Cea mai recentă tendință de viață pentru mobilierul scandinav se numește Lagom. După marele hype despre Hygge, acum a venit rândul atitudinii suedeze față de viață de a fi invitați în propriile patru pereți. Și acest lucru este extrem de recomandabil, deoarece este de fapt despre modul de viață suedez într-un mod relaxat și echilibrat. Este bine cunoscut faptul că suedezii sunt unii dintre cei mai fericiți oameni din lume și au dovedit de mult că ar trebui urmați ca model.

Decor scandinav bazat pe Lagom

Cuvântul Lagom însuși înseamnă aproximativ: „nu prea mult, nu prea puțin, dar chiar corect”. Găsirea mijlocului de aur nu este, desigur, un concept complet nou de viață. Aristotel a vorbit deja despre asta și Buddha a spus-o atât de frumos în zicala sa de renume mondial: „Dacă tensionați prea mult un șir, acesta se va rupe. Dacă îl strângi prea slab, nu poți juca pe el. “

Pentru a integra cu adevărat acest mod de viață în toate domeniile vieții, dar până acum doar câțiva au reușit. Cu Lagom aveți acum o șansă mai mare să o faceți. Astăzi ne preocupă în principal mobilierul scandinav bazat pe această tendință de viață. Care sunt caracteristicile de bază ale Lagom și cum pot fi implementate într-o ambianță elegantă și relaxată acasă.

Mobilier scandinav cu un factor de confort optim

mobilier scandinav idei living lagom

5 reguli de bază pentru stilul de amenajare Lagom

Mobilierul scandinav, în general, se caracterizează prin unele caracteristici de bază, care ar trebui păstrate în cea mai mare măsură posibilă. Pentru că aceasta este singura modalitate de a obține efectul maxim. În rândurile următoare veți afla care sunt cele cinci reguli de bază ale Lagom.

# 1 îngrijire și curățenie

Buna ordine și igiena sunt elementele esențiale ale unei gospodării de succes. Aceasta este singura modalitate de a avea întotdeauna o imagine de ansamblu perfectă și, în același timp, petrece mult mai puțin timp în curățare și curățare. În cazul Lagom, acest principiu este, prin urmare, baza tuturor celorlalte. Puteți citi despre cum să faceți ordine în mod eficient și durabil în articolul nostru despre metoda Konmari.

O ordine bună asigură o imagine mai bună a vieții

Mobilierul scandinav are pereți albi din lemn deschis la culoare

# 2 Echilibru și armonie

Pentru a te simți bine și fericit pe termen lung, este cel mai important să simți un echilibru interior și să realizezi acest lucru în toate domeniile vieții. Acest lucru poate fi realizat dacă trăim cu forme organice și linii clare, precum și cu iluminare perfect adaptată. Nimic nu poate fi prea mult sau prea puțin. Calmul intuitiv și reținerea sunt rezultatele benefice aici.

Simetria din interior aduce mai multă armonie cu aceasta

mobilier scandinav idei dormitor

# 3 Materiale naturale și culori neutre

Desigur, culorile și materialele utilizate contribuie, de asemenea, la armonia dorită. Lana, inul și mătasea sunt deosebit de populare în mobilierul scandinav și sunt preferate de mulți. Lemnul ușor, ratanul și piatra sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în tendința de viață Lagom. Cele mai bune nuanțe de aici sunt cele neutre și cele pământești. Mai presus de toate, albul, cremul, maro, taupe și gri în toate nuanțele sale sunt printre cele mai populare în viața scandinavă.

Experiența de trai Lagom

decor scandinav idei living stil lagom

# 4 Funcționalitate optimă

Mobilierul și accesoriile pentru casă sunt funcționale în mod optim în Lagomul scandinav, deoarece ar trebui să fie utile oamenilor și să le ușureze viața. Elementele decorative exagerate sau desenele neobișnuite sunt pur și simplu afară. Subevaluarea și funcționalitatea sunt în top pe listă. Procedând astfel, unele piese de mobilier care la prima vedere sunt vizibile devin puncte culminante în interior.

Un bun exemplu în acest sens este acest fotoliu retro în gri

Tendința mobilierului scandinav de culoare gri

# 5 durabilitate și corectitudine

Nu în ultimul rând, sau de fapt, în primul rând, stilul de amenajare Lagom se bazează pe modul de gândire durabil, nu numai din punct de vedere ecologic, ci și din punct de vedere social. Mobilierul și accesoriile pentru casă ar trebui să provină din materiale organice certificate și să fie comercializate în mod echitabil. Proiectele de bricolaj, reciclarea și reciclarea ascendentă sunt, de asemenea, foarte populare cu mobilierul în stil Lagom scandinav.

La cumpărare, acordați întotdeauna atenție sigiliului de calitate corespunzător

Mobilier scandinav cu materiale naturale

Concluzie

Găsirea mediocrității nu este întotdeauna ușoară. Când vine vorba de viață, acest lucru este cu siguranță posibil cu cea mai recentă tendință de viață, Lagom. Mobilierul scandinav în acest stil a fost mult timp preferat de mulți și asigură mai mult confort și armonie în case și apartamente. Există chiar și o revistă Lagom, iar Ikea prezintă, de asemenea, numeroase sugestii și sfaturi practice în proiectul lor „Live Lagom”. Invită, de asemenea, tendința populară în casa ta și bucură-te de o viață echilibrată, care asigură mai multă liniște interioară în viața ta.

Echipa redacțională Freshideen vă urează multă distracție în timpul configurării!

Decorul scandinav lagom în sufragerie

Lejeritate naturală în stil scandinav

mobilier scandinav interior interior langom diy

Oaza de bunăstare în gri

Mobilier scandinav în tonuri de gri

Câteva accente subtile de culoare asigură mai multă prospețime în cameră

Mobilier scandinav în culori deschise

decor scandinav elegant în sufragerie

Mobilier scandinav idei sufragerie sufragerie

Dungile în alb și negru sunt un clasic aici

Decor scandinav textil cu dungi alb-negru

Mobilier scandinav cu o canapea tapițată și măsuțe rotunde de cafea

Mobilier scandinav Echipați complet bucătăria

La fel ca pufurile tricotate și păturile moi moi

decor scandinav apartament mic

Interior scandinav în stil lagom

Decor scandinav în sufragerie

Mobilier de design interior scandinav din materiale naturale

Câteva piese de designer în stil scandinav fac restul aici

mobilier scandinav mobilier de designer materiale naturale

Mobilier scandinav cu accesorii de casă DIY

mobilier scandinav living decor bicicletă perete

mobilier scandinav oglindă de perete canapea din piele măsuță rotundă

Mobilier scandinav living și dormitor

Desigur, nici bucuria culorilor nu este încruntată

Living interior scandinav complet

Proiectele DIY sunt întotdeauna binevenite la tendința de viață Lagom

mobilier scandinav raft de perete alb și perete întunecat