Uneori două stiluri sunt mai bune decât unul. Japandi, una dintre cele mai tari tendințe de viață din 2020, este dovada absolută a acestui fapt. Această estetică hibridă combină atmosfera modernă, rustică a desenelor scandinave sau nordice cu eleganța tradițională asociată stilului japonez. Împreună, ambele stiluri de amenajare sunt noul mix care pare să fi cucerit lumea designerilor.

Stil Japandi – Un amestec de estetică japoneză și aspect Scandi

Tendințe de viață Japandi 2020 Design japonez idei moderne de design interior

Dacă sunteți la fel de intrigați de Japandi ca noi, citiți mai departe. Vom explica mai detaliat ce este Japandi, de ce funcționează atât de bine și cum să-l folosiți acasă. Ai încredere în noi când spunem că această tendință este tot ceea ce ai așteptat.

Noua tendință de viață pentru 2020 se numește Japandi

Tendințele de locuit ale zonei de locuit japoneze 2020 Idei de design interior

Cuvântul Japandi este un amestec între cele două cuvinte japoneză și scandinavă, adică stilul japonez și scandinav. Și este numele unei tendințe și filozofii de design emergente care combină ambele stiluri. Experții spun că acesta este anul tendinței de viață Japandi și nu este greu de văzut de ce: interioarele Japandi sunt curate și minimaliste, dar în același timp calde și confortabile și absolut frumoase.

Cum să-ți mobilezi apartamentul în stil japonez-scandinav

Tendințe de viață Japandi 2020 idei de dormitor de design interior

Japandi este mai mult decât un stil de mobilier, Japandi este o filozofie. Într-adevăr, noua tendință combină minimalismul scandinav cu etosul japonez al lui Wabi Sabi, care găsește perfecțiunea în imperfecțiune.

Să vedem împreună cum să creăm un interior japandi perfect.

Cuvinte cheie: simple și minimaliste 

Tendințe de viață Japandi 2020 mobilier canapea idei de decorare interior

Paleta de culori

Similar cu culoarea albă a fundalului în stil scandinav, o paletă de culori calde și neutre este fundalul oricărui interior în stil japonez. Deci, culorile dezactivate și tonurile naturale, cum ar fi maro și bej, sunt la modă. Gri și negru sunt, de asemenea, buni în crearea unei dispoziții mai dramatice, dar nu într-un mod exagerat.

Culorile neutre asigură armonie și echilibru

Tendințe de viață Japandi 2020 mobilier din lemn design idei de decor interior

Alb și strălucitor

Tendințe de viață Japandi 2020 culori neutre idei de design interior

Japandi este amestecul perfect dintre schema de culori deschise și reci a stilului scandinav și cea caldă și naturală a japonezilor. Puteți găsi, de asemenea, tonuri mai reci de roz, albastru și verde dezactivate, încălzite de detalii pământești și elemente din lemn. Desigur, puteți folosi accente de culoare, dar nu trebuie să exagerați pentru a nu rupe armonia minimalistă a designului.

Accentele subtile de culoare condimentează ambianța

Tendințe de viață Japandi 2020 idei de amenajare interioară a pereților din beton

Minimalismul și Japandi merg mână în mână

Interioarele lui Japandi sunt simple, funcționale și eficiente. Casele japandi sunt simple și fiecare obiect își are propriul scop. Nu există loc pentru bibelouri și decor inutil.

Piesele de mobilier sunt atent selectate și reprezintă o declarație și un accesoriu îndrăzneț în sine. Au linii clare și minimaliste și sunt adesea scăzute și puțin mai adânci. Acest lucru se potrivește perfect cu filosofia japoneză care promovează conexiunea dintre oameni și pământ.

Decorul și accesoriile sunt, de asemenea, minimaliste. Acestea sunt în principal plante, sticlărie, cărți și ceramică manuală. Arta de perete este redusă la câteva piese de declarație. O operă de artă abstractă de mari dimensiuni este suficientă pentru a decora armonios camera.

Simplitatea și minimalismul sunt în centrul atenției

Tendințe de viață Japandi 2020 culoare perete alb idei de design interior

materiale

Etica japoneză Wabi Sabi se bazează pe dragostea pentru materialele naturale și lucrate manual, care pot fi, de asemenea, oarecum imperfecte.

Alegeți mobilier din materiale simple și naturale, dar de înaltă calitate, cum ar fi lemnul cu granule expuse în tonuri medii. Combinați mobilierul cu țesături naturale și texturate, cum ar fi lenjeria. De asemenea, vă puteți juca cu acesta adăugând câteva mobilier tradițional japonez, cum ar fi tapetele „urushi” lăcuite manual, țesături Shibori, precum și ceramică manuală și lămpi din hârtie texturată.

