dormitor mic configurați idei de dormitor

Sfaturi pentru mai multă ordine și atmosferă în dormitorul înghesuit

Mobilarea sensibilă a unui dormitor mic poate fi o provocare masivă. Pentru a aranja dulapuri, comode și pat într-un mod atrăgător din punct de vedere vizual, în ciuda condițiilor înguste și pentru a beneficia de o atmosferă primitoare, ar trebui să stăpâniți 1 × 1 al soluțiilor de amenajare pentru camerele mici.

Vă vom arăta cum puteți profita la maximum de spațiile aparent înguste cu detalii practice, alegerea corectă a culorilor pereților și utilizarea inteligentă a luminii.

Mobilarea unui dormitor mic – informații despre mobilier, alegerea culorilor și efectele de iluminare

Dormitor mic decorare placare perete lemn

Construiți-vă propria tăblie

Adesea nu există spațiu pentru noptiere în camere mici. Pentru a nu fi nevoiți de spațiul de stocare necesar, acestea sunt construite de sine Tăblii soluția perfectă. Ar trebui să fie la același nivel cu peretele din spatele patului și să vă permită să ajungeți din lateral. În timp ce pernele, păturile sau altele asemenea pot fi depozitate în spațiul din mijloc, există spațiu pentru cărți, ceasuri cu alarmă, lămpi de lectură și altele asemenea pe suprafața superioară. În același timp a spătar, care permit citirea sau vizionarea confortabilă a televizorului. Astfel de tăblii pot fi asamblate rapid și ușor cu scânduri simple din lemn. Proiectul în care aveți lemnul tăiat la dimensiunile corespunzătoare din magazinul de feronerie va economisi mulți bani.

Sfaturi cu privire la mobilier

Spațiul de sub pat a fost nefolosit? Atunci este timpul să-l folosiți ca spațiu de stocare. Cu auto-construit sau cumpărat Cutii de pat La fel ca și sertarele pe roți, puteți stoca diverse ustensile pentru a economisi spațiu. Un piedestal auto-realizat este, de asemenea, benefic. La urma urmei, există, de obicei, mult spațiu în camere mici în sus. Altitudinea suplimentară facilitează și mai mult aranjarea sertarelor, a cutiilor sau a altor sisteme de organizare sub pat. Dacă sunteți în continuare în căutarea unui pat nou, puteți beneficia de modelele corespunzătoare care utilizează optim spațiul de podea cu sertare integrate. De exemplu, avem paturi potrivite în Categoria dormitorului al magazinului online Naturloft, un retailer german de mobilier din lemn masiv. În selecție puteți obține o primă impresie sau puteți obține sugestii pentru adăugări la propriul dvs. pat.

Atunci când alegeți garderoba, există variante cu Fronturi de sticlă mată recomandabil mai ales. Arată mai puțin voluminoase decât lemnul sau materialele întunecate. Dacă spațiul este strâns, ar trebui să preferați ușile glisante sau glisante. Spre deosebire de ușile pentru deschiderea convențională, acestea nu ocupă niciun spațiu atunci când funcționează dulapul. Dacă trebuie să configurați mobilier suplimentar în plus față de pat și dulap, fronturile închise sunt întotdeauna mai bune decât sistemele deschise. Acesta din urmă arată rapid neliniștit datorită conținutului, în timp ce piesele de mobilier închise creează o impresie generală calmă. Alte sfaturi despre acest subiect au fost rezumate cu privire la prezența online a revistei Living at Home. Va fi una inteligentă, printre altele Ideea pentru mai mult spațiu de stocare descris: “Alternativă la dulapul clasic: Uși glisante Instalați între podea și tavan și așezați un raft simplu, înălțat în cameră, în spatele acestuia. “

