeți-le. În acest fel, lemnul își păstrează capacitatea de a respira și îmbunătățește climatul interior.

Contrastul armonios asigură mai mult confort în cameră

idei de amenajare-sufragerie-living-natural-covor cu mormane adânci-mobilier tapițat-pereți-cărămizi-deschiși

Accesorii și decorațiuni pentru casă

Dacă doriți să trăiți în mod natural, ar trebui să fiți, în general, pregătiți pentru mai puțini – mai puțini mobilier, mai puține decorațiuni … În schimb, ar trebui să vă concentrați mai mult pe obiecte funcționale în mod optim. Regula aici este cu siguranță: mai puțin este mai mult! Așadar, abțineți-vă de la mobilier ieftin, accesorii pentru casă și textile. În cele din urmă, nu doar protejezi mediul, ci și geanta – presupunând că obții calitatea potrivită pentru banii tăi. Mobilierul și accesoriile pentru casă de înaltă calitate necesită o investiție mai mare la început, dar plătesc întotdeauna mai târziu, deoarece sunt extrem de durabile și îmbătrânesc într-un mod nobil..

Lemnul natural și pielea reală merg mână în mână în viața naturală

masă din lemn natural scaune din piele albă decorând sufrageria

În caz contrar, se spune: tot ceea ce este realizat manual are o prioritate clară în acest stil de viață – vesela în aspectul manual, tricotată, țesută, frânghie grosieră sau plasă de sârmă fină … în funcție de propriul gust și preferințele personale.

Bacsis: Ar fi ideal să se acorde preferință numai produselor care provin din producția regională, care nu conțin substanțe nocive și sunt fabricate și vândute în conformitate cu principiile comerțului echitabil.

Evitați poluarea

Apropo de poluanți! Din păcate, în majoritatea cazurilor nu le puteți vedea sau mirosi cu adevărat. Spre deosebire de fumul de țigară, care poate fi simțit imediat, substanțele nocive din solvenți, plastifianți sau adezivi sunt în mare parte ascunse în vopsele de perete, lacuri, materiale de construcție, agenți de curățare și o serie de materiale plastice. Acestea sunt eliberate logic în aerul camerei și apoi inhalate de noi sau absorbite prin piele. Rezultatul este numeroase reacții alergice neplăcute, precum și dureri de cap și tulburări circulatorii.

Mobilierul din plastic sau cele din PAL sunt z. B. aproape întotdeauna un pericol sigur în ceea ce privește poluarea. Mobilierul din lemn masiv, pe de altă parte, este în mare măsură inofensiv în acest sens și este recomandat în special pentru o viață sănătoasă.

Mobilierul nobil din lemn masiv de înaltă calitate aduce mai mult confort și confort

mobilier din lemn masiv antic natural living living trend 2017

Cu mobilierul din lemn și accesoriile pentru casă, totuși, trebuie să acordați atenție întotdeauna originii și procesării materialului. Cel mai bine este să alegeți păduri care provin din păduri locale, gestionate în mod durabil. Cel mai vechi sigiliu ecologic de omologare din Germania “Îngerul albastru„La fel ca și alte sigilii de calitate, cum ar fi FSC și PEFC, oferă mai multă claritate și, mai presus de toate, mai multă siguranță pentru consumator. Aceasta înseamnă că alegeți produse compatibile social și ecologic și, în același timp, vă asigurați că amprenta dvs. ecologică este minimizată.

Mobilați cu gust și simplu

canapea cuvertură de pat podele lampă de masă

Sfatul 1: Efectuați o ventilație intermitentă regulată – de cel puțin 3-4 ori pe zi – și evitați ventilația prin ferestrele înclinabile. În acest fel, aerul interior este schimbat mai eficient cu aer proaspăt, iar climatul camerei este îmbunătățit considerabil.

Sfatul 2: Asigurați-vă că aveți plantele de apartament potrivite ca purificatoare de aer perfecte, chiar dacă nu aveți un deget verde. Acestea leagă praful și poluanții și îmbogățesc aerul din cameră cu mult oxigen. În plus, plantele oferă casei tale o porțiune adecvată de natură reală și confort.

Consumați mai puțin, dar cu o calitate superioară! Decideți să „trăiți natural” și creați o oază sănătoasă de bine în casa dvs.!

Echipa editorială vă urează multă distracție cu configurarea!

Căutați mobilier și mobilier de casă de bună calitate

Covor rotund din lână de bumbac idei cameră de zi

podele din lemn scaune din lemn de culoare albă deschisă masă care trăiește natural

fotoliu dormitor parchet lemn real masuta ceramica galben-verde

separatoare de cameră din lemn de culoare deschisă plante de apartament perne deco și canapea

lemn marmura bucatarie idei mobilier scaun bar scaun bar blat bucatarie insula

masuta de cafea din pluta covor sisal rotund canapele albastre fotoliu rosu

Mobilier maritim cu materiale naturale din ratan din lemn

mobilier din lemn masiv living sanatos masa de luat masa scaune ovale din lemn

living natural hol mobilat covor sisal sertar sertare albe

mobilier din ratan masă din lemn masă bucătărie mobilier sufragerie vitrina sifonier

mobilier rustic living natural grinzi din lemn bucătărie sufragerie bănci masă masă

panouri de perete sârmă lămpi suspendate living scandinav

placari de pereti scanduri din lemn idei bricolaj scanduri de podea parchet din lemn real idei living mobilier din piele

living room ideas living natural sisal covor din piele canapea din lemn masuta de cafea

plante interioare maslin living mobilier idei canapea canapea otoman