Studiul Locuirea în Germania în 2045 – Cum se vor dezvolta piețele imobiliare în următorii 30 de ani? (PDF) oferă o perspectivă asupra pieței imobiliare germane pentru următorii 30 de ani. Studiul realizat de Allianz și Prognos presupune că, în 2045, Germania va avea cu aproximativ 9,4 milioane de gospodării mai mult decât astăzi. Acest număr arată cât de puține locuințe ar putea deveni în unele regiuni. Locuințele reduse sunt o modalitate de a rezolva această problemă.

Ce este viața redusă?

Viața redusă nu înseamnă renunțarea la lucrurile esențiale. Este mult mai mult despre evitarea conștientă a lucrurilor inutile din spațiul de locuit. Problema societății avansate este că oamenii continuă să cumpere lucruri noi, fără a lua în considerare dacă într-adevăr au nevoie de ele. Produsele de lucru sunt aruncate pentru că există o nouă versiune. Acest comportament – numit consum – generează o cantitate mare de deșeuri, care devine o problemă majoră în tot mai multe țări.

Germania este una dintre națiunile care separă relativ bine deșeurile și reciclează unele dintre ele. Dar multe dintre lucrurile pe care le cumpărăm astăzi nu provin din Germania. Au fost fabricate în țări cu salarii mici, unde gunoiul este sau va fi o problemă reală.

living redus mobilier minimalist separator de cameră canapea din lemn lampă de podea albă rotundă piele otomană neagră

Inventarul articolelor de uz casnic

Câte lucruri sunt în posesia mea? O întrebare la care aproape nimeni din Germania nu poate răspunde cu certitudine. Există 1.000, 10.000 sau mai multe articole? Oricine acceptă provocarea catalogării tuturor bunurilor lor va fi surprins de rezultat.

Următorul pas ar fi să analizăm care articole sunt esențiale.

Cu alte cuvinte: ai nevoie de ele în fiecare zi sau cel puțin de câteva ori pe săptămână. Puteți să vă despărțiți în siguranță de obiecte pe care nu le-ați folosit de săptămâni sau luni.

Modalități de a scăpa de bunurile tale într-un mod semnificativ

După identificarea tuturor articolelor care nu mai sunt necesare, este important să găsiți o modalitate de a scăpa de ele într-un mod semnificativ. Sunt disponibile următoarele opțiuni:

  • piață de vechituri: Există o piață regulată de vechituri în multe orașe și orașe. Aici consumatorii vând haine, mobilier și alte articole de care nu mai au nevoie. Un efect secundar bun: câștigi niște bani prin vânzare.
  • Schimburi online: Fie că sunt portaluri de licitații precum eBay sau forumuri de pe Internet – online puteți găsi un cumpărător pentru fiecare produs. Transportul este puțin mai complex, dar de obicei puteți obține cel mai bun preț online.
  • da gratis: Merită să oferiți sau să donați anumite obiecte pentru o cauză bună. În acest fel, articolele ajung la persoanele care au nevoie, care au de fapt nevoie de ele.

living redus minimalist apartament modern living covor canapea bibliotecă

Mobilați apartamentul într-un mod redus

Apartamentele germane mai vechi, în special, au fost mobilate într-un stil de modă veche – și acest lucru nu mai este actualizat. Problema nu este mobilierul vechi, ci amenajarea acestuia. Camerele par întunecate, mucegăite și nepoftitoare. Casele mici și apartamentele suferă în special de acest aspect.

Spectacolul din acest an a arătat cum poate arăta un apartament modern Târgul de primăvară Leben-Wohnen-Freizeit, care a atras 70.000 de vizitatori. Expozanții la târg au prezentat produse pe teme de ambient, construcție și locuit, precum și tendințe în bucătărie. Anul acesta au arătat clar că totul se învârte în jurul bunăstării locuitorilor.

Consumatorii pot spori bunăstarea prin reducerea mobilierului de la început. Acest lucru este relativ ușor pentru constructorii de case, la urma urmei, libertatea lor de proiectare este deosebit de mare. Oricine mobilează un apartament nou trebuie să se gândească la ce mobilă trebuie să cedeze și dacă merită să schimbe structura clădirii.

living redus mobilier minimalist canapea designer lampa de podea aspect industrial decorare perete arta moderna

Ajutoare financiare pentru o viață redusă

În multe cazuri, există motive financiare pentru care consumatorii nu își schimbă în mod fundamental spațiul de locuit. O astfel de modificare implică de obicei o investiție mare. Vreau această problemă smava.de rezolvați cu un nou împrumut la domiciliu, care este oferit împreună cu Targobank. Proprietarii își pot transforma casele de vis în realitate ieftin și ușor.

Investiția merită, deoarece crește confortul locativ pe termen lung: mai mult spațiu în zona de zi înseamnă că consumatorii trebuie să se îngrijoreze de mai puține lucruri. În același timp, se simt mai liberi și mai puțin înghesuiți în propriii patru pereți.

Conceptul de viață redusă are o vechime de 2.000 de ani

Chiar dacă oamenii redescoperă doar conceptul de viață redusă, nu este o invenție a epocii moderne. În urmă cu aproximativ 2.000 de ani, romanii știau că mai puțin înseamnă mai mult. Atunci când construiau case cu mai multe etaje, acestea acordau o mare importanță mobilierului de înaltă calitate, care era folosit discret. Majoritatea cetățenilor aveau o măsuță, mai multe scaune și două șezlonguri. Nu ai folosit accesorii pe atunci.

Arhitectul Ludwig Mies van der Rohe a adaptat această învățătură veche cu sloganul „Mai puțin este mai mult”. El a însemnat, de fapt, reducerea atenției la detalii din domeniul arhitecturii la esențial. Astăzi predarea este utilizată și în domeniul designului interior și în alte domenii ale vieții.

șemineu alb cu design interior minimalist

Limpezirea ca un nou început în viață

Viața redusă și compensarea asociată se dezvoltă într-un fel de hobby pentru mulți oameni. Niciodată angajații nu și-au schimbat locul de muncă și ocupațiile la fel de des ca și astăzi. Vă reinventați practic din nou și din nou și doriți să faceți clar acest nou început în propriul apartament.

Psihologul rezidențial Uwe Linke vede, de asemenea, egoism în acest comportament în societatea de astăzi. Accentul este întotdeauna pus pe propria persoană. Cu alegerea mobilierului, nu numai apartamentul este mobilat, ci și viața.

dormitor cu pat dublu living redus perete de cărămidă albă