Folosiți corect culorile

Culorile au un efect concret asupra dispoziției noastre. În același timp, influențează vizual dimensiunea camerei. În timp ce culorile închise, cum ar fi roșul, fac spațiile de locuit să pară mai mici și mai înguste, nuanțele deschise de galben sau bej sunt mai potrivite pentru încăperile mici. Cu toate acestea, pentru dormitor, culoarea individuală este crucială. O nuanță deschisă de albastru este alegerea ideală pentru camere mici și în același timp foarte luminoase. Culoarea radiază echilibru, calm și relaxare și îmbogățește atmosfera din dormitor într-un mod pozitiv. Dacă nu vă place albastrul sau preferați o culoare închisă pentru zona de dormit, ar trebui să vă limitați la un singur perete. Cu aceasta stabiliți un contrast conștient fără a zdrobi camera. În plus, concentrați-vă pe mobilierul ușor pentru a compensa culoarea întunecată a peretelui. Diferite tonuri de pământ într-o versiune ușoară sunt, de asemenea, potrivite pentru utilizare în dormitor.

Mobilați un dormitor mic Selectați o paletă de culori Vopsiți pereții

Mai multe sfaturi pentru proiectarea pereților dintr-o privire:

  • șablon: Tapetul strălucitor și colorat cu modele ar trebui evitat în camerele mici. Fac camerele să pară și mai mici. Același lucru se aplică tipurilor de proiectare structurată a pereților, cum ar fi tehnicile de burete. Pentru accente dinamice, limitați utilizarea modelelor și texturilor la un perete sau o secțiune mică.
  • Dungi: În dormitoarele cu tavan înclinat sau în general în camere joase, dungi verticale pe perete pot fi utilizate în mod special pentru întinderea optică. Fac camerele să pară mai sus. Dacă o cameră este foarte înaltă, dungile orizontale creează o impresie mai mică.
  • armonie: Indiferent dacă vopsiți sau nu pereții în culori – dacă accesoriile precum ghivece de flori, textile sau perdele se potrivesc în culori, dormitorul mic pare mai liniștit și în același timp mai spațios. Cu contrastele, totuși, nu ar trebui să existe mai mult de două tonuri principale de culoare, altfel poate duce la o mizerie haotică. Cel mai bine este să rămâi la o familie de culori atunci când vine vorba de potrivirea culorilor.

montați scări galbene de perete pentru dormitor mic

Următorul videoclip oferă inspirație pentru alegerea culorilor în dormitoare:

Efect de iluminare – cea mai bună atmosferă datorită conceptului dinamic

Lumina este un instrument foarte eficient pentru a oferi dormitoarelor mici un aspect grandios și o mai mare adâncime. În mod ideal, mai multe lămpi cu diferite grade de luminozitate sunt instalate în dormitor. Datorită distribuției uniforme, există o iluminare calmă. Becuri albe calde sunt recomandate deoarece promovează o atmosferă armonioasă. Folosiți variante cu LED, sunt foarte economice și au o durată lungă de viață. În timp ce o plafonă asigură iluminarea de bază necesară, lămpile de spălat tavan se întind camerele joase în sus. Spoturile și lămpile cu clemă sunt utilizate pentru a pune în scenă piese individuale de mobilier sau obiecte decorative. Lămpile de perete discrete oferă lumină suplimentară și fac ca încăperile să pară mai înalte. Cu lămpile reglabile, puteți adapta intensitatea luminii la dispoziția dvs. și puteți utiliza iluminarea dorită în orice situație. Așezați unul în locul potrivit sursă de lumină indirectă. Aici, lumina nu este emisă selectiv, ci este distribuită foarte generos în cameră. Sursa nu este direct recunoscută și ambianța este rotunjită foarte plăcut.

Dormitor mic amenajat lămpi și lumini de mobilier asortate

Concluzie

Dormitoarele mici sunt făcute foarte plăcute din punct de vedere estetic cu abordarea corectă. Cu un interior funcțional, culorile potrivite și iluminarea atmosferică, puteți crea un spațiu confortabil pentru relaxare. Dacă aveți nevoie de sugestii suplimentare, aruncați o privire la postarea noastră „Sfaturi excelente pentru mobilarea dormitorului mic”.

* Sursă imagini www.pexels.com:

Foto 2 + Foto 5 – jaymantri.com,

Imaginea 3 – kaboompics.com

Imaginea 4 – www.lifeofpix.com