idei de viață sfaturi de lumină strălucitoare cameră de zi

Urmați aceste idei de viață și veți avea un apartament luminos și confortabil

Te simți adesea obosit, bolnav, stresat sau pur și simplu cu o dispoziție proastă acasă și nu știi de ce? Aruncați o privire atentă asupra casei dvs. și luați în considerare: curge suficientă lumină naturală înăuntru??

Asta poate însemna foarte mult.

S-a dovedit că oamenii reacționează, acționează și se simt mai bine atunci când există multă lumină naturală într-o casă. Acest efect poate fi atins și prin decorarea inspirată de luminozitate. Chiar și în cel mai întunecat echipament, câteva sfaturi simple pot crea iluzia opusului.

1. Mergeți în jurul casei și verificați cu atenție zonele întunecate

Dacă ați locuit mult timp în această casă, probabil că sunteți obișnuiți cu zonele întunecate. Vestiarele, camerele de zi și camerele de familie nu au adesea suficientă lumină naturală. De asemenea, se poate întâmpla ca paleta de culori actuală și mobilierul sumbru să facă interiorul să arate întunecat ca o gaură. Pentru a putea lumina camerele, trebuie să aflați în prealabil care sunt factorii de întunecare. Uneori ai nevoie de ferestre mai potrivite sau de nuanțe mai deschise pe pereți. În alte cazuri, mobilierul mai puțin voluminos și nu atât de întunecat din camera dvs. poate arăta bine.

 Sfaturi pentru iluminarea camerelor întunecate

ideile de viață luminează sfaturi de lumină cameră de zi

2. Amestecați și combinați neutri și albi abundenți în decor

ideile de viață luminează sfaturi luminoase design interior bucătărie

Dacă casa ta are nevoie de mai multă căldură, optează pentru neutralitatea culorii pielii umane, cum ar fi maro espresso, caramel, gri de ciuperci și nuanțe calde de rugină. Aceste „familii” de nuanțe sunt foarte diverse și arată minunat atunci când sunt așezate lângă podele, uși și mobilier din lemn greu din lemn de culoare închisă.

3. Deschideți un tavan întunecat prin iluminare încastrată

Pentru multe case, tavanele întunecate sau cu lambriuri din lemn sunt foarte tipice. Creează dramă în cameră, dar în același timp pot face camera să se simtă ca peșteră. Luminile încastrate pot ilumina camera fără a fi invadatoare pentru ochi. Luați în considerare instalarea unui comutator crepuscul pentru a putea oferi mai multă varietate în cameră prin intermediul controlului luminii.

4. Combinați suprafețele mai ușoare cu mobilierul din bucătăria dvs.

Îți plac suprafețele din lemn întunecate și abundente din bucătăria ta, dar le fac să se simtă prea mohorât? Apoi combinați-le cu suprafețe albe și dulapuri. Acolo te vor motiva în timp ce gătești, deoarece ambianța se va simți mai deschisă și mai liberă. Dacă alegeți în prezent finisajele, asigurați-vă că luați în considerare aceste opțiuni.

5. Alegeți lumini pandantive cu un scop dublu

idei de viață luminează sfaturi ușoare bucătărie insulă lemn design interior

Dacă bucătăria dvs. este întunecată doar într-o anumită zonă, luați în considerare luminile suspendate, care creează un efect WOW în restul camerei. Producătorii de corpuri de iluminat au o abundență de sticlă de designer, oțel inoxidabil, plăci de mozaic și sticlă suflată cu îndemânare. Aveți atât de multe opțiuni din care să alegeți.

6. Aduceți mai multă lumină în dormitorul dvs. dramatic

ideile de viață luminează sfaturi ușoare dormitor complet negru

Trebuie spus absolut ceva despre dormitoarele întunecate și de lux. Când pereții, așternuturile, podeaua și accesoriile sunt foarte întunecate, aici vă puteți relaxa cu adevărat după o zi plină. Dacă doriți să adăugați o dispoziție dramatică acestei experiențe, luați în considerare adăugarea de lumini dramatice în locații strategice. Căutați soluții creative, cum ar fi lumini sub mobilier sau piese de accent. Lămpile suspendate și de masă cu o strălucire moale sunt, de asemenea, foarte populare.

7. Creează un echilibru între întuneric și lumină în dormitorul tău

ideile de viață luminează sfaturi ușoare dormitor complet alb-negru

Dormitorul este unul dintre acele locuri din casă care îți aparțin cu adevărat doar ție. Nimeni nu trebuie să se simtă confortabil aici, în afară de tine. Prin urmare, este imperativ să realizezi un echilibru. Dacă aveți pereți întunecați, de ce să nu compensați cu lenjerie de pat deschisă, galbenă și untată. De asemenea, gândiți-vă la nuanțele rupte ale albului, aruncați perne și decorațiuni pentru dormitor. Prin aceasta puteți crea o atmosferă echilibrată și relaxantă.

8. Decideți culorile întunecate potrivite pentru următorul dvs. proiect

ideile de viață luminează sfaturi ușoare garderobă garderobă

Există o cameră pe care doriți să o pictați cât mai curând posibil, dar încă nu aveți idee ce culori să alegeți. Nu vă fie teamă să folosiți culori închise. Sunt un mod minunat de a adăuga estetică dramatică spațiului tău și de a adăuga personalitate acestuia. În primul rând, căutați surse naturale de lumină în cameră. Cu cât aveți mai multe ferestre și uși, cu atât vă puteți permite culori mai închise. Dacă aveți ferestre puține sau prea mici, optați pentru nuanțe mai deschise pentru a face camera să se simtă mai luminoasă și mai spațioasă.

9. Adu mai multă lumină naturală în garderoba ta

ideile de viață luminează sfaturi ușoare garderobă dressing

Unul dintre cele mai întunecate colțuri din camera ta este vestiarul, unde îți aduni hainele. Uneori se datorează faptului că dulapul se află în interiorul dormitorului dvs. sau poate pentru că nu aveți ferestre sau pentru că este o cameră recreată. Cu toate acestea, în toate aceste cazuri complicate, se poate găsi o soluție. Există multe moduri în care puteți ilumina camerele. Luminile suspendate sau încastrate oferă mai multă strălucire în vestiar și în alte camere cu acest caracter. Ați putea încorpora o oglindă care reflectă lumina și face camera să pară mai luminoasă.

În loc să credeți că sunteți sortit unui dulap întunecat, instalați ferestre care vor lăsa să intre mai multă lumină. Dacă camera este adiacentă unui perete exterior, luați în considerare ferestrele. Pe de altă parte, dacă este pe un perete interior, s-ar putea să vă gândiți la o conductă solară.

Toate metodele descrise mai sus sunt foarte economice și respectă regulile de eficiență energetică.