Un sentiment vizibil pentru durabilitate

Tendințe de viață Japandi 2020 lumini suspendate idei de design interior

Tendințe de viață Japandi 2020 mobilier zonă de luat masa idei de decorare interior

Plantele de apartament

Decorul japandi se bazează în principal pe utilizarea plantelor de interior. Fuziunea dintre interior și exterior este una dintre bazele acestui stil. Aducerea plantelor în interior este cel mai bun mod de a realiza acest lucru.

Accentele vii joacă un rol semnificativ în Japandi

Tendințele de viață Japandi 2020 deatils plante verzi idei de decor interior Tendințe de viață Japandi 2020 articole decorative și accesorii pentru casă idei de design interior

Datorită influențelor puternice Zen din această tendință, plantele de interior au o mare importanță, dar nu cantitatea lor, ci calitatea lor. Aceasta înseamnă că nu trebuie să creați o junglă în niciun caz, dar câteva plante (poate doar una) sunt suficiente pentru a crea o atmosferă Zen. Optează pentru plante înalte cu frunze zvelte și elegante și o formă simplă. De asemenea, ar trebui să alegeți ghiveciul potrivit.

Creați o atmosferă zen acasă!

Fotografie Kit Haselden - www.kithaselden.com

Tendințe de viață Japandi 2020 plante de apartament idei de decorare interioară

echilibru

Nu este ușor să găsești echilibrul perfect între un spațiu ordonat, minimalist și primitor. Dar este cheia unui interior japonez perfect.

Puteți amesteca și potrivi decorul scandinav și japonez în mai multe moduri. Puteți combina mese din lemn cu scaune și canapele, apoi adăugați elemente realizate din materiale naturale precum plută și lemn. Păstrați mobilierul scăzut. Dar experimentați cu o înălțime asimetrică a mobilierului pentru a rupe monotonia planului de etaj. Așezați o podea din lemn și utilizați tonuri pastelate mai reci pentru pereți, pe care le puteți combina și cu culori neutre.

Natura este o sursă nelimitată de inspirație 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiecare ambianță armonioasă este foarte primitoare

Tendințele de viață Japandi 2020 culori pastelate accente idei de design interior

Apoi, faceți camera mai confortabilă adăugând câteva accesorii pentru casă, cum ar fi perne de in și covoare pufoase într-un finisaj monocrom. Alegeți pictura murală în tonuri neutre și o plantă drăguță pentru ao pune în centrul atenției. Deci, puteți crea un interior Japandi la modă în cel mai scurt timp!

Japandi este un amestec bine echilibrat de confort scandinav și simplitate japoneză 

Tendințe de viață pentru amenajarea lemnului Japandi 2020 idei de amenajare interioară

Bucurați-vă de următoarele exemple în stil Japandi și inspirați-vă!

Tendințe de viață Japandi 2020 Idei de design interior zona de zi a mesei Tendințe de viață Japandi 2020 Idei de design interior cu ambianță luminoasăTendințe de viață pentru designul băilor Japandi 2020 idei de design interior Tendințe de locuit în zona de luat masa Japandi 2020 idei de design interior Japandi culori neutre tendințe de viață 2020 idei de decorare interioară Mobilier dormitor Japandi tendințe de viață 2020 idei de decorare interioară Tendințe de viață în stil japandi 2020 idei de design interior mobilier Tendințe de viață în stil japandi 2020 idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 podea canapea podea idei de decorare interiorTendințe de viață Japandi 2020 colț de relaxare idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 design zona de luat masa idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 idei de design interior pentru bancă din lemn Tendințe de viață Japandi 2020 podea din lemn invitând la idei de decor interiorTendințe de viață Japandi 2020 perete din lemn podea din lemn idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 iluminare indirectă idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 idei de design interior design zonă de luat masa Tendințe de viață Japandi 2020 idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 design interior mobilier durabil idei Tendințe de viață Japandi 2020 Idei moderne de design interior spații de locuit Tendințe de viață Japandi 2020 mobilier sustenabil idei de decorare interioară Tendințe de viață Japandi 2020 durabilitate idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 accente naturale idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 Idei de design interior pentru paturi joase Tendințe de viață Japandi 2020 Idei de amenajare interioară a spațiului de locuit deschis Tendințe de viață Japandi 2020 dormitor pat dormitor idei de decorare Tendințe de viață Japandi 2020 Idei de design interior japonez scandinave Tendințe de viață Japandi 2020 raft de perete idei de design interior lemn Tendințe de viață Japandi 2020 accesorii pentru case idei de design interior Tendințe de viață Japandi 2020 idei de design interior cameră de zi Tendințe de viață Japandi 2020 mobilier camera de zi idei de design interior Tendințe de viață pentru designul sufrageriei Japandi 2020 idei de design interior Japandi Zen Atmosphere Living Trends 2020 Idei de design interior