Locuința este o marfă rară. Iar prețurile proprietăților au crescut brusc în ultimii ani, în special în orașele mari și zonele metropolitane. Cei care nu pot sau nu vor să cheltuiască prea mulți bani pe spațiul lor de locuit optează adesea pentru un apartament mic. Dar chiar și cu puțin spațiu te poți face confortabil fără să te simți înghesuit. Iată cele mai bune sfaturi despre cum să profitați la maximum de spațiul redus.

puțin spațiu

Figura 1: Când spațiul este puțin strâns, devine important talentul pentru improvizație. În plus, există multe trucuri pentru optimizarea spațiului de locuit. Sursa imaginii: @ Mike Marquez / Unsplash.com

Utilizarea paturilor de zi: soluția 2in1

Un pat ocupă mult spațiu care este folosit doar într-o măsură limitată în timpul zilei. Cea mai bună soluție aici este un pat de zi – o canapea care poate fi ușor transformată în pat. În acest fel, o cameră întreagă poate îndeplini două funcții: un living în timpul zilei și un dormitor noaptea. Nu ar putea economisi mai mult spațiu.

Desigur, potențialii cumpărători ar trebui să fie atenți la patul de zi pe care îl aleg pentru a dormi bine. În mod ideal, suprafața culcată ar trebui să permită o calitate ridicată a somnului. De asemenea, este important ca patul de zi să poată fi convertit în doar câțiva pași simpli și cu puțin efort. pe Daybed.org este prezentată o imagine de ansamblu largă care face decizia de cumpărare mult mai ușoară la sfârșitul zilei.

Există paturi de zi pentru o gamă largă de nevoi și gusturi. Iată câteva exemple ale diferitelor tipuri de șezlonguri, care sunt desigur disponibile și în diferite dimensiuni și materiale:

  • Două sau trei locuri cu funcție de dormit
  • Paturi de zi extensibile pentru copii sau adulți
  • Canapea extensibilă
  • Canapea de dormit continuă
  • Pat de zi cu sertare
  • Pat de zi cu cutie de pat

Dacă doriți să folosiți patul de zi în mod regulat pentru somnul de noapte, o canapea extensibilă este recomandată. Deoarece o canapea de dormit permanentă oferă o calitate foarte înaltă a somnului și este încă confortabilă în timpul zilei.

Folosiți înălțimea camerei

Dacă nu aveți mult spațiu, ar trebui să folosiți bine spațiul la toate nivelurile. În special în apartamentele mici din clădirile vechi, este recomandabil să includeți înălțimea camerei în cea mai mare parte peste medie. Rafturile și dulapurile înalte sunt o modalitate ușoară de a economisi spațiu și de a obține mult spațiu de depozitare.

Un alt clasic este patul mansardat. Paturile mansardate nu se mai găsesc doar în camerele copiilor sau în apartamentele comune. Pentru că în vremuri de lipsă de spațiu de locuit, ele își justifică fiecare stil de viață și există paturi mansardate în cele mai sofisticate modele. De exemplu, dacă extindeți nivelul patului de la mansardă, veți obține o altă cameră în acest fel. În orașele mari există deja dulgheri care se specializează în construcția de paturi de mansardă individuale și speciale.

andrea-davis-89Y7EE4WXdQ-unsplash

Figura 2, Sursa imaginii: @ Andrea Davis / Unsplash.com

Desigur, nu fiecare apartament mic are tavanele înalte ale unei clădiri vechi. Dar chiar dacă nu sunt posibile două niveluri depline, puteți juca cu înălțimea camerei. De exemplu, colțul canapelei poate fi așezat pe un piedestal, sub care pot fi depozitate toate obiectele de zi cu zi de care nu aveți nevoie prea des..

