Stilul Empire în design interior

Din Stil Empire originar din Franța în secolul al XIX-lea. Acesta este momentul în care Napoleon a domnit acolo. Se vede acest stil ca o fază târzie a clasicismului. Se bazează pe admirația pentru măreția împăratului. De aici provine numele.

Combinarea mai multor elemente diferite este caracteristică stilului. Modul în care au fost amestecați are mult de-a face cu gustul personal al lui Napoleon.

Idei de amenajare magnifice în stil Empire

mobilier stil imperiu idei design interior aur alb

În primul rând, el a iubit arta antică și, de asemenea, a găsit inspiratoare ideologia conducătorilor romani. De aici și numeroasele similitudini cu stilul roman.

În același timp, împăratul a purtat multe războaie în întreaga lume, inclusiv în Africa. Acolo a intrat în contact cu cultura egipteană.

Multe dintre motivele și elementele acestui lucru se află în Stil Empire se mai poate vedea.

Principalele caracteristici ale stilului Empire dintr-o privire

model de țiglă stil imperiu tavan roșu

Din Stil Empire trebuie neapărat să aibă ceva arogant în propriul său caracter. Este pompos, festiv, de lux. Culorile sunt foarte izbitoare, materialele – magnifice. În detalii există întotdeauna multă formalitate. În mod clar, nu este un stil atât de ușor de imitat acasă.

Îl poți vedea mai mult în birourile unor personalități oficiale și oameni foarte bogați.

Dacă alegeți Stil Empire decide acasă, pur și simplu trebuie executat perfect. Altfel ai putea fi foarte jenat.

Înconjurat de lux

candelabru idei de decorare stil imperiu

Acesta este probabil unul dintre puținele stiluri care folosește o culoare strălucitoare ca fundal. Acesta este de multe ori roșu și, mai precis, violet. Nuanțele contrastante sau la fel de bogate completează această culoare. Acestea sunt, de exemplu, albastru, verde, violet, negru, auriu, galben. Ei domină camera și subliniază caracterul festiv al ambianței.

Culori în acest stil

model de țiglă în stil imperiu roșu

Mobilier de baie cu accente roșii

mobilier de baie roșu cu model de gresie în stil imperiu

Culorile sunt una dintre metodele prin care se exprimă bogăția și excesul. Sunt un echivalent vizual al perioadei de glorie în care Napoleon credea că trăiește.

Țesăturile în stil imperiu sunt de foarte bună calitate și arată scumpe, dar de cele mai multe ori sunt și ele. Cele mai des utilizate sunt marmura, lemnul, aurul, pietrele prețioase și mătasea. Pardoseala în acest stil este realizată din piatră naturală și, de asemenea, acoperită cu materiale textile care au mătase în ele.

Puteți aplica materiale contemporane sub formă de tapet. O altă alternativă sunt tapiseriile.

Tavanul este prelucrat fără probleme și are o nuanță deschisă. Iluminatul tavanului este destul de potrivit.

Prelucrarea materialelor și a suprafețelor

baie stil independent cadă independentă

Mobilierul din lemn masiv de culoare închisă este cel mai potrivit pentru mobilarea mobilierului. Teak, nuc și tot felul de lemn roșu merg minunat cu el. Suprafața este lustruită și este prevăzută cu multe detalii decorative și reliefuri. Adesea imită elemente arhitecturale precum coloane sau cornișe.

Pentru ca mobilierul să se potrivească cu caracterul regal al stilului, cel mai bine este să îl lucrați manual. Ele sunt întotdeauna foarte individuale, la fel cum corespunde unei camere regale.

Mobilier Empire pentru sufragerie

pardoseală din gresie stil imperiu mobilier camera de zi

Pentru tapițerie se folosesc numai materiale textile fine. Acestea sunt, de exemplu, piele, mătase și alte materiale de înaltă calitate. Mobilierul este decorat cu aur și bronz.

Mobilierul din Stil Empire ar trebui să fie foarte multe numai la număr. Acesta este un alt motiv pentru care acest stil se înscrie prost în viața modernă. Aceasta este mai mult dominată de minimalism.

Împreună trebuie să vină cu un scenariu festiv și teatral. Se poate spune că acest stil are o pretenție estetică și mai puțin funcțională și confortabilă.

Accentele aurii fac ca această baie să pară deosebit de chic

stil imperiu model tigla baie cadă independentă

Decorul

Funcția decorului este de a sublinia caracterul stilului Empire. Motivele militare sunt tipice. Sunt integrate și motive similare din culturile egiptene și grecești antice.

Ideile vii din Stil Empire ar putea fi dificil să se potrivească pentru un apartament obișnuit. Sunt deja destinate unei ambianțe de lux. Dar chiar și atunci trebuie să lucrezi cu un designer foarte bun. În caz contrar, totul poate părea brusc ieftin și brânzet.

Cadă de sine stătătoare în mijlocul băii

baie cu gresie în stil imperiu cadă independentă

Mobilier valoros din lemn cu un design clasic

idei mobilier stil imperiu idei amenajari interioare mobilier lemn

Accesorii elegante pentru casă în aur

accesorii aur stil stil imperiu idei design interior mobilier din lemn stil imperiu idei design interior accesorii candelabru auriu scaune din lemn din piele idei de design interior stil imperiu

Trăiește ca o regină

idei de design interior stil imperiu scaun oglindă machiaj dulap

Magnific decorat

idei de design interior stil imperiu design perete superb

Mic ceas de bunic și sfeșnic din marmură neagră și alamă

accesorii mobilier stil imperiu idei de design interior mobilier stil imperiu design interior mobilier lemn idei design interior mobilier stil imperiu idei design interior mobilier baie mobilier stil imperiu idei design interior bancă mobilier din lemn real mobilier stil imperiu idei design interior mobilier din lemn mobilier stil imperiu idei design interior banca mobila din lemn mobilier stil imperiu idei design interior mobilier din lemn masuta de cafea rotunda mobilier stil imperiu idei design interior mobilier lemn idei deco ornamente mobilier stil imperiu idei design interior mobilier lemn masă masă mobilier-stil-imperiu-design-interior-idei-mobilier din lemn-comoda mobilier stil imperiu idei design interior candelabru mobilier din lemn cu lumanari mobilier stil imperiu idei design interior mobilier din lemn design magnific mobilier stil imperiu idei design interior mobilier din lemn masa rotunda aurie mobilier stil imperiu idei design interior mobilier lemn amenajare dormitor mobilier stil imperiu idei design interior birou mobilier lemn mobilier imperiu idei design interior ceas mobilier lemn mobilier imperiu idei design interior mobilier lemn vitrina comoda din lemn mobilier imperiu idei design interior scaune lemn mobilier antic mobilier imperiu idei design interior mobilier dormitor birou idei design interior mobilier imperiu