Mai multe sfaturi pentru mai mult spațiu în propriii patru pereți

Desigur, puteți găsi un număr aproape infinit de idei pentru a utiliza în mod optim propriul spațiu de locuit. Acestea promit un succes deosebit:

  1. Gândește-te în colț

Da, ai citit bine, nu este vorba despre gândirea după colț, ci despre gândirea din colț. Într-un apartament mic există posibilități nemaipomenite de spațiu de stocare care economisește spațiu în nișe, colțuri. Un vestiar, de exemplu, poate fi ușor integrat sub o scară. Rafturile mici pot dispărea sub pervazurile ferestrelor. Dulapuri întregi pot fi montate în tavanul înclinat. Imaginația nu are limite.

  1. Mobilier multifuncțional

Patul de zi ca o piesă de mobilier multifuncțională a fost deja prezentat mai sus. Dar mobilierul care este folosit în mai multe scopuri sau care poate fi pur și simplu „invizibil”, există în multe domenii. Gândiți-vă la clasica masă pliantă sau la patul pliant care dispare în dulap în timpul zilei. Cine are nevoie de un birou suplimentar atunci când folosește masa pentru a lucra în timpul zilei? Un pat poate fi ridicat pentru a crea spațiu de depozitare suplimentar dedesubt cu sertare și compartimente. Lăzile de pe role pot fi mutate dintr-o cameră în alta fără probleme, dacă este nevoie de mai mult spațiu într-o cameră cu scurt timp. O cutie sau o cutie veche frumoasă oferă spațiu pentru depozitare și este, de asemenea, o măsuță de cafea atrăgătoare din punct de vedere vizual.

  1. Mai puțin este mai mult – mai ales într-un apartament mic

Pentru ca micul apartament să nu pară prea aglomerat, nu trebuie să fii doar economic cu mobilierul. Dacă nu aveți prea multă decorație într-un spațiu mic, îl puteți face pe cel mic de acasă să pară și mai mic. Câteva piese și poze preferate selectate asigură, de asemenea, că o cameră mică pare mai spațioasă.

jean-philippe-delberghe-PVQnaFyePvU-unsplash

Figura 3, sursa imaginii: @ Jean-Philippe Delberghe / Unsplash.com

  1. Stabiliți limite

Cei care se descurcă cu doar câteva camere pot crea diferite zone de locuit în apartament: De exemplu, camera de zi poate fi împărțită într-o zonă de zi și o zonă de lucru sau zonă de luat masa. Și dacă nu doriți întotdeauna să vă uitați la documentele de lucru sau la masa de mese dezordonată de pe canapea, puteți seta limite în cameră cu perdele sau ecrane ca separatoare de cameră. Rafturile sunt, de asemenea, foarte potrivite ca separatoare de cameră. Avantajul este că îndeplinesc o altă funcție în plus față de aspectul vizual și pot fi folosite ca spațiu de stocare.

Sfat suplimentar: Nu în ultimul rând, un sfat special pentru designul vizual al unui apartament mic. Odată cu folosirea cu îndemânare a vopselei de perete, mai multe dimensiuni pot fi evocate în apartament, cel puțin vizual. De exemplu, o cameră îngustă va continua să aibă efect dacă pereții mai scurți sunt vopsiți într-o nuanță mai închisă. Un tavan scăzut ni se pare mai înalt dacă are o culoare mai deschisă decât pereții. În plus, culoarea peretelui poate fi folosită și pentru a delimita vizual diferitele zone de locuit. Oglinzile și iluminatul aduc, de asemenea, foarte mult la mărirea optică a spațiului de locuit.

Rafturi înalte

Figura 4: Dacă folosiți bine înălțimea, puteți găzdui mult într-un spațiu mic. Sursa imaginii: @ Pickawood / Unsplash.com

Concluzie: folosiți optim spațiul de locuit mic

Cu mobilier redus, mobilier multifuncțional și idei neconvenționale, puteți obține mult spațiu dintr-un apartament mic. O bună planificare este importantă aici. Cei care planifică mobilierul în avans pot căuta mobilierul și mobilierul potrivit într-o manieră mai direcționată și nu fac cheltuieli inutile. Cu iluminarea potrivită, culorile potrivite ale pereților și decorul elegant, înseamnă: mic, dar frumos!

mobilier minimalist de viață care economisește spațiu